stamboomforum

  Zoekplaatjes » Nummer 665

MarkeringBeschrijving van het zoekplaatje

Onder 12 Juni wordt Johanna Jans gedoopt. De naam van de vader is moeilijk te lezen. Heeft iemand enig idee wat het kan zijn? Ik dacht zelf iets als: Bernt. Ook enig idee wat de rest van de tekst zegt? Er staat ook "tot Aalst".
Deze Johanna Jans trouwt later naar alle waarschijnlijkheid met Cornelis Jaspersen van Brenk te Lienden.
Dit is overigens een pagina uit het DTB van Lienden

Vraag over deze afbeelding gesteld

Wat is de naam van de vader van Johanna Jans. Is de moeder ook vermeld?

Steekwoord(en)

12 Juni Johanna 

Vraagsteller

Gerrit van Doorn





Suggesties

Leden van het Stamboom Forum hebben de volgende 2 suggesties gedaan bij dit zoekplaatje:


tekst: den 12 dito een dogter van Bernt Jans. en Jantje Bernts. tot Aelst, noie (=nomine) Johanna, geheven (= ten doop geheven) door Deliaen, j.d. (jongedochter) Johanna is dus eigenlijk Johanna Bernts (en niet Johanna Jans), maar misschien werd ze niet naar haar vader genoemd. In dat laatste geval kan ze naar haar man genoemd zijn en dan is de vraag is dit wel de gezochte persoon? Hun woonplaats moet inderdaad Aalst geweest zijn (volgens de inschrijving)

Tiemen

Ik dank u. Ik denk echter wel dat het Johanna Jans is. In dit geval kan het zo zijn dat men Jans al als achternaam heeft aangenomen. Het DTB van Lienden bevat een index (volgens mij opgesteld door een dominee) waar deze doop staat onder Johanna Jans. Willem van Brenk ik geboren in 1750. Er is nog een Willem van Brenk waarvan de ouders ook Cornelis van Brenk en Johanna Jans zijn, dit is in 1745, ik neem aan dat hij voor 1750 is overleden. De Johanna in het zoekplaatje is geboren in 1718. Dit lijkt tot zoverre te kloppen.

Gerrit van Doorn

Heeft u ook een suggestie?