stamboomforum

Forum logoNieuws en updates » Site NGV verdwenen?Profiel afbeelding

Oh ja, Peek Traffic, dat is lang geleden! Weet niet of ik je daar ook ontmoet heb, maar ik heb op beide locaties gewerkt.

Wat de NGV betreft sla je de spijker op zijn kop, en ik denk zelf ook dat het heel erg met een bepaalde cultuur te maken heeft. Mijn ouders klaagden na een bezoek in Naarden al dat ze als kinderen behandeld werden, en nu ik 61 ben, voel ik dat bij bepaalde mensen in Bunnik nog steeds zo, met name bij 1 bepaalde persoon, waarvan ik de naam niet ga noemen.

Die persoon speelde het op 15 juli klaar om mij met een paar microfiches van de IGI op te zadelen, terwijk ik via mail een hele specifieke vraag had gesteld, in de hoop dat men mij kon helpen met bijvoorbeeld tijdschriften uit de regio waarin ik zocht, en waar mijn verre neef Lex Slager ook nog is geweest. Ik had dat van die IGI pas later door, maar een beetje genealoog zou moeten weten dat de IGI echt hopeloos verouderd is, en ook volledig doorzoekbaar via de site. De oude IGI is echter bijna volledig zonder bronnen, dus als je daarmee aankomt heb je het naar mijn idee echt niet begrepen. Ik was op het moment te autistisch en te beleefd om tegen deze persoon in te gaan, maar ik kom er voorlopig niet meer terug.

Bij thuiswerken snap ik dat je afhankelijk bent van technische voorzieningen. Ik werkte zelf tot begin dit jaar bij defensie, ook in Amesrfoort, en daar heb ik het laatste jaar helemaal op afstand gewerkt met Linux op mijn PC, om via remote desktop op 3 verschillende Windows-PC's software te ontwikkelen. Dat is vrij geavanceerd, en daardoor voor anderen minder makkelijk dan voor mij, maar content op een web site bijhouden zou goed te doen moeten zijn. Die site wordt toch al vaak elders gehost.

Wat ik bij de NGV echt niet begrijp is hoe men denkt. Ik heb de vergaderstukken van 2016 gezien, over de toekomst, en daar concludeerde men dat men door de grote sites, en dus ook die van Bob Coret, werd ingehaald, en dat men zich daarom maar beter met bijeenkomsten en ecucatie bezig kon houden, terwijl men tegelijkertijd wist dat die bijeenkomsten vooral door oudere leden bezocht werden. Dan weet je toch dat je de boel blijft verliezen? En dan zie je toch ook dat iemand als Yolanda Lippens het zowel qua educatie als qua site veel beter doet?

Ik denk persoonlijk dat de collectie boeken, tijdschriften, en bidprentjes en zo, nog steeds wel waarde heeft, als je die kan schiften, en ook nog van indexen kan voorzien. En dat punt vond ik ook terug in een discussiestuk van Rob Dix, dat ik gisteren vond op het web. Maar tegelijk is het ook zo, dat die collectie voor leden in Groningen niet zo veel nut heeft, want te ver weg. Ik woon er toevallig bijna naast, in Driebergen.

En dat betekent dus, naar mijn idee, dat de NGV on-line veel slimmer moet zijn. De nieuws site ziet er bijvoorbeeld mooi uit, maar die zou op zijn minst ook een goed bruikbaar forum moeten hebben, waarop men dan mensen ook kan uitnodigen om naar de bibliotheek te komen, waar dat ook echt nut heeft.

En nu lees ik alleen dat al het geld naar ICT gaat, terwijl men niet eens weet wat ICT is. Daar staat namelijk een C in voor communicatie, en dat is nou net wat er ontbreekt ...

Het punt dat ik wil maken is dat de IT-kennis er echt wel is, bij de leden, zoals wij, en dat wij ook wel iets van die C weten, want anders zaten we hier niet. :-)

Uitgeschreven lid - 13 aug 2021 - 15:08

niet meer relevant

Uitgeschreven lid - 14 aug 2021 - 10:53 (laatst bijgewerkt 20 aug 2021 — 21:15 door auteur)

Ik ben nooit bij Peek in dienst geweest, maar heb er wel mee samengewerkt, voor het mistwaarschuwingssysteem bij Breda, en ik heb er later ook nog ongeveer 2 jaar gedetacheerd gezeten, waar ik werkte aan de route-informatie rondom Amsterdam, en nog 2 andere projecten. Dat was toen letterlijk op een hoger niveau dan de onderstations, want ik zat in Hilversum op de 1e verdieping, aan die galerij rondom de werkvloer, een term die ik toen pas ook letterlijk begreep. En in Amersfoort zat ik ook op de 1e verdieping, in de kantoortuin daar. En ik heb daar zelfs nog een nichtje leren kennen, dat daar in vaste dienst was, dankzij een voor mij opvallende achternaam.

Wat je beschrijft klopt inderdaad ook voor de NGV. Het is vaak zo dat mensen met een eigen stuk software beginnen, dan wel op een eigen manier met boeken of CD's om leren gaan, en daarna vastlopen als ze niet bereid zijn om de aansluiting te zoeken. En dat is deels een technisch vraagstuk, door zo te standaardiseren dat je gegevens kan uitwisselen, maar zeker bij de NGV nog veel meer een sociaal vraagstuk, van hoe je met elkaar omgaat, en of je verder wilt kijken dan je neus lang is. En dat betekent dus ook laten, zoals je omschreef. En als ik het stuk van de HCC lees, is er bij de NGV weer iemand die alles wil doen, en dan ook allemaal weer op zijn manier, en dan ontploft het uiteindelijk in zijn gezicht. En als je een beetje ervaring hebt, zoals wij, dan kan je dat gewoon al van te voren zien aankomen.

Ik heb zelf het grote voordeel dat ik nogal lui ben, en daarom continu op zoek ben naar systemen waar ik op aan kan sluiten, zonder zelf veel te doen. Dat is denk ik heel anders dan jij, omdat jij je software helemaal zelf bouwt, maar als je hierover in gesprek raakt, zie je vanzelf waar het beter kan, en anders. En dat gesprek mis ik echt bij de NGV, terwijl het wel nodig is, om bijvoorbeeld te zorgen dat de catalogus nu eindelijk een keer on-line komt, zodat ik zelf kan kijken welke boeken ik wil lezen, zonder schoolmeester erbij.

Bedoel je met die reunie een forum hier op de site? Ik heb net al op Facebook gezocht, maar daar kom ik met Peek en Philips niet heel ver.

Uitgeschreven lid - 14 aug 2021 - 13:18

niet meer relevant

Uitgeschreven lid - 14 aug 2021 - 13:40 (laatst bijgewerkt 20 aug 2021 — 21:15 door auteur)

niet meer relevant

Uitgeschreven lid - 14 aug 2021 - 14:57 (laatst bijgewerkt 20 aug 2021 — 21:16 door auteur)

OK, die homepage betekent zo te zien dat de site weer is opgestart. De inhoud is nog wel van vorig jaar, maar goed, die komt wel, hoop ik.

En wat Philips betreft, daar is wel degelijk iets over te vinden. Er is op Facebook een groep voor ex-medewerkers van de fabriek in Hasselt, en is ook een groep over industrieel erfgoed, waarin je wel iets over Philips kunt vinden.

En mocht je Facebook niets vinden. Je kan op Weebly net als de NGV dat doet ook zelf een site maken, of bij Google, en je kan bij de laatste ook een mailgroep maken, of bij Groups.io. Ik zit daar zelf bijvoorbeeld in een groep voor middeleeuwse genealogie:

https://groups.io/g/MiddeleeuwseGenealogie/topics

Over GEDCOM 7 en zo praat ik graag in een andere draad verder. Doe je mee?

Uitgeschreven lid - 14 aug 2021 - 15:33

niet meer relevant

Uitgeschreven lid - 14 aug 2021 - 16:06 (laatst bijgewerkt 20 aug 2021 — 21:16 door auteur)

Beste Herman en Enno, zou het niet beter zijn om persoonlijke zaken die niets met mijn vraag te maken hebben in een persoonlijk bericht naar elkaar te bespreken? 

Bruno Klappe - 14 aug 2021 - 19:14

Daar zijn we al mee bezig. En intussen houd ik ook de NGV nog in de gaten ...

Uitgeschreven lid - 14 aug 2021 - 19:25

niet meer relevant

Uitgeschreven lid - 14 aug 2021 - 19:44 (laatst bijgewerkt 20 aug 2021 — 21:16 door auteur)

Oh ja, Bruno, ben je zelf lid van de NGV?

Uitgeschreven lid - 14 aug 2021 - 20:10

Nee, Enno, ik ben geen lid van de NGV, wél gebruiker van het door de NGV ontwikkelde programma GensDataPro.

Bruno Klappe - 14 aug 2021 - 20:31

OK, ik noem het meer voor dan door de NGV ontwikkeld, omdat de ontwikkelaar voor zover ik weet in principe onafhankelijk is.

Ik vroeg het, omdat je als lid soms net even wat meer invloed hebt, hoop ik ...

Uitgeschreven lid - 14 aug 2021 - 20:37

Op mijn mail aan de NGV over hun verdwenen website kreeg ik zojuist het volgende verontrustende bericht:

EXTRA NIEUWSBRIEF

NGV gegijzeld

Op vrijdag 6 augustus zijn de website van de NGV en de daaraan gekoppelde bestanden ontoegankelijk geworden. Anders dan in gevallen waarover u in de krant leest, is de vermoedelijke dader niet anoniem. Integendeel: Ad Bakker, voormalig Hoofd-IT (Hoofd Informatie Technologie) van de NGV heeft deze actie namelijk een dag eerder aangekondigd Het Hoofdbestuur heeft hem daarom een uur voor het aflopen van zijn dreigement ontheven uit al zijn functies binnen de NGV. De blokkade van de website e.d. heeft ons er ook toe gedwongen om deze Extra Nieuwsbrief via een ander adres te verzenden. Het conflict is een gevolg van het feit , dat Ad Bakker al bijna twee jaar weigert verantwoording af te leggen voor de uitgaven die hij namens de NGV doet. Het gaat om een groot bedrag, waarvoor nog geen facturen en contracten zijn overgelegd. In huiselijk Nederlands: er worden hiervoor geen bonnetjes getoond.

De weigering om de besteding van verenigingsgeld te verantwoorden kunnen wij als Hoofdbestuur niet toestaan. Er is ook geen enkele goede reden voor deze weigering. En, al helemaal niet om de NGV te gijzelen door de website en de daaraan gekoppelde bestanden uit de lucht te halen. Als Hoofdbestuur betreuren wij ten zeerste, dat u als lid hinder ondervindt van het conflict met Ad Bakker. Wij doen er alles aan om de website en de daaraan gekoppelde faciliteiten zo snel mogelijk weer beschikbaar te krijgen. Gelukkig zijn er leden uit alle delen van het land die ons daarbij hun steun hebben aangeboden. Ondanks al deze hulp kan de storing helaas kan een paar weken duren.

Tenslotte, voor degenen die mochten twijfelen of het huidige Hoofdbestuur wel terecht op zijn plaats zit. Het verloop van de  Algemene Vergadering van 10 juli heeft er toe geleid, dat niemand van het vorige Hoofdbestuur nog in functie is. Vandaar dat in deze Algemene Vergadering een nieuw Hoofdbestuur is benoemd, dat bestaat uit de drie ondergetekenden. Wij hopen dat in het najaar tot een verdere invulling van het Hoofdbestuur te komen. In de tussentijd zullen wij ons uiterste best doen de belangen van de NGV zo goed mogelijk te dienen. De eerstvolgende Algemene Vergadering waarin we hierover terugkoppelen, vindt plaats op  zaterdag 11 september. Door de blokkade is het voor de afdelingsbesturen op dit moment niet mogelijk om u langs de gebruikelijke weg zoals het organiseren van een ledenvergadering te raadplegen.

Peter van Boheemen (voorzitter)

Casper de Jong (secretaris)

Menno de lange (penningmeester)

Bruno Klappe - 16 aug 2021 - 12:21


Jan Clavaux - 16 aug 2021 - 13:03Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu