stamboomforum

  Zoekplaatjes » Nummer 4639

MarkeringBeschrijving van het zoekplaatje

Ik weet helaas heel weinig over dit gezin. Ik weet wel dat de moeder en jongste dochter járen later op de bruiloft van mijn opa en oma waren. Dit, in combinatie met gelijke trekken van een andere dochter en mijn oma, doet vermoeden dat het familie is, maar we kunnen ze (nog) niet plaatsen. Het vermoeden is dat het familie is via de moeder van mijn oma, Neeltje Jansen. Neeltje was ook op de bruiloft van één van de dochters van deze foto, en mijn oma was daar bruidsmeisje met het jongste meisje van de foto.
De vader van Neeltje (Pieter Jansen) heeft drie huwelijken achter de rug (Neeltje is uit het tweede huwelijk) dus het zou een halfbroer of zus kunnen zijn. Ik denk dat ze uit Rotterdam kwamen, gezien de geschiedenis van de familie Jansen, maar dat is geen zekerheid.

Vraag over deze afbeelding gesteld

Wie weet wie dit gezin is?

Steekwoord(en)

familie Jansen Rotterdam  

Vraagsteller

Nathalie Persoon

Suggesties

Leden van het Stamboom Forum hebben de volgende 10 suggesties gedaan bij dit zoekplaatje:


Heb je ook data die je mag/wilt delen, rekening houdend met privacy-regels? bv vader van Neeltje geboorte- huwelijks- en sterfdatum? Namen van partners? Stel: Als deze foto in de jaren 60 is genomen en ze zijn jaren later (bv 10 jaar) bij het huwelijk van jouw opa en oma geweest, dan zijn jouw opa en oma van dezelfde leeftijd als deze meisjes en zou de vrouw een tante of zoiets zijn van jouw oma?  

Ruumpol

Beste Ruumpol,

 

nee, helaas heb ik geen echte data van deze foto. Dat maakt het ook zo lastig voor ons.... Op de trouwfoto waar deze ouders de ouders van de bruid zijn (en mijn oma en het jongste meisje bruidsmeisjes) en op de trouwfoto van mijn eigen grootouders ziet deze moeder er ongeveer even oud uit. We denken dat er hooguit vijf jaar tussen zit, ik denk zelf minder. Mijn grootouders zijn in 1956 getrouwd. De man is er in 1956 niet bij, en gezien dat hij er als vader van de bruid erg broos uit ziet, ga ik er van uit dat de beste man in 1956 niet meer leefde.
Het jongste meisje op deze foto ziet er ongeveer negen jaar uit (ik denk niet jonger, maar heel veel ouder ook niet, gezien de strik) en ik denk dat ze op de trouwfoto van mijn grootouders hooguit een jaar of 16/17/18 is. Dat zou betekenen dat deze foto ongeveer rond 1948 gemaakt zou moeten zijn.

Het is jammer dat ik niet meerdere foto's bij deze ene foto kan plaatsen, dat zou het waarschijnlijk net iets makkelijker maken :)

Nathalie Persoon

Mijn stamboom met oa Neeltje en haar ouders staat hier online, wellicht is dat makkelijk op te zoeken dan als ik hier allemaal data neer zet van alle half broers en zussen en zo?

Neeltje is iig geboren 26-08-1892 Rdam en overleden 28-07-1974 in Ldam.

Haar vader is Pieter Jansen, geboren 20-10-1852 en overleden 17-10-1907 beide Rdam. Haar moeder is Engelina Treu, geboren 15-04-1856 en overleden 08-09-1892 (vrij snel na de geboorte van Neeltje dus). 
Neeltje is opgevoed (gezien de trouwdatum) door Neeltje (ja, je verzint het niet) Wörmann (1865) die in 1894 met Pieter trouwde. 

Nathalie Persoon

Dus je vermoed dat het in de familie van Engelina Treu gezocht moet worden, begrijp ik dat goed?

Ruumpol

Neeltje had een oudere zus (zelfde moeder en vader) die ook Engelina heette (net als haar moeder dus) maar die overleed al in 1930, dus die kan het niet zijn geweest.

Nathalie Persoon

Engelina had 2 broers, maar die zijn jong gestorven, die zijn het dus niet.

Ruumpol

Zou het ook een kind van de oudere (stief)broers van Neeltje kunnen zijn en dan met name de oudste 2? Als de trouwfoto van de dochter uit ca 1951 is, dan zou de moeder geboren zijn rond 1907 zoiets. Hebben die broers dochters rond dat geboortejaar? Er moet vast zoals je vermoed een familieband zijn want je vraagt niet de eerste de beste als bruidsmeisje. 

Ruumpol

Dat zou kunnen inderdaad. Helaas heb ik die nog niet gevonden (kreeg ook geen smartmatch helaas). Ik kan daar eens achteraan gaan :) Bedankt voor het meedenken in ieder geval!

Nathalie Persoon

Oudste broer Gerrit Hendrik had wel 4 kinderen, maar 2 daarvan waren jongens. Wel in de goede periode geboren, maar niet 4 meisjes.

En ik kwam tegen broer Johannes Marinus is getrouwd op 27-12-1916 in Rotterdam en gestorven op 29-12-1944 in Rotterdam (er staat 1945 als zoekjaartal) Die zag ik nog niet staan tussen jouw gegevens. Maar evt kinderen komen niet in aanmerking in je zoekplaatje, want te jong.

Ruumpol

Ah, bedankt voor de sterfdatum van Johannes! Ik heb m wel op mn pc in de stamboom staan, ik was even vergeten dat het drie broers waren :) Z'n sterfdatum had ik nog niet kunnen achterhalen, dank je wel! Wel dat hij getrouwd was met Geertruida Arts uit Hasselt :)

Ja, dat er een hoop familie al snel zou afvallen, had ik ook wel verwacht. Daarom is het ook zo lastig te achterhalen wie het zijn, haha, want heel veel kunnen het niet zijn gezien de sterfdata en zo :(

Nathalie Persoon

Heeft u ook een suggestie?