stamboomforum

Forum logoMilitairen » Simon Sam Klaverdijk was marinier in Rotterdam in 1940. Wat was zijn rang?



Profiel afbeelding
Simon Sam Klaverdijk was marinier in Rotterdam in 1940. Wat was zijn rang?

Mart de Lange - 6 jan 2022 - 18:58

U kunt hier evt informatie opvragen.

mvg-Ben

Ben Wegman - 6 jan 2022 - 21:28

Hallo Mart, hoe gaat het? Ik ben Anna de dochter van Simon Sam klaverdijk. Dat mijn vader bij de marine heeft gezeten wist ik niet.  Mag ik vragen hoe jij aan die informatie komt? Groeten Anna Klaverdijk 

Anna - 6 jul 2022 - 15:45


Dag Anna,

Excuus voor de wat late reactie. Ik probeer altijd nieuwe gegevens voor mijn stamboom te vinden, zeker als het gaat om mensen relatief dichtbij (ooms en tantes, neven en nichten, enz).

Toen ik nog officier bij de Luchtmacht was, zat ik een keer met een collega te praten, die zei dat zijn vader bij de Mariniers in Rotterdam was (Jan van Ghentkazerne) in mei 1940, toen de oorlog uitbrak. Die vader zei toen dat ze zegge en schrijve 5 scherpe patronen kregen, toen bekend werd dat Duitse parachutisten in de buurt van de Maasbrug waren geland. Mijn collega zei toen tegen zijn vader dat die 5 patronen snel op zouden zijn. Zijn vader zei toen dat een maat van hem, waarvan hij meende zich te herinneren dat hij SIEM KLAVERDIJK heette, zei: dan zetten we toch gewoon de bajonet op het geweer.

Zo kwam ik er eigenlijk op. Ik heb nog wel een paar ingangen bij Defensie, maar ik heb dit verhaal niet kunnen laten bevestigen, helaas. Ik blijf verder zoeken.

Mart de Lange - 17 jul 2022 - 11:20







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu