stamboomforum

Forum logoMilitairen » Hulp gevraagd stamboek: 10e regiment infanterie (1831)


Profiel afbeelding

Jacob in ’t Veld, geb. Westmaas (ZH) 29-10-1812, behoorde tot militie lichting 1831; door het trekken van lot nr. 15 moest hij ook daadwerkelijk in dienst.

Volgens het Certificaat Nationale Militie, onderdeel van zijn huwelijksbijlagen (huwelijken in 1840 en in 1852), was hij ingedeeld bij het tiende regiment infanterie. Na 8 jaren mocht hij in 1839 eervol de dienst verlaten.

Via familie-overlevering zijn bij mij ooit 3 bronzen medailles in bewaring gegeven, die aan Jacob in 't Veld werden uitgereikt ten tijde van de Tiendaagse Veldtocht.

  • Metalen kruis (Hasseltkruis) (1830-1831), uitgereikt aan allen die aan de krijgsverrichtingen in de jaren 1830-1831 deelnamen.
  • Antwerpse medaille (Citadelmedaille) , gedateerd december 1832, uitgereikt als beloning aan hen die tijdens het beleg van de Citadel van Antwerpen (28 nov. t/m 24 dec 1832 in de citadel en de onderhorige forten Vlaamsch Hoofd, Burcht, Zwijndrecht en Austruweel, alsmede op de flottile op de Schelde voor Antwerpen hebben gediend.
  • Medaille van de Commissie van Erkentenis, ingesteld 1832 als huldebetoon aan de verdedigers van de Citadel van Antwerpen.

Graag zou ik in contact komen met iemand die bekend is met het zoeken in militaire stamboeken uit die tijd om iets meer over Jacobs diensttijd in het 10e regiment infanterie, lichting 1831 te weten te komen. Online kan ik het juiste stamboek niet vinden (Genver) en bij Gahetna staat er volgens mij (nog) niets bruikbaars online.

Voor meer informatie houd ik me aanbevolen.

W. Snel

De stamboeken zijn gewoon terug te vinden bij Familysearch. Genver wordt al jaren niet meer bijgehouden. Gahetna zal ooit wel eens komen.

Hier is Jacob in 't Veld onder nummer 21073. De enige toevoeging op wat je al weet is dat hij krijgsgevangen is gemaakt. Er komt niet naar voren of hij daadwerkelijk aan krijgsverrichtingen heeft meegedaan.

Frank Fransz


Zeer hartelijk bedankt; ik ben er blij mee.

W. SnelPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu