stamboomforum

  Zoekplaatjes » Nummer 2463

MarkeringBeschrijving van het zoekplaatje

Poststempel achterzijde: Hoogezand

Vraag over deze afbeelding gesteld

Waar zou dit huisje hebben gestaan (of nog steeds)? Wie zouden de kinderen zijn? Van wanneer is het? Verstuurd aan Harm Buining (1901-1984), Amsterdam (mijn grootvader). Tarief: anderhalve cent. Stempel: Hoogezand.

Vraagsteller

Leo Bijl

Suggesties

Leden van het Stamboom Forum hebben de volgende 10 suggesties gedaan bij dit zoekplaatje:


Weet u de geboortedatum van uw grootvader? Mogelijk bieden de gezinskaarten van Amsterdam een oplossing voor dit vraagstuk

George Bendelow

In 1901. Maar ik zie dat ik wat vergeten was erbij te vertellen. Het kaartje is in 1936 afgestempeld te Hoogezand.

Leo Bijl

En wie was de afzender uit Hoogezand dan? Is uw grootvader geboren in Hoogezand? Was hij dan Harm Buining, geb. 20-8-1901 te Kalkwijk, Hoogezand? Op de foto lees ik het huisnummer 47, klopt dat? Het adres Kalkwijk 47, Hoogezand bestaat wel maar laat op Google Maps een heel ander en nieuwer huis zien.

Herman Kimmann

Dat is hem inderdaad, maar er staat geen afzender op; het is alleen maar geadresseerd en opgestuurd naar Amsterdam, waar hij een groot deel van zijn leven heeft gewoond. Of er 47 staat, kan ik ook niet zien, maar het lijkt er wel op. Het kaartje is wel afgestempeld te Hoogezand, maar dat betekent nog niet dat het ook Hoogezand zelf is, het kan iets naburigs zijn. De kantoren van de PTT bedienen immers vaak een groter gebied.

Leo Bijl

Leo, bij www.zoekplaatjes.nl hebben ze expertise om te bepalen waar dit huis staat resp. heeft gestaan. Aan onderzoek naar personen doen ze daar niet. Wel alles melden wat je over de kaart weet incl. kennis over relevante personen. Gr. Peter

Peter Miebies

Dat is een idee! Ga ik dat proberen.

Leo Bijl

Een boekje over Hoogezand helemaal in Nieuw-Zeeland :). Wat grappig. Een Buining met een café ken ik niet, maar wie weet.

Leo Bijl

Net als Henk Boon, dacht ik ook meteen: vraag het bij het gemeentearchief, of bij eventueel de Historische Vereniging in die plaats. Als medewerkster van de Historische Vereniging waar ik woon, krijgen wij ook wel eens dergelijke vragen. Ik zorg ook voor 'onbekende foto's' via het plaatselijke weekblad. Dat levert regelmatig leuke verhalen op. Mensen die de foto herkennen, vertellen er vaak ook een heel verhaal bij. Succes in elk geval.

RobertMary

http://www.beeldbankhs.nl/

Henk Smidtman

Inmiddels geschonken aan het gemeentearchief van Hoogezand-Sappemeer.

Leo Bijl

Heeft u ook een suggestie?