stamboomforum

Forum logoFora » Militairen » Toevalsvondst Renan, Kanton Bern Zwitserland: Judith Lutz * Sr. Chochard

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Ik ben bezig met de transacriptie van het eerste doopboek van Renan, Kanton Bern Zwitserland (1645-1778) om de familie Othenin Robert verder te onderzoeken die zich vanuit Renan in Nederland heeft gevestigd.

Ik kwam hierbij toevallig de inschrijving tegen, waarbij Judith Lutz, getrouwd met luitenant Chochard uit Reconvillier en 'au service d'Hollande' optrad als doopgetuige van Marie Anne dochter van Daniel Dubois en Catherine Chochard.

Je kunt de DTB zelf downloaden via de link hieronder:
http://www.query.sta.be.ch/archivplansuche.aspx?ID=37
Staatsarchief Bern: C Staatliche Sammlungen; Kirchenbücher; K Renan 1645-1875; Inv. Nr. D96168 Registre de Baptême 1 (1645-1778) Fo. 24 #1 (scan 112)

Misschien interessant voor wie de familie Lutz onderzoekt.

Ik ben behalve mijn voorouders (Othenin) Robert, nog niet veel andere militairen in dit dorp tegengekomen. Ten minste niet als zodanig vermeld.
Aan de andere kant stonden mijn militaire voorouders ook niet als dusdanig vermeld in de DTB van Renan, dus misschien zijn er wel veel meer militairen uit dit dorp naar Nederland getrokken.

Mijn voorouders dienden vanaf circa 1823 in het 29e Regiment Zwitsers onder kolonel Von Jenner.

Boers


p.s. De doopinschrijving was van 11-08-1754.

Boers
Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!