stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » van Santen / van Zanten

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

voor degene die geinteresseerd is:  mijn familie  van Zanten  is vrij groot en afkomstig uit t Westland de naam van Zanten wordt in onze familie  t gelinked met xanten,maar dat geldt mischien voor velen,die bezig zijn met hun naam.Verder is er een familiewapen ,maar in hoeverrre dit van onze tak is  is de vraag .

De oudste voorouder ,die wij hebben getraceerd is Maarten Hzn. van Zanten 1750-1842 X Geertruida van Poth (ca 1755-1830)

annemieke alting

Hallo Anneke,

Mijn vader is :  Aart van Zanten (geb. 24-11-1928 te Brakel Gdl overl. 22-10-1994 te Leeuwarden) was de zoon van Adrianus van Zanten en Janna Fucking. Zij kregen buiten mijn vader nog 17 kinderen. Dus je begrijpt, een grote familie. Het merendeel van mijn familie woont in de omgeving Brakel, Zaltbommel.

Daar ikzelf (carla van zanten) in Leeuwarden ben geboren en opgegroeid weet ik niet zo veel van mijn familie. Ik woon nu zelf al sinds 36 jaar op Ameland. Met een aantal familieleden heb ik wel kontakt, dus je kan me altijd mailen voor evt. vragen.

Carla van Zanten

carla

Dag Carla,

graag maak ik gebruik van je aanbod om te helpen. Bij dit echtpaar kom ik nl tot 14 kinderen,

maak morgen een totaal overzicht vanaf het echtpaar Teunis van Zanten en Catharina Ekelmans.

Anneke Ronitz-van Santen

Vergeet in het overzicht de ouders en (stief)broers/zussen van Teunis niet

eLLeS

Als je mij kunt helpen met de ouders van Teunis van Zanten (doop Drongelen rond 1754) etc. houd ik mij aanbevolen. 

Anneke Ronitz-van Santen

Hallo Anneke,

Ik heb een boek (provinciaal blad van Noord - Brabant uit 1832) daarin  staat Cornelis van Zanten geboren 25 februari 1804 te Alkemade beroep tuinder, ouders Dirk en Jaapje de Ronde beroep vader groenteverkoper , , opsporing voor de militie, met vermelding "deszelfs vermeende aanspraak op vrijstelling, als hij de militie hebbende gediend: zijn tegenwoordig verblijf is onbekend "

Signalament o.a. oogen blaauw , neus klein en merkb. teeken . poldalig.

Adrie

Adrie,

dank voor deze info. deze tak van Zanten gaat bij mij terug tot Dirk Cornelisz van Zanten gedoopt te Esselijkerwoude rond 1720  en gehuwd was met Engelberte Willemse Quakkenbos

Voor wat betreft deze Cornelis geboren 25-02-1804 was bij mij niet bekend. Ik heb wel een oudere Cornelis in het gezin van Dirk van Zanten -en Jacoba (Jaapje) de Ronde, maar deze is vermoedelijk geboren rond 1819 en was gehuwd met Atje van Klink. 

Anneke Ronitz-van Santen

Beste Anneke,

Is er iets meer bekend over Bernardina Erkelens dochter van Bernt?

Ik probeer uit te zoeken of zij familie van mij is.

Ik heb een Berendina Erkelens in mijn stamboom geboren rond 1720 in Maasbommel maar kan niet bewijzen of zij degene is die met Jan Hendrik van Santen getrouwd is. Haar vader heet Jan. Is er een scan of copie van de akte waar de naam Bernt uit blijkt?

vr. gr.

Els

Jan Hendrik van SANTEN (Hendriks), geboren 1690-1725 te Maasbommel ? Overleden op 20-11-1815 te Maasbommel, zoon van Hendricus Aertz van SANTEN  en Geertruy JANSEN.
Gehuwd voor 1740 te Maasbommel ? Echtgenote is Bernardina ERKELENS, geboren 1710-1730 te Maasbommel ? Begraven op 31-03-1788 te Maasbommel, dochter van Bernt ? ERKELENS.

E.L. E.

Is het je bekend dat de naam ook veel voorkwam in het Westland? Ook ken ik een familie Van Zanten die van oorsprong afkomstig zou zijn uit NH, benoorden het kanaal.

niepoort

My Great Grandfather is Pieter van Zanten, born 13 September 1897. His parents were Marthinus van Zanten and Elizabeth Maria Thomson.

My Grandfather's children were Jakobus Pieter van Zanten and Jan Pieter van Zanten.

I'm trying to research my family tree as far back possible, but I don't have the names of my Grand Mother.

Apparently they had 4 children, 2 of which died from Jaundice, of which the names I'm also trying to locate.

Would you be able to assist me?

Furthermore, can you suggest an effective and successful website that can speed up my research?

Kind regards

Len

len

Martinus van Zanten en Elisabeth  Maria Thomson kregen in Kralingen (Rotterdam) de volgende kinderen:

Martinus (3.6.1875), Jacoba Elizabeth (2.3.1887), Jacobus Albertus (1.6.1889), Adriana Arnolda (4.10.1891)

Alles via www.genlias.nl

G.Karssenberg

En deze kinderen werden in Rotterdam geboren: Frank (8.11.1880), Elisabeth Maria (22.9.1893), Maria Henderina (25.10.1895), Pieter (13.9.1897), Cornelia (8.1.1900).

G.Karssenberg

Martinus van Zanten, geboren in Kralingen, 27 jaar, zoon van Martinus van Zanten en Sara Elisabeth Vonk, huwt in Rotterdam op 2.6.1875 met Elizabeth Maria Thomson, geboren in Rotterdam, 23 jaar, dochter van Frank Thomson en Johanna Sophia Oosthout.

G.Karssenberg

Elizabeth Maria Thomson is in Rotterdam geboren op 21.4.1852 als dochter van Frank Thomson en Johanna Sophia Oosthout.

G.Karssenberg


Frank Tomson(!), 23 jaar, zoon van Jacobus Tomson en Elisabeth Schelleboom, huwt in Spijkenisse op 13.4.1846 met Johanna Sophia Oosthout, 32 jaar, dochter van Johan Willem Oosthout en Jacoba Sock.

G.KarssenbergPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!