stamboomforum

  Zoekplaatjes » Nummer 3789

MarkeringBeschrijving van het zoekplaatje

Dit is een foto van (denk ik) de gezusters Bouman uit Rotterdam, dochters van Matthijs Bouman en Adriana van den Tempel. Een van deze dames is vermoedelijk de overgrootmoeder van mijn man en heette Aagje Cornelia Weeteling-Bouman geboren in Rotterdam op 4 maart 1871 en overleden op 20 januari 1925.

Het fototje komt uit de nalatenschap van mijn schoonmoeder die het van haar moeder had die dus een dochter was van Aagje Cornelia. Probleem is dat ik niet weet wie wie is en een ander probleem is dat er 6 zusters waren, dus wie staat er niet op. De oudste was dus Aagje Cornelia, dan Francina van der Loos-Bouman geboren 9 nov 1875, Adriana Catharina Vos-Bouman geboren 3 maart 1877 ovl. 11 augustus 1945, Martina Maria Weeteling-Bouman geboren 1 oktober 1879 overleden 27 december 1945 zij trouwde met de weduwnaar van haar zus Aagje Cornelia, Jacobus Weeteling),
Dan Christine Bastiana van Treuren-Bouman geboren 19 mei 1881 en als jongste Margaretha Been-Bouman geboren op 14 december 1884. Zij was getrouwd met de rotterdamse kunstschilder Daniel Been (1885-1967)
Wie kan mij helpen om te bepalen wie wie is?

Vraag over deze afbeelding gesteld

Wie is wie van deze dames?

Steekwoord(en)

Familie Bouman Rotterdam 

Vraagsteller

Inger Steenhoek

Suggesties

Leden van het Stamboom Forum hebben de volgende 2 suggesties gedaan bij dit zoekplaatje:


Sommige fotografie-software (van Apple, bijv.) is in staat tot gezichtsherkenning. Maar daar heb je dan een aantal afbeeldingen voor nodig van geïdentificeerde personen. En deze dames lijken best veel op elkaar, dus ik vrees dat die software er wellicht ook niet uit zal komen....

Daan Eras

Een poging: Als het inderdaad om de gezusters Bouman uit Rotterdam gaat, zou het om de dan nog ongetrouwde zusters kunnen gaan. Aagje Cornelia trouwde in 1894. De eerst volgende Adriana Catharina in 1902. Indien de foto kort voor haar huwelijk in 1902 is gemaakt dan zou Margaretha hier (midden voor) 18 jaar zijn. Wat zou kunnen kloppen. Dan zouden de anderen van links naar rechts kunnen zijn Francina, Adriana Catharina, Martina Maria en Christine Bastiana.

Chris Triep

Heeft u ook een suggestie?