stamboomforum

  Zoekplaatjes » Nummer 3717

MarkeringBeschrijving van het zoekplaatje

Deze foto toont, links boven, Hermann ten Winkel. De foto is gemaakt in de periode 1936-1939.
Hermann is geb. en woonde in Duitsland, maar had de nederlandse nationaliteit.

Vraag over deze afbeelding gesteld

Wie weet waar de foto genomen is, bij welk onderdeel van de Landmacht en wat de namen zijn van de andere afgebeelden.
Is bij Hermann zijn rang af te leiden van zijn tenue?

Vraagsteller

jan kollenhof

Suggesties

Leden van het Stamboom Forum hebben de volgende 5 suggesties gedaan bij dit zoekplaatje:


staat op de achterkant de naam van de fotograaf dan is misschien meer te achterhalen over de foto

Eveline Johanna Baggerman

Helaas nog geen antw. op je vraag, maar is het mogelijk dat zijn volledige naam: Hermann Wilhelm ten Winkel is, geb. op 10-10-1915 te Saalhof (Dld.). Zijn vader was Hermanus Antonius Fredrikus, geb. op 27-06-1888 te Wierden ??

DHv. E.

Dag Jan kijk eens naar: http://sergeantdetmar.nl/rangen-en-standen-nederlandse-leger-1939-1940/ en let daarbij op de plaats op het uniform, waar de kenmerken zaten. Ik had op het eerste gezicht de indruk van Corperaal, aangezien deze de leiding heeft over een 12 soldaten, maar een corperaal had een bredere chevron op zijn mouwmanchet, dus zou W van der Kooy wel eens gelijk kunnen hebben.....Op de kraag van de onderofficier kan ik nog juist (als ik een beetje met de scherpte en resolutie rommel, waarnemen dat er een nummer 88 lijkt te staan.....

WIJKENSIS

@DHv.E: jouw Hermann Wilhelm ten Winkel is niet dezelfde als de mijne op de foto : dat is Hermanus Antonius Johannes geb.1901. het is wel familie ; zij waren neven. De vader van de mijne was: Engelbertus Georgius, geb. 1866; de vader van jouw Hermann was Hendrikus Theodorus, geb.1857 ; dat waren namelijk broers.

jan kollenhof

Hebt u het al eens geprobeerd via wiewaswie.nl? Daar zijn recent tal van militaire gegevens gepubliceerd. Ik geloof niet dat u details krijgt, maar als u deze militair daarop terugvind, is het zinvol eens contact op te nemen met het Nationaal Archief in Den Haag, waar de stamboeken van alle Nederlandse militairen liggen.

Ingrid Evers

Heeft u ook een suggestie?