stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Duitsland » onderzoek naar Rients Stremler, ovl. rond 1980 in Maagdenburg



Profiel afbeelding

Hallo,

Ik zoek meer informatie over het leven van Rients Stremler. Geboren in Wijckel 06-03-1914. Getrouwd met Anna Sophia de Roos op 27-01-1933. Ze kregen 3 kinderen, geboren in Oldeboarn. 

Deze man heeft een bijzonder verhaal: Hij werd in 1941 opgeroepen samen met dorpsgenoten uit Harich om te werken in Duitsland. De dorpsgenoten konden vluchten op een gegeven moment. Het verhaal gaat dat Rients niet durfde en bleef daar. Vermoedelijk in Maagdenburg. Ook na de oorlog is hij niet terug gekeerd naar zijn gezin in Nederland. Pas in 1980 kreeg de familie te horen dat hij nog in Maagdenburg woonde, in een verpleeghuis (?). Ondanks dat hij ziek was, was het plan dat hij naar Nederland gehaald zou worden, dit is ook afgesproken. Daar aangekomen, bleek hij net te zijn overleden.

Het gaat om het stuk na de oorlog. De familie wil heel graag weten wat er is gebeurd, waarom niks meer van zich laten horen. Heeft hij een andere vrouw, kinderen gekregen? Etc. 

Waar beginnen met zoeken? 

Alvast dank voor het meedenken.

Marijke Mulder - 29 apr 2020 - 13:25

Heeft de familie al een overlijdensakte aangevraagd bij het Standesamt in Magdeburg [hier]; daar zullen eventuele Duitse familierelaties toch in staan.

Peter B - 29 apr 2020 - 13:53


Bedankt, ik heb de vraag/link doorgestuurd naar betreffende familie. 

Marijke Mulder - 29 apr 2020 - 14:31







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu