stamboomforum

Forum logoMilitairen » Toevalsvondst Renan, Kanton Bern Zwitserland: Judith Lutz * Sr. Chochard


Profiel afbeelding

Ik ben bezig met de transacriptie van het eerste doopboek van Renan, Kanton Bern Zwitserland (1645-1778) om de familie Othenin Robert verder te onderzoeken die zich vanuit Renan in Nederland heeft gevestigd.

Ik kwam hierbij toevallig de inschrijving tegen, waarbij Judith Lutz, getrouwd met luitenant Chochard uit Reconvillier en 'au service d'Hollande' optrad als doopgetuige van Marie Anne dochter van Daniel Dubois en Catherine Chochard.

Je kunt de DTB zelf downloaden via de link hieronder:
http://www.query.sta.be.ch/archivplansuche.aspx?ID=37
Staatsarchief Bern: C Staatliche Sammlungen; Kirchenbücher; K Renan 1645-1875; Inv. Nr. D96168 Registre de Baptême 1 (1645-1778) Fo. 24 #1 (scan 112)

Misschien interessant voor wie de familie Lutz onderzoekt.

Ik ben behalve mijn voorouders (Othenin) Robert, nog niet veel andere militairen in dit dorp tegengekomen. Ten minste niet als zodanig vermeld.
Aan de andere kant stonden mijn militaire voorouders ook niet als dusdanig vermeld in de DTB van Renan, dus misschien zijn er wel veel meer militairen uit dit dorp naar Nederland getrokken.

Mijn voorouders dienden vanaf circa 1823 in het 29e Regiment Zwitsers onder kolonel Von Jenner.

Boers

p.s. De doopinschrijving was van 11-08-1754.

Boers

Dit is wel heel erg mooi. Ik stam af van Ami Othenin Robert.

Misschien kunnen we elkaar helpen ik zoek ook Ami zijn Militaire achtergrond

anja kootstra

Hoe stuur ik jou een prive bericht.

Ik heb hier alleen een gratis profiel dus weet niet wat ik dan allemaal kan doen

anja kootstra


@ Anja,

Als je iemand een privebericht wilt sturen, klik je eerst op de oranje naam van die persoon die links onderaan het bericht staat. 

In het volgende scherm zie je aan de rechterkant 3 groene balken staan. Klik op "neem contact op" en je kunt een bericht versturen.

Johanna C.Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu