stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Indonesië » Binkhuijsen (Ned Indie)


Profiel afbeelding
Is er iemand bekend met een genealogie van de familie Binkhuijsen aka Binkhuysen aka Binkhuijzen en waarschijn komt hieruit ook voort de familie Barneveld Binkhuijsen.
Zij leefden i.i.g. in de 20e en 19e eeuw in Nederlands-Indie. Ben bekend met allerlei vermeldingen zoals in de indische fiches bij het CBG en in de grafschriften van Bloys van Treslong Prins, maar ben benieuwd of hiervan ook ooit een genealogisch geheel van is gemaakt.

Uitgeschreven lid

Mijn vader Marinus Cornelis Binkhuijsen, geboren 23-03-1911 te Rotterdam, heeft een deel van zijn jeugd doorgebracht op Banda. Hij was rond 1941 stenograaf bij de volks-
raad in Indie. Een paar oudere broers en zusters zijn in het oude Indie geboren. Mijn
grootvader was een tijd dominee in Indie.

Uitgeschreven lid

Ik heb in de jaren 1980-1987 met een lid van de familie Binkhuijsen samengewerkt
bij de firma Herberts in Breda (Teodur powdercoatings)
Zijn naam was Jozef Binkhuijsen Hij had ook familie in st Willibrord.
Zijn vader was vroeger zeeofficier bij de marine in het Ned.Indisch leger
in Surabaja
Is dit misschien wat info?
gr.frans Lonis

Uitgeschreven lid

Tip 1: probeer eens te googelen op de naam Barneveld Binkhuijsen. Tip 2: ik weet dan een ver familielid van ons eens een stamboom heeft gemaakt. Dat bedoelt u toch??
Mocht u meer informatie willen dan kunt u contact opnemen met mij via floortjebarneveld@hotmail.com

Vermeld wel duidelijk uw naam en onderwerp in het onderwerp. Ik hoop dat u begrijpt dat ik de meeste mailtjes met onduidelijke afzender direct verwijder.

Met vriendelijke groet,
Floortje Barneveld (binkhuijsen)

floortje barneveld binkhuijsen

Zou dhr/mvr W.Binkhuijsen uit Waalwijk contact met mij willen opnemen. Dit kan via dit forum; klik op 'BvM' hieronder en vervolgens op 'neem contact op'. Ook anderen kunnen zo contact met mij opnemen.
Bij voorbaat dank & beste wensen voor het nieuwe jaar.

BvM

Mijn overgrootvader was opperrechter in Nederlands-Indie.

Mijn Oma heeft eens verteld dat hij ook grootmeester was bij de vrijmetselarij.
Alles begon bij Chambois Leroi(of dit juist is gespeld weet ik niet,maar mijn tante heeft een gouden servetring met zijn naam erop).
Die werkte voor de VOC
Deze trouwde zonder de toestemming van zijn neef (de Franse koning) met een Indische prinses),waardoor hij al zijn bezittingen af moest geven en verbannen werd uit Frankrijk.
Alleen de familienaam mocht tot in de 5de generatie gebruikt worden.
Volgens mij liggen die papieren bij mijn vader.
En als ze dat daadwerkelijk zijn,slecht te lezen,omdat de inkt is vervaagd.
Ik heb deze papieren zelf met de eigendomspapieren van alle huizen aan hem gegeven,omdat ik na het overlijden haar huis heb op moeten leveren.
Er zullen daar waarschijnlijk wel namen op te vinden zijn

Opa,Oma en hun 4 kinderen zijn na de 2e wereldoorlog naar naar Nederland gekomen.
Alleen de kinderen zijn nog in leven.

Uitgeschreven lid

De naam Barneveld Binkhuijsen is ontstaan door samenvoeging van de 2 namen Barneveld en Binkhuijsen, als ik mij niet vergis in Bondowoso Oost Java in 1850, mijn voorouders waren suikerplanters in Oost Java. Er is een overzicht hiervan gemaakt maar dat ligt in mijn huis door mijn ex bezet. Op de kerkhoven in Jakarta Ancol, Bandung en Surabaya liggen een aantal BB's begraven. In Ancol liggen 3 BB's die door de japanse godenzonen zijn gemitrailleerd, toen zij in zee lagen nadat hun kruizer was gezonken, geen navy die ooit zo iets heeft geflikt, banzai, tenno heika, en HM maar goede vriendjes zijn met deze boevenbende, de troostmeisjes hebben ook nooit excuses gehad, laat staan een schadevergoeding, binnenkort zijn zij allemaal dood. Ik schaam me dood voor mijn NL paspoort!

Ir. JPF Barneveld Binkhuijsen

jpfpetbar@yahoo.com

JPF Barneveld Binkhuijsen

 

Geoffrey Binkhuijsen

Ik ken een familie Barneveld-Binkhuijzen. Van hen is ooit een stamboom gemaakt die terug zou gaan tot rond 1750. De samenvoeging van de achternamen is gekomen omdat rond het midden van de 19e eeuw meneer Barneveld een verzoek heeft gedaan om de naam van zijn overleden vrouw Binkhuijzen als tweede naam te mogen gebruiken. Tenminste, zo gaat het verhaal in de familie.

Deze Barneveld-Binkhuijzen tak heeft gewoond/woonde in Haarlem, Beverwijk, Heemstede, Rotterdam, Haarlem en zijn eind vijftiger jaren naar Nederland gekomen, waarschijnlijk als gevolg van oplopende spanningen tussen Nederland en indonesie over nieuw-Guinea.

Albert (?) Binkhuijzen, die kinderen had uit tenminste 1 eerder huwelijk, is overleden in 1999. Hij was ongeveer 92 jaar oud. Zijn partner Rachel Vijsma is overleden in 2008. Ze hadden 2 (3?)  kinderen.

Bert Schuur

Heeft u intussen al iets gevonden over de familie Binckhuijsen?

Ik zoek de gegevens van mw Johanna Carolina Binckhuijsen, getrouwd met Dirk Gerrit Sigmond, en haar voorouders.

Gerard van Welie

Dirk Gerrit Sigmond en Johanna Carolina Binckhuijsen zijn mijn overgrootouders. Van de Binckhuijsen tak kan ik niets vertellen. Ik weet dat ze in 1870 in Indie zijn getrouwd en 9 kinderen hadden, waaronder mijn grootvader, Johan Karel Sigmond.

Karel Sigmond

03-07-1875 Soerabaya huwelijk Dirk Gerrit Sigmond met Johanna Carolina Binkhuijsen

05-07-1878 Soerabaya geboorte Dirk Gerrit Sigmond

08-03-1905  Semarang  huwelijk Dirk Gerrit  Sigmond met Maria Helena van der Schraaf.

07-08- 1915 Ambarawa overlijden Dirk Gerrit Sigmond (junior of senior?)

02-12-1855 Soerabaya geboorte van Johanna Carolina Binkhuijsen

mvg-Ben

Ben Wegman

Dirk Gerrit Sigmond werkte als onderwijzer.

mvg-Ben

Ben Wegman

De naam Barneveld Binkhuijsen is als volgt ontstaan:

In 1845 werd het verzoek ingewilligd van J.G. Binkhuijsen, wonende te Soerabaja, getrouwd met Geertruida Barneveld tot naamswijziging, niet voor zichzelf maar alleen voor zijn zoon Johan Willem Frederik, en diens nageslacht. Deze tak van de familie heette voortaan Barneveld Binckhuijsen, naar genoemde moeder van de oudste die deze naam voerde, genoemde zoon Johan Willem Frederik.

De andere kinderen van J.G. Binkhuijsen en G. Barneveld kregen deze naamsverandering niet !

(bron: krant van 11 juni 1845)

Gerard van Welie


Hallo, ik heb net op Roosje roos het overlijden gevonden van Eugenie Wilhelmina Amelia Binkhuijsen, waarvan de vader de achternaam Binkhuijsen draagt en de moeder de achternaam Barneveld draagt. Als je het mij vraagt lijkt dit het echtpaar vanwaar de dubbele achternaam Barneveld-Binkhuijsen moet zijn ontstaan. Of is dit toeval en trouwde hier familie met familie ? Ik heb n.l. ook een Philipine Christine Barneveld Binkhysen in mijn stamboom en die was geboren op 14 juni 1867 en bij haar overlijden op 16 april 1957 droeg ook zij de dubbele achternaam Barneveld-Binkhuijsen. Nu vraag ik me af, waren deze twee dames misschien zussen ? Beetje onlogisch, want de ene is al in 1867 geboren en de andere in 1900. Weet iemand hier meer over deze twee dames ? Ik kan online niets vinden over Philipine Christine Barneveld Binkhysen. Vriendelijke groet, Recia.   

 

Overledene: Eugenie Wilhelmina Amelia Binkhuijsen overl.: 21-8-1937 Vader: Jan Gothlieb Binkhuijsen Moeder: Charlotte Geertrude Barneveld Partner: Wintson Hercules Seth Geboren in: Kroetjil, Kraksaän Plaats overl.: Soerabaja Leeftijd: 37     Opmerking(en): Vader is overleden. Plaats aangifte:   Jaar aangifte: 1937 Bijregister:   Aktenummer: 123 Filmnummer: 1357858

 

Recia Bruggeman-TothPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!