stamboomforum

Forum logoNieuws en updates » MyHeritage verstevigt positie in Nederland met strategische samenwerking en televisiecampagne



Profiel afbeelding

daarom wil ik van MH af zo gauw mn abbo is afgelopen in mei wil ik het in een gratis (goed programma) zetten

vandaar dat ik dit volg omdat ik graag hoor wat een goed en fijn programma is om te gebruiken

nancy adamse - 30 jan 2015 - 14:22

ik heb onlangs Aldfaer 6 geïnstalleerd - tot zover geen probleem

ik heb een proefabonnement gevraagd (en gekregen) van MyHeritage

ik heb het matchen aangezet .....

ik heb mijn proefabo niet eens hoeven aanspreken,
zelfs in de "openbare" data die matching vindt zag ik al hoe de vlag er bij hing.....

ik heb voornamelijk gegevens gezien die van mijn publicatie geleend zijn

op zich niet eens zo heel erg, maar als je iets leent moet je dat wel goed doen
ik zag diverse foutjes terug die ik tijden geleden al hersteld heb

ROFL 

ik heb het proefabo meteen maar opgezegd

MH? eens maar nooit weer, dus

Jan K. (genealinks.tk) - 30 jan 2015 - 16:02

@Jochem IJmker: Aldfaer kent inderdaad geen apart veld patroniem, maar die kun je eenvoudig aanmaken onder het hoofdstukje Feiten. Wanneer je daarnaast ook de C-Hooks binnen Aldfaer installeert, wordt de patroniem netjes op de juiste manier in de rapporten weergegeven.

Marianne van Harten - 10 feb 2015 - 13:45

@Berry van Osch: Een stamboom via een gedcombestand overzetten naar een ander programma is ook niet iets dat je "eventjes" kunt doen. Het vereist de nodige voorbereiding en onderzoek.

Een handig hulpmiddel hierbij zou GedTool kunnen zijn.

Marianne van Harten - 10 feb 2015 - 13:55

@Guido: kun je iets meer vertellen over C-Hooks? Op de Aldfaer-site kan ik er niets over vinden.

b.v.d.

Jan K. (genealinks.tk) - 10 feb 2015 - 19:59

Tot voor kort was ik een tevreden Aldfaer-gebruiker, maar de overname door MH zie ik helemaal niet zitten. Al helemaal niet na het lezen van het privacyreglement. Dit wordt net zo iets als Ancestry.com: als je gegevens levert krijg je misschien een bedankje, maar als je iets wilt halen moet je dokken. Ik ben inderdaad op zoek naar een ander programma. Nog tips iemand...?

P. Honders - 11 feb 2015 - 16:22

@P. Honders: Als je binnen Aldfaer gaat naar Extra - Instellingen - Online diensten, kun je deze service gewoon uitschakelen en Aldfaer blijven gebruiken op de manier die je gewend was.

Marianne van Harten - 11 feb 2015 - 16:30

Na heel wat kritische beschouwingen bij My Heritage, en als reactie op voorgaande bijdrage met betrekking tot Ancestry wil ik graag het volgende kwijt.

Onlangs had ik mij bij wijze van proef aangesloten bij  Ancestry met de hoop volle toegang tot hun "millioenen" gegevensbestand te verkrijgen dat erg beloftevol en aanlokkelijk scheen.

In het begin kreeg ik al gauw een mail zeggende dat er nieuwe hints voor mijn stamboom beschikbaar waren.

En inderdaad ik vond er 72, die echter bij nader toekijken gegevens waren geput uit mijn eigen stamboom; verder enkele honderden die verwezen naar personnen die van dicht of van verre nooit iets te maken hadden met mijn onderzoek

Ik heb dan ook maar meteen mijn abonnement opgezegd.

Men weze dus gewaarschuwd.

Niet alleen valt het te betreuren dat de genealogische dienstverlening een commerce op grote schaal wordt, maar erger dat de resultaten zelfs niet aan de verwachtingen beantwoorden.

Gelukkig zijn er toch nog wel verenigingen, organisaties of websites te vinden waar de term dienstverlening nog zijn volle waarde behoudt, maar men moet wel goed uitkijken.

Paul Claes - 11 feb 2015 - 17:04

> Aldfaer gaat nauw samenwerken met MyHeritage ... 

> "samenwerken" is dat niet de diplomatieke verwoording voor "overname" ?

Jij hebt het in de gaten/door. Tegenwoordig is "fuseren" net zo'n mooi woord voor "overname".

-= GensNet =-

GensNet - 11 feb 2015 - 20:30

@Jan K.: Op http://home.hccnet.nl/cplantagie/doc/c_hooks_handleiding.pdf vind je handleiding van c_hooks.

Marianne van Harten - 11 feb 2015 - 23:51

Bedankt voor de tip, Guido!

P. Honders - 12 feb 2015 - 10:37

@ Guido:  Ja, bedankt. 

Ik heb wel eventjes moeten bekijken hoe nu de bestanden van die site (http://home.hccnet.nl/cplantagie) te downloaden zijn en vond het uiteindelijk beschreven:

Gebruik de rechter muistoets en kies dan voor "Doel opslaan als"

Kijk daar eens rond...... staan meerdere interessante dingen !!

groetjes, Jan

Jan de Jong2143⁷ - 12 feb 2015 - 11:39

Het is jammer dat MH alles overneemt dat wordt betalen voor gegevens die je zoekt, en wat zijn 250 records in de genealogie dit is een lachertje. Voor mij geen MH en geen Aldfaer waar nogal eens problemen mee zijn ik gebruik al zo'n 20 jaar ProGen dat is overzichtelijk in het Nederlands geschreven na de aanschaf zijn alle updates gratis PG werkt onde Win8.1 prima. Als je een probleem heb dan zijn er vele gebruikers, de eigenaren en de gebruikersgroep die de oplossing weten. Ancestry is ook al aangehaald maar daar moet je overal voor betalen een CD met familie gegevens voor mij kosten $ 20,00 komen verzendkosten nog bij en wat blijkt dan staat er zegge enschrijven één persoon op dus niet gekocht. Door het commerciële gedoe wordt onze hobby onbetaalbaar. Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Willem Ruisch

W.Ruisch - 13 feb 2015 - 11:06

Wat al iemand op dit forum zei, ik blijf ook voorlopig gewoon aldfaer gebruiken, doe ook even geen 6 binnenhalen.

Heeft sinds 2003 perfect gewerkt. God weet zijn er zelfs nog mensen die met allereerste aldfaer versie werken, aan jou de keus om iets te downloaden.

Tja, en die overnames, schijnbaar valt er toch een hoop binnen te halen valt via bepaalde genealogische databases en websites, geld of roem een vd twee.

ien lejeune - 13 feb 2015 - 11:38

Eh..., Jan K., als je iemand aanspreekt op het dateren van een persbericht, is het misschien handig om het logo te bekijken: dat is niet van Coret, niet van Stamboomforum en niet van Aldfaer, maar van Business Wire. En die zitten in Amerika, waar ze gewend zijn hun tijdzone te benoemen in publiciteitsuitingen..

Leo te Braake - 13 feb 2015 - 11:46

@W.Ruisch: Kun je vertellen welke problemen je ervaart met Aldfaer? Ook het Aldfaer-team en een grote groep gebruikers is je ter wille bij het oplossen van problemen met je stamboom.

Marianne van Harten - 13 feb 2015 - 11:58

Berry van Osch:

Heb wel een vraag: heeft iemand wel eens een volledige Aldfaer-database via ged.com in een database van een ander programma succesvol geladen?"

Ja, ik. In Webtrees (dat ik heb geprobeerd, maar weer verlaten omdat ik de gebruikers-interface niet mooi vond) en nu ook in TNG. Dat is niet gratis (kostte gellof ik ca 35 Euro), maar ik krijg er een mooi rustig strak scherm, dat goed leesbaar is. Ik gebruik Template 13.

Beide programma's gebruiken events om specifieke Aldfaer tags in te verwerken.

Leo te Braake - 13 feb 2015 - 12:02

Ik gebruik Aldfaer helemaal niet meer het gaf altijd problemen met Gedcom files en veel stond in de verkeerde velden. Ook het invoeren is niet prettig je moest van het ene scherm naar het andere doorklikken ongetwijfeld zullen de makers er wat aan gedaan hebben maar ik zie graag alles op het scherm bij het invoeren.

W.Ruisch - 13 feb 2015 - 14:47

@Leo ter Braake: Goed te horen dat het importeren van ged-files in TNG adequaat werkt... TNG ziet er prima uit voor publicatie van stamboomgegevens!!!

Zijn er meer mensen die ervaring hebben met TNG?

Berry van Osch - 14 feb 2015 - 11:09


Let wel dat vele berichten niets van doen hebben met de strekking van dit topic.

Als het om software gaat of Genealogie online zijn daar subfora voor

Groet

Everardus - moderator

Everardus Rollema - 14 feb 2015 - 12:01







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu