stamboomforum

Forum logoMilitairen » Paul de Waal Malefijt geboren 30-05-1791 in Haarlem

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Goedenavond

Ik ben opzoek naar Paul de Waal Malefijt geboren 30-05-1791 in Haarlem, hij heeft in het leger van Napoleon gezeten tussen 1811 en 1814. Zijn eenheid was het 14e Batljon Artillerietrein, zijn stamboeknummer was 677, deel GR 25Yc216-217. Ik heb op de site van de Fransen gezocht en gezocht maar kan niets vinden, wie kan mij helpen.

Met vriendelijke groet Dick de Waal Malefijt

D de Waal Malefijt

Weet je meer over deze Paul? Verdere levensloop?

Als je deze gegevens hebt overgenomen van Nederlandse militairen in het leger van Napoleon,dan staat er dat zijn ouders Adran de Waal Malefijt en Gertruida v. Ahrdenberg ​zijn.

Volgens diverse bronnen op het internet heetten de ouders Adriaan De Waal Malefijt en Geertrui Van Aardenburg. Zij kregen in 30-5-1791 een zoon Lambert . Ik denk dat het om dezelfde persoon gaat. Ik zie daar ook dat zijn overlijdensdatum niet bekend is. (gesneuveld?)

Er is eens te meer gebleken dat je deze gegevens niet letterlijk kunt nemen. Tenzij je meer over deze Paul kunt vertellen.

Frank Fransz

Zie ook https://www.stamboomforum.nl/subfora/245/2/58361/0/paul_de_waal_malefijt

Ik waag te betwijfelen, dat Paul en Lambert identiek zijn, met andere woorden, dat Paul op 30-05-1791 is gedoopt.

Jan Clavaux

Fijn, zat ik toch op het goede spoor.

Frank Fransz


Paul werd geboren in 1791. Waarschijnlijk moest hij daarom in 1811 meedoen aan de loting. Daardoor zal hij in het leger terecht gekomen zijn. Hij werd ingedeeld bij het 14e bataljon artillerietrein. Dit bataljon werkte voor een artillerieafdeling. De artillerieafdelingen waren verspreik over het gehele leger en deden dienst bij de verschillende regimenten. Wat er dus precies is gebeurd met de afdedling waar Paul bij was, is dus moeilijk te achterhalen. 

Je kunt misschien nog wel iets te weten komen als je de inschrijving van Paul hebt. Die staat echter nog niet op internet. Het archief in Vincennes heeft van een groot aantal regimenten de gegevens online gezet. Van anderen nog niet en daar hoort dit bataljon ook bij.

Je kunt nog wel een mail sturen naar Wil Oteman. Tegen een geringe vergoeding kun je dan een kopie krijgen van de pagina waarop Paul vermeld staat. Je moet dan wel alle bekende gegevens waarbij vooral zijn inschrijfnummer vermelden. Daarvoor stuur je dan een mail naar: wil.oteman@xs4all

Persoonlijk ben erg benieuwd naar alles wat over dit bataljon te vinden is omdat een van mijn voorvaderen ook in dat bataljon heeft moeten dienen!!

Bart van Helvoort

B.v.HelvoortPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!