stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Indonesië » Marie Eclevina Silahoy, Geboren te uw/Saparua, Maluku in 1867



Profiel afbeelding

Ik ben op zoek naar de ouders van Marie Eclevina Silahoy, Geboren te uw/Saparua, Maluku in 1867. Bij voorbaat dank.

Benjamin Klinkenbijl - 15 mei 2017 - 16:34

Bruidegom: Friedrich Wilhelm van Haack
Bruid: Maria Eclevina Silahoij
Plaats: Padang Datum: 02-12-1916
Opmerking(en): een Amboinese Christenvrouw
Bijregister:   RA jaar/bladzij: 1918/25

Was zij al oud toen zij trouwde? Of is het een type fout?

Kijk eens of er een film is met de huwelijksaktes van Padang 1916 van LDS (Mormonen).

mvg- Ben 

Ben Wegman - 15 mei 2017 - 18:12

Huwelijksaktes Padang zijn inderdaad verfilmd. Film ligt vermoedelijk in Amsterdam bij familiecentrum van de Mormonen op de Zaaiersweg. Filmnummer 1474371. Kijk even op de site van IGV als je meer info nodig hebt betreffende de film of het evt aanvragen.

Zaaiersweg te bezoeken op vrijdagmiddagen.

mvg-Ben

Ben Wegman - 15 mei 2017 - 18:20

Zij was al ouder en had al kinderen voordat zij trouwden. 

Benjamin Klinkenbijl - 16 mei 2017 - 00:38

Beste Benjamin,

De overgrootvader van mijn partner is Christiaan Maramua Silahooy (Silahoij) geboren in 1871 en zijn zus heet Eklevina Maria en is inderdaad getrouwd met de heer R.F.F. An Haack. Dus dat zou inderdaad wel de mevrouw kunnen zijn die je zoekt, gezien het geboortejaar 1867.

Het kwam vaker voor dat al kinderen zijn geboren, voordat men ging trouwen.

Heb je meer informatie? Wij hebben best veel informatie van de Silahooy/Silahooij/Silahoij familie.

Groet,

Anya Hordijk

Anya Hordijk - 15 jun 2017 - 22:50

Beste Anya Hordijk,

 

Het zou best kunnen, maar is getrouwd met Friedrich Wilhelm an haack en geen R. F. F. Weet u toevallig ook de namen van de ouders van Christiaan Maramua Silahooy? Mijn oudtante dacht dat de vader van maria eclevina, Frans Silahoij was.

Groet,

Benjamin.

Benjamin Klinkenbijl - 16 jun 2017 - 00:36

Ze is overigens overleden op 21 feb 1955 te Bandung. Is het de zelfde vrouw?

Benjamin Klinkenbijl - 16 jun 2017 - 11:10

Beste Benjamin,

De vader van Christiaan Maramoea Silahoij/Silahooy is de heer Frans Pelupessij. Wij hebben geen geboorte- en overlijdensdatum van de heer Frans Pelupessij. We weten wel dat zijn vader Willem Maramua Silahoij/Silahooy heet.

Ook heb ik geen overlijdensdatum van Eklevina Maria Silahoij. 

Wel heb ik een link naar een krantenartikel met daarin het overlijdensbericht van Christiaan Maramoea Silahooy en de vermelding van de namen van de heer en mevrouw An Haack.

http://www.delpher.nl/nl/kranten/view?query=maramoea&coll=ddd&identifier=ddd%3A010285989%3Ampeg21%3Aa0097&resultsidentifier=ddd%3A010285989%3Ampeg21%3Aa0097

(De heer Christiaan Maramoea Silahoij/Silahooy heeft ook een zoon Frans, wij vermoeden dat degene vermeld in de advertentie de zoon is)

Weet je misschien wel namen van de kinderen van de familie An Haack? Die hebben wij wel (nu niet beschikbaar, maar kan ik straks nakijken), misschien is dat een 'bevestiging'.

Groet,

Anya

Anya Hordijk - 16 jun 2017 - 16:23

Aanvulling: 

De familie R.F.F. Anhaack woonden in 1952 in Bandung, zie link

http://www.delpher.nl/nl/kranten/view?query=anhaack&coll=ddd&identifier=ddd%3A010896106%3Ampeg21%3Aa0080&resultsidentifier=ddd%3A010896106%3Ampeg21%3Aa0080

Anya Hordijk - 16 jun 2017 - 16:36

Beste Anya,

De kinderen van familie an haack weet ik niet allemaal. Friedrich wilhelm en Marie Eclevina Silahoy hadden in ieder geval een zoon: Herman Alexander An Haack 1901 te Padang Pandjang. weet u waarom de vader van Marie geen silahoij heette? En weet u misschien ook hoe haar moeder heette? Maria Silalily? kan dat?

Groet,

Benjamin.

Benjamin Klinkenbijl - 16 jun 2017 - 17:05

Beste Benjamin,

De vader heet Frans Silahoij/Silahooij. Pelupessij is een foutje van mij, dit staat in de stamboom van onze familie Pelupessij, vandaar de 'tikfout'.

Het overige ga ik zometeen nakijken.

Wordt vervolgd.

Groet,

Anya

Anya Hordijk - 16 jun 2017 - 17:40

Beste Anya,

Ik hoor graag weer van u. Alvast heel erg bedankt voor de moeite!

Groet Benjamin.

Benjamin Klinkenbijl - 16 jun 2017 - 18:04

Hallo Benjamin, 

Gisteren aanvullende info van onze oom gekregen. Eklevina Maria Silahooy is zijn oudtante, die hij persoonlijk heeft gekend. 

Eklevina was reeds eerder getrouwd met een man die is omgekomen tijdens een scheepramp in Padang. Zij hebben samen 1 dochter. 

Dit is de reden dat zij 'laat' is getrouwd met Rudolf F.F. Anhaack. Zij hebben samen een aantal kinderen, indien gewenst kan ik je de namen sturen. 

Eén zoon heet Herman Alexander, geboren 14/04/1901 te Padang. Overleden op 25/06/1944 te Nomosaki in Japan. Het schip waarop hij voer is gebombadeerd. En hij is vermist en niet gevonden. 

Onze oom wist niet uit zijn hoofd de naam van de moeder van Eklevina. Wellicht volgt dit nog. 

Ik ben wel nieuwsgierig naar de link van Eklevina Maria Silahooy met jou. 

Groet, Anya

Anya Hordijk - 18 jun 2017 - 19:54

Dag Anya,

Weet u zeker dat haar man Rudolf F.F. An haack is? Friedrich Wilhelm en Marie eclevina Silahoij zijn in 1916 Getrouwd. Mijn oudtante (een dochter van Herman alexander) dacht echt dat Friedrich Wilhelm zijn vader was. De info die u heeft over herman alexander bevestigd wel dat het om dezelfde vrouw gaat. Weet u de ouders van Rudolf? Misschien zijn het broers? en is Herman uit het eerste huwelijk van haar? Mijn oudtante dacht dat een van de ouders van Frans Silahoij portugees was, kan dat kloppen?

Groet,

Benjamin.

Benjamin Klinkenbijl - 18 jun 2017 - 22:34

Hallo Benjamin,

Uit het eerste huwelijk is volgens onze oom alleen een dochter geboren. Hij wist niet meer uit zijn hoofd de naam van de man en de dochter. Wellicht volgt dit nog. Hij heeft heel veel materiaal, maar allemaal op papier (stapels).

Volgens onze oom heet de man echt Rudolf. Hun zoon Herman Alexander was getrouwd met L. Wuisan. Zij hebben 2 dochters in de stamboom zonder voornaam maar met geboortedata 04/08/1032 en 06/03/1935. Klopt dit misschien met de geboortedatum van uw oudtante?

Ik weet niet wie de ouders van Rudolf Anhaack zijn. Het volgende verhaal vertelde onze oom. Rudolf is vanuit Duitsland naar Nederland gevlucht. Toen had hij een advertentie gelezen dat mensen werden gezocht Nederlands-Indië voor Nederlands-Indië en heeft daarop gereageerd. Zo is hij in Nederlands-Indië terecht gekomen.

Wij weten niet of een van de ouders van Frans Silahooy portugees was. Maar dat zou heel goed kunnen, want op het eiland Saparua (en dus ook het dorp Ouw) zijn ook nu nog veel Portugese familienamen. 

Ook wij zijn nog op zoek naar meer info over Frans Silahooy en zijn vader (Willem) Maramoea Silahooy. 

Misschien vinden we nog een link die de voornaam bevestigd?

Groet, Anya

Anya Hordijk - 19 jun 2017 - 00:14

Beste Anya,

 

Friedrich wilhelm uit 1858 kwam ook uit duitsland, Oberhausen. Herman alexander was inderdaad getrouwd met Lena Wuisan en hun kregen 5 kinderen, waarvan nog 2 in leven. Die van 04-08-1932 was Eugenie Elizabeth (mijn oma).  Is rudolf ook overleden in 1938? dan is het waarschijnlijk wel dezelfde man. Ik zal morgen nog even mijn oudtante bellen. Ik hoop dat er in de stapels van uw oom nog meer boven komt. De moeder van Friedrich/rudolf is misschien Josephine Sehreiber. Maar dat is alleen maar gokwerk. 

Groet,

Benjamin.

Benjamin Klinkenbijl - 19 jun 2017 - 00:39

Beste Anya,

Ik heb mijn oudtante gebeld en zij weet zeker dat het Friedrich wilhelm anhaack is, en u schreef dat de familie R.F.F. Anhaack in 1952 in Bandung woonden. Maar Friedrich wilhelm is overleden in 1938, Dus is waarschijnlijk haar eerste man. Misschien zijn Friedrich Wilhelm en R.f.f Anhaack broers?

Groet,

Benjamin.

Benjamin Klinkenbijl - 19 jun 2017 - 15:41

Beste Benjamin,

Het mysterie is opgelost. De benamingen opa, oom, overgrootvader etc hebben in de communicatie tussen onze oom en ons voor verwarring gezorgd. Nu nogmaals contact gehad met hem.

De man van Eklefina Maria Silahooy is Friederich Wilhelm Anhaack. Rudolf F.F. Anhaack is hun zoon. Rudolf is medio 1952 naar Vlaardingen verhuisd. 

Onze oom, Joop Limahelu, vertelde net dat hij nog met 2 kinderen van Herman Alexander contact heeft. Met Erna en Rob en zij wonen beiden in Zeist. Is Erna misschien jouw oudtante?

Wat leuk dan ben je 'verre' familie met mijn partner Paul Likumahua. Zijn overgrootvader is de broer van Eklefina. Wij gaan over twee weken naar het Nationaal Archief voor meer informatie over Frans Silahooy en zijn partner en zijn ouders. Als wij iets vinden dan zal ik je uiteraard informeren.

Mocht je meer info willen over de stamboom Silahooy, dan hebben wij dat uiteraard beschikbaar.

Groet, Anya

Anya Hordijk - 19 jun 2017 - 20:22

Beste Anya,

 

Oke, Erna is inderdaad mijn oudtante (jongste zus van mijn Oma). Welke info hebben jullie dan van de stamboom silahoij? Ben benieuwt wat jullie op het nationaal archief vinden. de vader van frans was willem silahoij toch?

 

Groet,

Benjamin.

Benjamin Klinkenbijl - 19 jun 2017 - 21:01


Hi Benjamin,

Wij hebben een stamboom die start bij (Willem) Maramua Silahooy (Willem klopt niet, alleen Maramua). Dit is de vader van Frans Silahooy en de opa van Eklefina. Van Maramua en Frans moeten wij nog meer informatie vergaren.

De broers/zussen van Eklefina Maria en daarvan weer de kinderen etc hebben wij zo goed als compleet. 

Wij hebben ook foto's van bijvoorbeeld de 'Rumah Tua' (ouderlijk huis) van Maramua Silahooy. Uiteraard is het huis vervangen en vernieuwd, maar staat op dezelfde plek. En foto van de jongste broer van Frans Silahooy, Paul Silahooy (een oom van Eklefina).

Heb je bijvoorbeeld Facebook? Dan kan ik je in een privebericht mijn mailadres zenden? Dan kun je mij een mail zenden. Dan kan ik je per mail de informatie zenden die je wilt hebben.

Groet,

Anya

Anya Hordijk - 19 jun 2017 - 21:34







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu