stamboomforum

Forum logoNieuws en updates » Nieuwe zoekfunctie genealogiewerkbalk: zoeken in FamilySearch, Nederlandse deel



Profiel afbeelding

In een twiiterbericht van Bob Coret vond ik de volgende zoekpagina voor het zoeken van scans in het Nederlandse deel van de collectie van Familysearch, wellicht een kleine troost voor het stoppen van genver in juli 2014?

http://www.genealogiewerkbalk.nl/fs/

 

Je kunt plaats, jaar en aktesoort invullen en eventueel nog een zoekterm en komt dan, indien beschikbaar, direct bij de beginpagina van de juiste DTB- of BS-scans, dus niet verder verfijnd, zoals bij veel links van genver.

Een beetje vreemd dat Bob het hier zelf nog niet gemeld heeft, maar wat niet is kan nog komen. Ik zou zeggen, doe er uw voordeel mee.

Ria Hendriks - 4 apr 2014 - 17:50

Mijn dank is groot en ik ben ook een fan van genver.nl.

Macy - 4 apr 2014 - 18:07

vervallen

Jan K. (genealinks.tk) - 4 apr 2014 - 19:08

Zoals ik als schreef, de link werkt niet, maar even kopiëren en plakken in de adresbalk werkt wel. Net nog even geprobeerd, na het legen van mijn cache.

Ria Hendriks - 4 apr 2014 - 19:24

weet niet wat er mis is met de link in de OP

deze werkt wel
 

http://www.genealogiewerkbalk.nl/fs/ 

Jan K. (genealinks.tk) - 4 apr 2014 - 19:48

Bedankt Jan,

Ik zie ook geen enkel verschil, de raadsels zijn de wereld nog niet uit. Misschien komt het omdat ik in het vakje om de link te maken altijd aan het eind twee spaties toevoeg. In het verleden werkte dat meestal juist wel goed.

Ria Hendriks - 4 apr 2014 - 20:25

Allen,

Net als Genver.nl heb ik met m.b.t. de Scans zoeken service van Genealogie Online ook een probleem met de veranderende links van scans bij FamilySearch. Ik heb dan ook alle suggesties voor scans naar FamilySearch moeten verwijderen. Ik ben nu opnieuw de inhoud van het Nederlandse deel op FamilySearch aan het indexeren om zodoende de Genealogie Online gebruikers suggesties te kunnen doen voor scans bij FamilySearch. Ik ben hier nog volop mee bezig.

In dit ontwikkeltraject had ik voor mezelf een hulpmiddel nodig om te zoeken in de catalogus en de links naar de scans te controleren. Toen ik deze had kwam het idee om dit hulpmiddel voor iedereen beschikbaar te maken, dus wat mooier en gebruikersvriendelijker.  http://www.genealogiewerkbalk.nl/fs/ is het resultaat!

De FamilySearch collectie zoeken pagina geeft wel minder informatie dan Genver. Je wordt naar het juiste gedigitaliseerde register gebracht, maar niet hierbinnen naar het juiste jaar (je moet dus even digitaal bladeren). De zoekfunctie is dan wel weer zo slim dat als je zoekt naar geboorteakten uit 1840 je ook de collectie geboorteakten 1820-1860 vindt.

Zodra deze aktie klaar is zal ik de zoekfunctie wat breder onder de aandacht brengen.

mvg,

Bob Coret

PS. ik heb de link het eerste bericht gecorrigeerd (er zaten 2 spaties in aan het eind waardoor je op een niet bestaande pagina uitkwam).

Bob Coret - 4 apr 2014 - 20:39


Het is nu wel gelukt genealogiewerkbalk, inclusief familysearch:

http://www.genealogiewerkbalk.nl/fs/

Op de site familysearch.org zijn diverse plaatsen dubbel, zie spelling, enz.

's-Graveland , zie ook 's-Graveland NH

Deze website is ook nuttig voor archiefbronnen,

http://www.geneaknowhow.net/digi/bronnen.html

En deze gaat over alle gemeenten en plaatsnamen in Nederland = metatopos.org 

( startpagina = http://home.kpn.nl/pagklein/gemeente.html )

Macy - 4 apr 2014 - 22:49







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu