stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Duitsland » Opvragen info/achtergronden archief "Arolsen Archives" persoon 66861646 Jacobus Dekker *Nijmegen1923 opgelostProfiel afbeelding

Wie kan mij helpen opvragen gegevens / achtergronden uit archief "Arolsen Archives" persoon 66861646 Jacobus Dekker geboren 4-12-1923 Nijmegen? voor nu A.E.F. D.P. Registration record gevonden in de Arolsen Archives (https://collections.arolsen-archives.org/archive/66861646/?p=1&s=Jacobus%20dekker&doc_id=66861646) maar deze vondst roept vragen op als; waar is dit document opgemaakt, waar is Jacobus geweest of heeft hij moeten werken tijdens de oorlog!?

Jammer genoeg is er binnen de familie nooit over gesproken en is dit stuk geschiedenis nu niet bekend,  alvast bedankt voor de moeite,

Gertjan Dekker 

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Gertjan Dekker - 30 dec 2021 - 10:18 (laatst bijgewerkt 30 dec 2021 — 10:32 door moderator)

American Expeditiary Forces Displaced Persons Record. Blijkbaar een duplicaat van een origineel en de heer Dekker geeft aan dat hij geen krijgsgevangene is (geweest). De heer Dekker is per vliegtuig naar Brussel gebracht. Zijn politieke achtergornd is (nog) niet onderzocht.

Met andere woorden: zat hij gedwongen of vrijwillig in Duitsland? Die vraag is nog niet uitzgezocht.

Michaël

Boers 2 - 31 dec 2021 - 21:04

Michael, ondertussen te horen gekregen dat hij in Finland gedwongen heeft moeten werken en na de oorlog via Noorwegen terug gebracht is naar Brussel en vanuit daar terug gebracht is naar z’n geboortestad Nijmegen waar z’n familie dacht dat ze hem nooit meer zouden zien. De concrete vraag is dus nu; zou het mogelijk zijn om via diverse inschrijvingen er achter te komen hoe hij in Finland terecht is gekomen en wat en waar hij in Finland heeft gewerkt? Niet politiek onderzocht lijkt mij om dat hij een doodgewone jongen en chauffeur is geweest in die tijd! 
fijne jaarwisseling

GJ Dekker

Gertjan Dekker - 31 dec 2021 - 22:33


Misschien moet je contact opnemen met het Nationaal Archief. Die hebben wellicht informatie. Zij zoeken of ze wat hebben en als ze iets vinden krijg je bericht. Vervolgens moet je wel naar Den Haag om het stuk te bekijken. 
Nicolette

Nicolette Jentink - 8 jan 2022 - 18:08De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu