stamboomforum

Forum logoMilitairen » Henri Driesen, diende 12e Régiment de Voltigeurs 1813


Profiel afbeelding

Goedenavond,

Het gaat om de inschrijving van Henri Driesen (Stamboeknummer 1870): Link

Als ik het juist lees staat er in het laatste vak: "Passe au 12e regt de Voltigeurs Jeune Garde le 15 mai 1813." Als ik dan in de 2 boeken van dit Regiment zoek (link en link)kan ik hem niet vinden. Zoek ik verkeerd ?

Pim.

P.J.H. Vercoulen

Je doet niets verkeerd, hij staat er niet bij.

Er gingen velen over naar dat regiment, je zou eens kunnen kijken of die wel aangekomen zijn.

Frank Fransz

Hallo Frank,

goede tip, ik heb gekeken, enkele anderen die naar dit regiment gaan zoals Coutelar, Roy en Bremenkamp staan wel vermeld in het register. Echter, de meesten die overgaan naar dit regiment doen dit op 6 september 1813 (6 7ber 1813). Henri Driesen gaat meteen bij inschrijving op 15 mei 1813 over naar het 12e Régiment de Voltigeurs. Dit regiment is opgericht in 1813. De eerste inschrijvingen zijn op 1 april 1813. Ik heb het boek doorgebladerd bij die eerste inschrijvingen tot en met juli 1813, maar daar staat hij ook niet bij, ook niet met een verkeerde spelling van zijn naam. Er zijn helemaal geen inschrijvingen op 15 mei bij het 12e Régiment de Voltigeurs.

Kan het zijn dat hij er tussenuit gepiept is en nooit aangekomen bij zijn nieuwe regiment ? Of de klerk heeft een fout gemaakt en het verkeerde regiment genoteerd ? Ik heb geen idee hoe de registratie destijds in zijn werk ging, werd dit centraal bijgehouden in Parijs of had elk regiment zijn eigen schrijver die pas noteerde als de dienstplichtige arriveerde bij zijn regiment ?

Pim.

P.J.H. Vercoulen


Als hij "het" overleefd heeft, dan zal hij er wel van tussen zijn gegaan.

Het lijkt mij dat de administratie in het verzameldepot werd gedaan en later opgestuurd naar Parijs. 

Frank FranszPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu