stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Duitsland » Doop gezocht van Casparus Witberg/Wittenberg tr. Schiedam 1805 Johanna E. Pot


Profiel afbeelding

Ben op zoek naar de doop van Casparus Witberg/Wittenberg, hij trouwde op 17-11-1805 te Schiedam met Johanna Elisabeth Pot, overleed op 01-10-1835 te Schiedam. op 28-10-1805 verklaarden Balt Feelders en Barend Hulsbusker, zich borg voor hem te stellen. Volgens andere gegevens zou circa 1779 in Borghe / Osnabrugsche gedoopt zijn, wie kan mij helpen aan deze gegevens. Zelf heb ik in deze plaats via Matricula.online gezocht maar tot op heden niets gevonden!

 

----------

Titel is aangepast door moderator

M.Lansbergen

volgens de trouwinschrijving en de fiches op inkomende burgers [hier] stamt hij uit het Osnaburgsche - niet nader gespecificeerd. Bij zijn overlijden wordt aangegeven "Paderborn", wat niet tot Osnabrück behoort heeft.

Waar heeft u een verwijzing naar "Borghe" gevonden? Inmiddels gevonden in de wijkregisters van Schiedam (F193) [hier], daar is te vinden "Borglo int Osnabrugse, 1777". Dan betreft het mogelijk Jo[ann]es Casparus Henricus Wietbrock gedoopt 07.01.1776 te Borgloh [hier] (maar ik raad u aan zelf de periode 1775-1785 door te nemen om alternatieven uit te sluiten)

Peter B

In Schiedam, een uittreksel van het bevolkingsregister, ik staat ook zijn geboortejaar op, 1777, tevens dat hij in 1801 in Schiedam was gekomen. Ik heb dat van Paderborn ook gelezen maar dat werd door de aangevers bij zijn overlijden vermeld ik hecht daar niet zoveel waarde aan, zij wisten ook niet wie zijn ouders waren!

M.Lansbergen


Ik heb de doopakte ingezien, kan er helaas maar een klein gedeelte van lezen, misschien kan u het wel?

Het zou best mogelijk zijn dat zijn achternaam aangepast is geweest, dan zou deze persoon het moeten zijn.

M.LansbergenPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu