stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Duitsland » fam.onderzoek Johan George Eckhard(t) 1750 Westerburg(Pfalz)Duitsland



Profiel afbeelding

Ik ben op zoek naar familie gegevens van JohanGeorge Eckhard(t) geboren in Westerburg(Pfalz)Duitsland,zo staat dit vermeld op zijn huwelijks uitreksel hij is in Den Haag getrouwd en was militair in het staatse leger. Mijn vraag is wie kan mij helpen aan gegevens van zijn ouders voor 1750. Want tot die datum blijf ik steken.

eckhardt - 29 apr 2020 - 13:55 (laatst bijgewerkt 29 apr 2020 — 14:50 door auteur)

Johan George is hier al vaker voorbij gekomen: https://www.stamboomforum.nl/profiel/8240#sf

Wesley Fokkens - 29 apr 2020 - 14:02

Vermeld nog wat meer gegevens svp. En wil je de onderwerptitel iets aanpassen?  Tijd/tijdvak en plaats/regio vormen een goed kader.

mvg-Ben

Ben Wegman - 29 apr 2020 - 14:02


Beste,

ik neem aan dat Johann Georg Eckhardt niet rooms-katholiek was? De evangelische doopboeken van Westerburg zijn op microfiche FamilySearch, maar zijn nog niet gedigitaliseerd: https://www.familysearch.org/search/catalog/191619?availability=Family%20History%20Library, daarnaast staan ze ook niet in de index van Ancestry.de.

In dit geval kan je je met deze vraag het beste wenden tot het Zentralarchiv der Evangelische Kirche der Pfalz in Speyer: https://www.zentralarchiv-speyer.de/. Daar worden als het goed is alle evangelische kerkboeken van Rheinland-Pfalz bewaard. Bij het Landesarchiv Rheinland-Pfalz worden alleen archiefstukken van profane aard opgeslagen, voor alle kerkelijke archiefstukken moet je in Duitsland bij een kerkarchief zijn.

Met vriendelijke groet,

Indie van Lieshout

Uitgeschreven lid - 30 apr 2020 - 15:24







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu