stamboomforum

Forum logoMilitairen » Een Hollandse beroepsmilitiar in hart en nieren



Profiel afbeelding

Ben op zoek naar personenlijst overlevenden rusch-duitsch legioen bij de huwelijksbijlagen van mijn voorouder Cornelis van Eck (1788-1864) zat een militair paspoort:  vijfde militair arrondissement - De commanderende generaal van het vijfde militaire arrondissement ontslaat bij dezen uit 's Lands Dienst, den persoon Simon van Eck..etc.etc gegeven in het Hoofd - Kwartier te Breda den 26 julij 1814 De Generaal voornoemd van der Plaat (als ik het goed lees) hoop dat iemand mij hiermee kan helpen geen idee waar te beginnen reacties kunnen ook naar mijn e-mail adres gestuurd worden greetje_6@hotmail.com 

.  

Greetje Peterse - 11 dec 2013 - 00:41

Greetje, heb je al eens in de lijsten van militairen op genver.nl gekeken?

http://www.genver.nl/nl/zoekmil.php?soort=0&anaam=eck&vnaam=c&submit=Zoek

BertKoor - 11 dec 2013 - 12:15

hoi Bert,

ja daar heb ik al gekeken vind alleen die linken van Nat.Arch. heel lastig je krijgt dan hele waslijst heb te weinig verstand van militaire zaken om daar uit te komen enige aanknopingspunt dat ik heb wat op het paspoort staat is dat hij soldaat was heb in AT.ARC linken ook ook naam ingetoets maar kreeg daar geen resultaat mee de andere linken op regnr die heb ik wel nagechecked op genver die hebben geen resultaat opgeleverd ook niet op S(simon)  van Eck

Greetje Peterse - 11 dec 2013 - 17:27

Ik haal dit draadje maar weer eens op.

@Wouter, heb je al gekeken of Cornelis vd Born voorkomt in het stamboek van het 124e de ligne, zoals dat nu online staat?

Ik wel, maar ik kom hem daarin niet tegen. Misschien zie ik iets over het hoofd. Hij kan ook bij de letter V staan.

Mvg

Bas Lems - 9 jan 2014 - 20:34


Beste Wouter,

Mogelijk is de Cornelis van de Born die je zoekt dezelfde als Corneille van Born, geb. Wageningen, 4 april 1787 te Wageningen, zoon van Fredrich en Elisabeth van Born die diende in het 123e RIvL onder stamboeknummer 1081. Dat een onduidelijk geschreven 4 voor een 11 wordt aangezien of andersom komt wel vaker voor. Corneille diende volgens een aantekening in het stamboek vóór zijn komst naar het 123eRIvL bij het 2e Regt. Hollandse Infanterie.

Het kwam overigens wel vaker voor dat een soldaat uit een cavalerieregiment werd overgeplaatst naar een infanterieregiment. Dat kan beschouwd worden als een degradatie.

Met vriendelijke groet, Wil Oteman

Wil Oteman - 6 okt 2014 - 18:20







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu