stamboomforum

Forum logoFora » Militairen » Gezocht: inv.nr. SHD regimenten - Michel (Michaël) Rogier - Franse dienst

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Hallo,

Kan iemand mij helpen welke inv.nr. SHD ik kan raadplegen om Michel Rogier hier te vinden? Zoon van Jacques en Johanna Maria van Doorn, broer van Louis Jules Cesar Marie. Op familysearch is hij te vinden in het stamboek "Opzichters der Fortificatiën)

https://familysearch.org/ark:/61903/3:1:33S7-9Y1F-DP3?mode=g&i=12&cc=1498335

Voor die tijd was hij echter:

Fusilier bij de 5e compagnie 3e bataillon van de 54e halve brigade (1794 - 1797)

Grenadier bij het 3e bataillon 15e halve brigade van linie (1798 - 1800)

De site memoires des hommes bevat zoveel, dat ik niet weet waar ik een of beide legeronderdelen kan vinden. Wanneer ik weet welke inventarisnummers te raadplegen, zou ik hem moeten kunnen vinden. Ik hoop hier meer info te vinden. o.a. uiterlijke kenmerken, etc.

Met vriendelijke groet,

P. Rogier

Paul Rogier

Hallo Paul,

De onderdelen die je noemt, maakten geen deel uit van het Franse leger, maar van het leger van de Bataafse Republiek. Die archieven worden bewaard bij het Nationaal Archief in Den Haag (zie www.gahetna.nl), maar houd er rekening mee dat er vele stamboeken uit die tijd verloren zijn gegaan of slechts fragmentarisch bewaard zijn gebleven.

Bas Lems


Hallo Bas,

Dank je. Dat kan verklaren waarom ik op "memoires des hommes" geen aanwijzing heb kunnen vinden. Stamboeken uit die tijd ..... dat zal wel lastig worden, ben ik bang.

Paul Rogier
Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!