stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Indonesië » Marie Eclevina Silahoy, Geboren te uw/Saparua, Maluku in 1867

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Beste Anya,

 

Friedrich wilhelm uit 1858 kwam ook uit duitsland, Oberhausen. Herman alexander was inderdaad getrouwd met Lena Wuisan en hun kregen 5 kinderen, waarvan nog 2 in leven. Die van 04-08-1932 was Eugenie Elizabeth (mijn oma).  Is rudolf ook overleden in 1938? dan is het waarschijnlijk wel dezelfde man. Ik zal morgen nog even mijn oudtante bellen. Ik hoop dat er in de stapels van uw oom nog meer boven komt. De moeder van Friedrich/rudolf is misschien Josephine Sehreiber. Maar dat is alleen maar gokwerk. 

Groet,

Benjamin.

Benjamin Klinkenbijl

Beste Anya,

Ik heb mijn oudtante gebeld en zij weet zeker dat het Friedrich wilhelm anhaack is, en u schreef dat de familie R.F.F. Anhaack in 1952 in Bandung woonden. Maar Friedrich wilhelm is overleden in 1938, Dus is waarschijnlijk haar eerste man. Misschien zijn Friedrich Wilhelm en R.f.f Anhaack broers?

Groet,

Benjamin.

Benjamin Klinkenbijl

Beste Benjamin,

Het mysterie is opgelost. De benamingen opa, oom, overgrootvader etc hebben in de communicatie tussen onze oom en ons voor verwarring gezorgd. Nu nogmaals contact gehad met hem.

De man van Eklefina Maria Silahooy is Friederich Wilhelm Anhaack. Rudolf F.F. Anhaack is hun zoon. Rudolf is medio 1952 naar Vlaardingen verhuisd. 

Onze oom, Joop Limahelu, vertelde net dat hij nog met 2 kinderen van Herman Alexander contact heeft. Met Erna en Rob en zij wonen beiden in Zeist. Is Erna misschien jouw oudtante?

Wat leuk dan ben je 'verre' familie met mijn partner Paul Likumahua. Zijn overgrootvader is de broer van Eklefina. Wij gaan over twee weken naar het Nationaal Archief voor meer informatie over Frans Silahooy en zijn partner en zijn ouders. Als wij iets vinden dan zal ik je uiteraard informeren.

Mocht je meer info willen over de stamboom Silahooy, dan hebben wij dat uiteraard beschikbaar.

Groet, Anya

Anya Hordijk

Beste Anya,

 

Oke, Erna is inderdaad mijn oudtante (jongste zus van mijn Oma). Welke info hebben jullie dan van de stamboom silahoij? Ben benieuwt wat jullie op het nationaal archief vinden. de vader van frans was willem silahoij toch?

 

Groet,

Benjamin.

Benjamin Klinkenbijl

Hi Benjamin,

Wij hebben een stamboom die start bij (Willem) Maramua Silahooy (Willem klopt niet, alleen Maramua). Dit is de vader van Frans Silahooy en de opa van Eklefina. Van Maramua en Frans moeten wij nog meer informatie vergaren.

De broers/zussen van Eklefina Maria en daarvan weer de kinderen etc hebben wij zo goed als compleet. 

Wij hebben ook foto's van bijvoorbeeld de 'Rumah Tua' (ouderlijk huis) van Maramua Silahooy. Uiteraard is het huis vervangen en vernieuwd, maar staat op dezelfde plek. En foto van de jongste broer van Frans Silahooy, Paul Silahooy (een oom van Eklefina).

Heb je bijvoorbeeld Facebook? Dan kan ik je in een privebericht mijn mailadres zenden? Dan kun je mij een mail zenden. Dan kan ik je per mail de informatie zenden die je wilt hebben.

Groet,

Anya

Anya Hordijk

Hoi Anya,

 

Ja ik heb facebook, stuur maar berichtje.

 

Groet,

Benjamin.

Benjamin Klinkenbijl


Beste Benjamin.

Ik ben in het bezit van 4 boeken over de bevolking van Banda en Saparua alwaar mijn beide overgrootmoeders vandaan komen.

Banda Neira (Anganeta KLoeth-Johan Hendrik Niels) en Porto/Saparua (Magdalena Tomasoa-Albertus Johannes van Leijden). Boeken van Maarten D Etmans.

Ik kan helaas in het register niet de naam Silahoy vinden. Wel Silooy en een Silawanebessij, Rachel.

Salam Baik.

Sven-Olaf NielsPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!