stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Duitsland » Anna Margaretha Elisabeth Donnerberg uit Wersen ca. 1708 of iets laterProfiel afbeelding

Anna Margaretha Elisabeth Donnerberg trouwde 22-11-1735 in Wallenhorst (waar alleen een RK-kerk was) met Johann Gerhardt Nieporte. Ze overleed in Wallenhorst november 1798, naar verluidt op 90-jarige leeftijd. Bij die leeftijd plaats ik wel een vraagteken, omdat zij in  1754 nog een kind kreeg. Zij was zelf afkomstig uit Wersen en was Luthers. Ook haar man was Luthers. De kinderen werden in de RK-kerk van Wallenhorst gedoopt, hoewel dat dus niet de religie was van de ouders. Wallenhorst viel onder het bisdom Osnabrück, Wersen ligt daarentegen in Tecklenburg/Münsterland. 

Wie kan mij aan de doop en de ouders van Anna Margaretha Elisabeth Donnerberg helpen?

Liesbeth Niepoort - 19 jun 2022 - 12:12

Onder mijn voorouders heb ik Anna Maria Elisabeth Donnerberg, gedoopt 8 september 1710 te Wersen. Haar ouders waren Johan(Anthon) Donnerberg en Catharina Elsabein Dieschwegman. Wellicht komt jouw Anna uit hetzelfde gezin. Ik heb de gegevens gekregen van een zeer mede-werkzame plaatselijke genealogieclub. Als je wilt kan ik nog wel eens zoeken naar de contactgegevens, die ik overigens ook van een forumlid had gekregen.

Teunis Verschoor - 19 jun 2022 - 22:01

Dat ouderpaar zou inderdaad heel goed kunnen, want AME Donnerberg had een dochter met  de naam Catharina.AME Donnerberg wrd ook wel aangeduid als simpelweg Elisabeth/Elsabein. Ook kom ik haar tegen als Anna Elisabeth. De getuigen geven geen aanknopingspunten, behalve Johann Heinrich Donnerberg. Da zou de vader of broer van Elisabeth kunnen zijn. 

Met een contactadres in Wersen zou je me goed kunnen helpen. Ik heb het ooit gehad, maar ben het kwijt geraakt.

Liesbeth Niepoort - 20 jun 2022 - 09:06 (laatst bijgewerkt 20 jun 2022 — 11:02 door auteur)


Mij contact was met Friedwald Lubbert, e-mail friedwald@hotmail.de, maar dateert alweer van 5 jaar terug. Dus te hopen is, dat het nog werkt.

Succes.

Teunis Verschoor - 20 jun 2022 - 20:28Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu