stamboomforum

  Zoekplaatjes » Nummer 4638

MarkeringBeschrijving van het zoekplaatje

Familiefoto van (oa) van Hattem (Rotterdam). Op de achterkant staat: "28 aug 1928, 25 jaar Arn. I. van den Bergh". Één van de staande heren (H. J. van Hattem) was werkzaam in de directie van firma Arnold Isaäc van den Bergh, leverancier van (oa) houten kisten (zie kist rechts) aan het familiebedrijf van den Bergh van de Blue Band margarine. Waarschijnlijk is dit het 25 jarig bestaan van dat bedrijf, maar zeker weten doen we het niet. Bovenstaande informatie over het bedrijf is oa door de lieve leden van dit forum achterhaald!

Eigen informatie:
Helemaal links zittend waarschijnlijk Catharina van den Berg-van Hattem. Daarnaast haar zus Johanna Doe-van H, hun schoonzus Neeltje Jansen (getrouwd met Willem v H), dame in wit is onbekend.
Oudere dame is Pietertje van H-Fijnand. Meest rechterdame zittend is onbekend (maar komt op meerdere familiefoto's van Neeltje voor).
Staande rij vlnr: Doe van den Berg (zonder h), Doe Hans (de bekende schrijver oa), schuin daarachter Willem van H.
Jongeman met corsage onbekend. Daar schuin achter alle drie de heren waarschijnlijk de oudere broers van Willem v H; Hendrikus, Jan en Pieter. Jongeman rechts en jongedame rechts onbekend.
Willem van Hattem en Neeltje Jansen zijn mijn overgrootouders.

Vraag over deze afbeelding gesteld

Wie kan mij meer vertellen over de onbekende mensen op de foto? De meest aannemelijke kans is dat de jongere personen waar ik de naam van zoek, kinderen zijn van de broers en zussen, maar het zou me leuk lijken als is namen en gezichten zou kunnen gaan koppelen, zéker aangezien een aantal op andere familiefoto's voorkomt, maar die foto's mij ook geen uitsluitsel geven.
Ook zou leuk zijn om zeker te weten dat het inderdaad (bijv) een 25 jarig bestaan van het bedrijf is (maar ik blijf het apart vinden om dan als werknemer, ook al zit je in de directie, je héle familie mee te nemen/uit te nodigen, of het moet Hendrikus van Hattem zijn die er 25 jaar werkt, maar zijn naam wordt niet vermeld op de foto verder.)

Steekwoord(en)

margarine familie van Hattem Rotterdam jubileum Doe Hans 

Vraagsteller

Nathalie Persoon

Suggesties

Er zijn nog geen suggesties gedaan.


Heeft u een suggestie?