stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Indonesië » Onsteijn of Ousteijn



Profiel afbeelding

Overgenomen van de site van Nationaal Archief

Voll. stamboek

"Soms vindt u in de militaire registratie de aanduiding Extr(act).St. of V.S. of Voll.Stamb., met een inschrijvingsnummer. Dit betekent dat u ook nog een andere stamboekregistratie (in het Volledig Stamboek) kunt bekijken, die meer informatie zou kunnen geven, met name ook over de periode in Indië zelf. Wat zijn de voordelen vergeleken met het Algemeen Stamboek?

Hoewel de gegevens in beide series kunnen overeenkomen, geeft het Volledig Stamboek soms meer informatie. Zo worden af en toe echtgenote en kinderen vermeld. Bovendien gaat het om een veel ruimere periode: de periode recenter dan 1898 is óók aanwezig. 

Ga hiervoor naar het archief van de Stichting Administratie Indische Pensioenen archiefinventaris 2.10.50.02. Klik hierna op 300-630 Serie 2 want deze gaat over onderofficieren en minderen. Klik op het inventarisnummer met het juiste inschrijvingsnummer. Van een deel van dit archief zijn scans beschikbaar. Als er geen scan is kunt u het nummer reserveren. "

Alg. Stb

"Soms vindt u in de militaire registratie de aanduiding A.S. of Alg.Stb. of Present nr., met een inschrijvingsnummer. Dan kunt u ook nog een andere registratie (in het Algemeen Stamboek Indië) bekijken. Maar alleen als de vertrekdatum vóór 31 maart 1898 is geweest. Een registratie in het Algemeen Stamboek geeft soms extra informatie over de Indische staat van dienst. Het Algemeen Stamboek Indië uit de periode 1898-1949 is niet in Nederland. Of het in Indonesië is, weten we niet. 

Om te zoeken in het Algemeen Stamboek Indië  gaat u naar archiefinventaris 2.10.50.01  en dan naar deStamboeken "linnen banden". Klik daar op het inventarisnummer met het juiste inschrijvingsnummer. Van dit archief zijn nog geen scans beschikbaar. Veel van de inventarisnummers zijn in een slechte materiële staat. Klik op een nummer om dit te reserveren. Wij halen dan de originele mappen voor u uit het archief, op een tijdstip dat u er bent. U mag ze niet meenemen, maar wel bekijken.

Als het nummer online niet te reserveren is vanwege de slechte staat, dan kunt u het bij de informatiebalie navragen. We controleren dan ter plekke of inzage eventueel toch mogelijk is."

mvg-Ben

Ben Wegman - 14 feb 2021 - 12:24







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu