stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Duitsland » Gezocht de doop van Frans Scheldmaijer uit Münsterland tr. Weesp in 1738.



Profiel afbeelding

Op 11 mei 1738 trouwt Frans Scheldmaijer een jongman uit Münsterland met Geertie Jacobs. het huwelijk vindt plaats in Weesp.

De naam Scheldmaijer wordt ook geschreven als Schiltmeijer, Schildmeier, Schildmeijer.

De vraag is: Hoe kan ik er achter komen in welke plaats Frans gedoopt is in Münsterland.

Dank u

willem kruijer 1949 - 10 jan 2021 - 10:50 (laatst bijgewerkt 10 jan 2021 — 12:15 door moderator)

Peter B - 10 jan 2021 - 14:47


De Westfälische Gesellschaft für Genealogie und Familienforschung heeft ooit een publicatie uitgebracht met daarin alle boerderijnamen in het Münsterland. Dit is Band 52 van de Beiträge zur westfälischen Familienforschung. De nrs. 1 t/m 56 zijn hier te vinden: https://www.lwl.org/westfaelische-geschichte/portal/Internet/finde/langDatensatz.php?urlID=51&url_tabelle=tab_periodika

Het is natuurlijk niet gezegd dat uw voorouders landbouwers waren, maar het geeft wel een idee van het gebied waar de gezochte naam vaker voorkomt. Helaas komt de naam Scheld/tmeyer of Schild/tmeyer hier niet voor, maar wel de naam Schelpmeyer. Deze kwam voor in de buurtschap Altendiestedde in het kerspel Diestedde in het ambt Stromberg.

Van het (huidige) Bisdom Münster staan alle kerkboeken tot 1900 online. De kerkboeken van Diestedde zijn hier te vinden: https://data.matricula-online.eu/en/deutschland/muenster/diestedde-st-nikolaus/

Hopelijk vindt u hier meer informatie over uw voorouders. Het kan ook wezen dat ik er compleet naast zit.

Frank Steggink - 10 jan 2021 - 17:31







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu