stamboomforum

Forum logoServicedesk » Ten Bruggencatenummer


Profiel afbeelding

Ik heb van de molenaars in mij gegevens het Ten Bruggencatenummer  opgezocht  en in de notitie, waar ook het woord molenaar staat, toegevoegd. Na het uploaden van het gedcom bestand krijg ik nog steeds de suggestie om het Ten Bruggencatenummer  toe te voegen.
In de tekst die getoond wordt staat dat nummer maar in de kolom van het Ten Bruggencatenummer  staat een "?".
In een eerdere versie had ik het woord Ten Bruggencatenummer afgekort, dat heb ik allemaal veranderd naar volledig geschreven zoals ook in het voorbeeld staat; resultaat blijft hetzelfde.

Wat doe ik fout?

Reinoud

Reinoud van Wijk

Als totale buitenstaander in deze materie maak je me wel nieuwsgierig met dit soort steno.

Notities toevoegen aan "mijn gegevens" kun je natuurlijk altijd, maar in welk programma staan die?  En wat doe je dan met het gedcom-bestand?

Petra

@Petra,
Ik gebruik voor mijn genealogische gegevens op dit moment nog TMG (The Master Genealogist).
In het notitieveld waarin ik de beroepen bijhoud heb ik een aantal keren "molenaar" staan. Als je dan vanuit het programma een gedcom bestand aanmaakt (bedoeld voor gegevens uitwisseling tussen verschillende programma's) en dat upload naar Genealogie Online, dan ziet genealogie het woord "molenaar" staan en doet de suggestie om het "Ten Bruggencatenummer" toe te voegen. Als je dat doet dan kan een bezoeker van Genealogie Online met een simpele muisklik meteen naar de gegevens van die molen gaan.

Echter bij mij wordt op dit moment dat nummer blijkbaar niet goed ingelezen door Genealogie Online of door mij niet goed in het notitieveld geplaatst. Het resultaat is dat Genealogie Online wel het woord "molenaar" herkent en het "Ten Bruggencatenummer" ernaast afbeeldt (dit alles in de beheersomgeving van je gegevens op Genealogie Online) maar het blijkbaar niet als zodanig herkent. Ondanks het toevoegen van het nummer krijg ik de suggestie om het nummer toe te voegen.

Reinoud van Wijk

Ah, dat is verhelderend. Ik had "Ten Bruggencatenummer" al aangeklikt dus dat begreep ik inmiddels, maar de rest was me nog tamelijk duister. Dank je.

Petra

Dag Reinoud, ik ken en heb hetzelfde maar trek me er niet zoveel van aan, dacht aan een foutje dat alleen bij mij voorkwam. Mijn Beheerpagina meldt 1 molenaar, Willem Meijer, met een vraagteken erachter...

Maar ga ik naar de betreffende persoon op https://bit.ly/3ga6x72 dan staat het Ten Bruggencateummer er wèl, compleet zelfs met beschrijving van de molen en foto. 
Blijkbaar was deze error de heer Coret nog niet bekend en kan hij er nu iets mee.

Groet, Joop 

Joop van Dommelen

Hallo Joop,

Na aanleiding van jouw reactie ging ik hoopvol naar https://www.genealogieonline.nl/stambos-van-wijk-soomers/I2013.php daar zie je achter beroep molenaar vermeld en het Ten Bruggencatenummer maar verder niks.
Bij jou zie ik een aparte rubriek "feit: historie". Gebruik je Aldfaer? Waar heb je het Ten Bruggencatenummer ingevuld? Niet in het Beroep veld?
In TMG wat ik gebruik, zie eerdere reaktie, heb ik het in het memoveld van het beroep tag ingevuld.
Al zit hier het verschil tussen ons in dan nog is het niet fijn als zo als in jouw geval de beheerspagina niet overeenkomt met de output.

Is dit iets voor een moderator om op te pakken?

Reinoud van Wijk

Dag Reinoud, allereerst m’n complimenten voor jouw genealogische verzameling, mooi breed en diep. 

Maar je hebt het goed, ik gebruik inderdaad Aldfaer en het beroep Molenaar staat bij mij in ‘Feiten’, het Ten Bruggencatenummer heb ik zelf toegevoegd. 
Desondanks toont m’n Beheerpagina de melding dat ik het nummer van de molen van Willem Meijer mag toevoegen. 
 

Joop van Dommelen

beroep Molenaar staat bij mij in ‘Feiten’, het Ten Bruggencatenummer heb ik zelf toegevoegd. 

 
Zoals hieronder vermeld is ?
 

Als u, op basis van brononderzoek, de exacte molen weet neem dan (in uw stamboomprogramma) in de notitie bij het beroep in ieder geval het 5-cijferige Ten Bruggencatenummer (soms aangevuld met een letter) van de molen op, bijvoorbeeld "Ten Bruggencatenummer 03525".

 

beroep "Molenaar" en in het notitieveld bij het beroep de tekst "Ten Bruggencatenummer 00890 B" (de tekst "Ten Bruggencatenummer" is van belang).

Edit 22:59 :  afbeelding toegevoegd

Willem H.

Dag Willem, zo ongeveer heb ik het ingevoerd, zie bijlage

Joop van Dommelen

@Joop van Dommelen,
Maak dan voor Willem nog een feit aan, maar kies dan bij Soort  Beroep. Verder zoals in mijn vorige bericht.

Willem H.

Hoezo Willem, ligt het niet meer voor de hand dat je de ‘Bron’ bij het feit ‘Beroep’ invult?

’k Wil best (morgen) je experiment uitvoeren hoor, maar het lijkt mij zo zinloos, 2x hetzelfde beroep bij deze Willem en dan uploaden om (waarschijnlijk) te zien dat het dan niet vermeld wordt... vermelding van de bron is nodig, denk ik

Joop van Dommelen

Joop,
Toen ik mijn vorige bericht schreef, stond de eerste afbeelding er nog niet bij.
Probeer dan eerst met in de notitie in je eerste afbeelding toe te voegen "Ten Bruggencateummer 01870".

Willem H.

Willem,

zoals jij beschrijft heb ik het in TMG ingevuld. Echter daar is binnen de tag beroep geen apart veld om het beroep in te vullen, alleen een notitieveld.
Dus in de tag beroep van TMG staat er bij mij:

molenaar, Ten Bruggecatenummer 01882

Zo wordt het ook op de beheerspagina weergegeven, vraagteken blijft en wordt verder niet verwerkt.

Reinoud van Wijk

Dag Willem H. 'k heb aan je verzoek voldaan en, zoals je misschien gezien hebt, staan er nu twee(!!) Molen vermeldingen op https://www.genealogieonline.nl/genealogie-van-dommelen/I911.php

Er wordt dus automatisch op dat Ten Bruggencatennummer gereageerd.

Joop van Dommelen


Joop,
Krijg je nu dan nog steeds "de melding dat ik het nummer van de molen van Willem Meijer mag toevoegen" ?

Willem H.Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu