stamboomforum

Forum logoFora » Archiefonderzoek en bronnen » Hugenoten

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Beste Ans,

Hartelijke dank voor alle hulp. Het is allemaal klaar voor gebruik.

Rineke de BruijnLachen

A.A. de Bruijn-van Thiel Berghuijs

Beste Ans,

Hartelijke dank voor alle hulp. Het is allemaal klaar voor gebruik.

Rineke de BruijnLachen

A.A. de Bruijn-van Thiel Berghuijs

Deze Zacharius Guichenon de Chatillon is ook een voorouder van mij.. van mijn vaders kant. Heeft u misschien meer informatie over hem en over zijn voorouders? Ik krijg de indruk dat hij nogal een veel geprezen persoon was in het Franse leger.

Alvast dank!

Mechteld

Mechteld

Een aparte website voor Hugenoten lijkt me een uitstekend idee. Ik heb veel Hugenoten in mijn kwartierstaat: Graincour, Robijn. Hols/Hulst, Passchier, de Clerq, Douzy, Chaudron, du Toit, Rousseau, du Pree, le Maire.

Ik hoop dat dit van de grond komt.

Helen Robinson

Dit is wellicht een interresante site:

http://www.roelly.org/~pro_picards/

Mijn moeders familie (Jumelet) is er ook in terug te vinden.

NC Nelisse

PS, hugenoten niet verwarren met de groep protestanten die tijdens de reformatie en 80-jarige oorlog uit de zuidelijke nederlanden (en ook tegenwoordig frans vlaanderen) hierheen gevlucht zijn. Van die laatste groep heb ik er ook heel wat in mijn kwartierstaat. Periode: eind 16e eeuw / begin 17e eeuw.

De hugenoten kwamen pakweg een eeuw later.

NC Nelisse

Hoi,

Mijn naam is Yvonne Pardon en woon in Haarlem.Ik ben met mijn stamboom bezig en heb sterk het vermoeden dat mijn voorvaderen van de Hugenoten afstammen.Ik ben al aardig ver gekomen alleen ik blijf steken op eind 1695.Dan houdt het gewoon op.Is er iemand die iets van de achternaam Pardon af weet.Vanaf begin 1700 wonen ze al wel in Haarlem.

Ik zou heel erg blij zijn met nog meer informatie en waar ik eventueel verder kan zoeken.Het laatste waar ik ben gekomen is Jan Pardon getrouwd met Catharina de Qlercq.

Yvonne Pardon

@ Yvonne Pardon,

Het is handiger een nieuw (eigen) onderwerp met je vraag aan te maken, met zoveel mogelijk de informatie die je al hebt (kinderen, doopgetuigen, etc.).

Overigens lieten Jan Pardon en Catharina de Clercq hun kinderen rooms-katholiek (Statie der Drie Klaveren, Haarlem) dopen.

Inschrijving trouwen te Haarlem 24-04-1735 :

scan :  https://familysearch.org/ark:/61903/3:1:3QS7-89QK-MXN1

Willem Hak

Ik ben nog steeds op zoek naar de vader van Jan Pardon,deze komt uit het land van Cleef. Jan Pardon is getrouwd met Catharina de Clerq.Catharina komt uit de meijerij van Den Bosh. Ze zijn in Haarlem getrouwd op 24-4-1735 in Haarlem. Ze kregen samen zes kinderen.

Anna Pardon 28-4-1736. Getuigen Juriaan Pardon en Hendrina de Clerq. Ik zelf heb het vermoeden dat deze Juriaan Pardon de vader van Jan Pardon moet zijn.

Jurrie Pardon geboren op 1-5-1738. Getuigen: Jan Claaffe en Willemijntje Thijsje.Jurrie is overleden op 24-12-1739

Joridan Pardon geboren op 26-1-1740.Getuigen;Jan Haassen en Hendrickje Hybemans. Deze Joridan is mijn rechtstreekse voorvader en staat ook onder George of Juriaan bekend.

Christiaan Pardon geboren op 26-2-1743. Getuigen Jan de Clerq en ......Verwulft. Christiaan is overleden op 20-4-1743

Cathrijn Pardon geboren op 26-4-1744.Getuigen Pieter Daans en Maria Daans

Joannes Pardon geboren op 3-1-1748 Getuigen Willem de Clerq en Joanna de Clerq.

Mijn zoektocht houdt op bij Jan Pardon uit het land van Cleef maar ik wil dolgraag nog een paar stapjes verder.Stammen wij van de Hugenoten of gaat het nog verder terug naar de 80 jarige oorlog. Wie heeft een hint en kan mij verder op weg helpen.

Yvonne Pardon

Ik ben nog steeds op zoek


Tsja... driemaal is .., ofzo ?
 

Beste Yvonne,

het is beter om daarvoor een nieuwe vraag te maken, zoals je ook al geadviseerd is op https://www.stamboomforum.nl/genealogie/2/12010/5

Daarvoor klik je op deze link

Willem Hak


ja, ook ik ben op zoek naar familiegegevens van hugenoten.

E. W. van Mullekom-Vermeij
Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!