stamboomforum

Forum logoMilitairen » Wel of niet omgekomen tijdens een duel in 1816 opgelost



Profiel afbeelding

Delen gaat helaas niet meer. Door een beginnersfout heb ik het document destijds niet bewaard nadat ik de gegevens verwerkt had. Ik vond, op basis van die gegevens, wel de inschrijving in het NA waarin de aantekening staat dat hij door een duel omgekomen was (de link die u me stuurde). Ik heb toen ook contact gehad met het Nederlands Instituut voor Militaire Historie en een medewerker van het NA hoe ik aan meer informatie kon komen. De tip was op de naam Grothe verder te zoeken naar aanknopingspunten. Deze vond ik niet. Ik vond Grothe wel, maar kon daar verder niets aan verbinden.

Via een vriend kreeg ik het advies om in het archief van Maastricht te kijken of er misschien een vonnis van de Krijgsraad te vinden zou zijn. Een duel kan namelijk wel tot een zitting hebben geleid, vooral omdat iemand overleed ten gevolge van het duel. Digitaal is het mij ook niet gelukt om verder te komen en de enige mogelijkheid is om naar het archief in Maastricht te gaan. Dat zal voorlopig niet lukken, maar ik geef de moed niet op.

Joy Vialle - 7 nov 2020 - 14:00

Hier zij al zijn inschrijvingen:

https://www.nationaalarchief.nl/onderzoeken/index/nt00297/2c72d83c-edcd-102c-8a06-005056a23d00

Ik zie nergens een aanknopingspunt en Grothe zal wel Gotha geweest zijn.

Frank Fransz - 7 nov 2020 - 15:24


Dag mijnheer Fransz, bedankt voor de links. Ga ze vergelijken met de informatie die ik al heb.

Joy Vialle - 7 nov 2020 - 17:17







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu