stamboomforum

Forum logoFora » Militairen » Gerrit Haseveld

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

@Bas Lems

Ik plaats dit bericht, omdat ik muurvast zit. Zou jij je blik er eens op los willen laten? Heb allereerst in juli een mail gestuurd, met het verzoek of ze eens konden kijken naar Gerrit Haseveld. Kreeg een reply terug, met de opgegeven stamboeken, waar informatie over te vinden zou zijn. Wel moest ik naar Parijs, wat helaas geen optie is. De opgegeven info van de stamboeken was het volgende: Les documents d'archives concernant les régiments hollandais sont les fonds Xl 13, Xn 23, 20Yc 216.

Ik heb daarna het stappenplan gevolgd van deze site, om in Vincennes mensen aldaar te laten zoeken. Nu kreeg ik vandaag deze brief in de bus:

http://imageshack.us/a/img842/2259/68714246.jpg

Ik concludeer hieruit, dat Gerrit niet in deze stamboeken voorkomt. Ik heb helaas geen registre matricule- nummer van hem. Moet nog naar het Nationaal Archief, maar dat komt er voorlopig ook niet van. Heb wel enige aanvullende informatie:

http://imageshack.us/a/img836/6363/11161271.jpg

http://imageshack.us/a/img401/2562/61833257.jpg

Heb jij suggesties voor mij?

Met vriendelijke groet,

Jan Hazeveld

Jan Hazeveld

Hallo Jan,

Even zo brutaal geweest om te kijken naar de brief uit Vincennes. Ze schrijven inderdaad dat Gerrit Haseveld niet voorkomt in de opgegeven boeken. Maar...: ik zou verbaasd zijn als de naam Gerrit niet verfranst is to Gerard of e.d. Ik weet niet hoe ze Haseveld verhaspelen maar ook dat zou kunnen. En als men dan digitaal zoekt naar Gerrit Haseveld dan komt er natuurlijk een negatief uit.

is er in je andere documentatie een aanwijziging voor andere schrijfwijzes??

In mijn geval: Pieter Roelofs de Vries werd: Pierre Rudolph de Vryes!!!!

Veel succes!!

Hein de Vries

Atlin BC - Canada

Hein de Vries

Hallo Jan,

Wat Hein zegt kan natuurlijk best. Houd daar rekening mee.

Ik zal het geval Gerrit Haseveld nog eens bekijken, dan kom ik er hier op terug.

Ik heb nog wel zijn inschrijving gevonden in het stamboek van de garnizoensbataljon te Hoorn:

https://familysearch.org/pal:/MM9.3.1/TH-1951-25181-27247-59?cc=1498335&wc=14229595

Van daaruit vertrok hij dus naar Veenhuizen. Maar dat was niet als straf, dat was een soort oudedagsvoorziening voor de militairen.

Als er in zijn stamboek niet Rusland staat bij veldtochten e.d. ga er dan maar vanuit dat hij daar ook niet is geweest.

Mvg

Bas Lems

Weer iets gevonden Jan.

In het zeer aan te bevelen boek van John. R. Elting, Swords around a throne. Napoleon's Grande Armée, lezen we op blz. 421:

An 11th Battalion of Dutch veterans was added in 1811 and sent to Cherbourg, and the number of companies in each battalion was increased.

Mvg

Bas Lems

@hein:ik had al zo'n vermoeden........ zal dus meer aan het registre matricule nummer hebben, denk ik.

@bas: ik dank je voor het vele recherche-werk. Alweer een stapje verder. Zal dus een Franse variant voor Gerrit moeten zien te vinden...... Gerrit wordt waarschijnlijk Gerard, maar Haseveld?

Jan Hazeveld

Nu mijn zoektocht in Frankrijk vooralsnog niets opgeleverd heeft, zal ik eerst de stap naar het Nationaal Archief moeten maken.

Hij wordt daar inderdaad vermeld: 81 Stamlijst van onderofficieren en minderen van het Regiment Grenadiers te voet der Keizerlijke Garde te Amsterdam. 1810 juli 26 1 deel

Zal hierin zijn Frans registratienummer in vermeld staan (zgn.Registre Matricule) ?

Aangezien het voor mij best wel een trip is, wil ik bij het Nationaal Archief zo compleet mogelijk informatie vergaren. Is dit het enigste, waar ik meer info uit kan halen? Heeft iemand anders misschien ideëen?

Elke tip is welkom.

Groet,

Jan Hazeveld

Jan Hazeveld


Mijne heren,

Pas sinds enige maanden lid van de club, heb daarom deze sessie uit 2012 gemist.

Mijn voorvader Johan Hendrik Geis heeft een bijna gelijke militaire loopbaan gehad als Gerrit Haseveld hij werd echter niet gevangen genomen in 1799 ( maar in zijn rechter been geschoten en verpleegd in Nederland).

Vanaf  1810 zat hij ook bij het 11e Bat. veteranen , ging de zelfde route naar Veenhuizen en eindigde ook aldaar in een kuil

Mijn vraag is of er na Juli 2012 nog iets nieuws ontdekt is over de veteranentijd van Gerrit Haseveld.

Zelf heb ik de grootste moeite iets te vinden over Johan Hendrik Geis verblijf in dit veteranen Bat

In afwachting van een reactie,

Met vriendelijke groet,

Lex Geijs.

.

Lex GeijsPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!