stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Indonesië » Marie Eclevina Silahoy, Geboren te uw/Saparua, Maluku in 1867

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Ik ben op zoek naar de ouders van Marie Eclevina Silahoy, Geboren te uw/Saparua, Maluku in 1867. Bij voorbaat dank.

Benjamin Klinkenbijl

Bruidegom: Friedrich Wilhelm van Haack
Bruid: Maria Eclevina Silahoij
Plaats: Padang Datum: 02-12-1916
Opmerking(en): een Amboinese Christenvrouw
Bijregister:   RA jaar/bladzij: 1918/25

Was zij al oud toen zij trouwde? Of is het een type fout?

Kijk eens of er een film is met de huwelijksaktes van Padang 1916 van LDS (Mormonen).

mvg- Ben 

Ben Wegman

Huwelijksaktes Padang zijn inderdaad verfilmd. Film ligt vermoedelijk in Amsterdam bij familiecentrum van de Mormonen op de Zaaiersweg. Filmnummer 1474371. Kijk even op de site van IGV als je meer info nodig hebt betreffende de film of het evt aanvragen.

Zaaiersweg te bezoeken op vrijdagmiddagen.

mvg-Ben

Ben Wegman

Zij was al ouder en had al kinderen voordat zij trouwden. 

Benjamin Klinkenbijl

Beste Benjamin,

De overgrootvader van mijn partner is Christiaan Maramua Silahooy (Silahoij) geboren in 1871 en zijn zus heet Eklevina Maria en is inderdaad getrouwd met de heer R.F.F. An Haack. Dus dat zou inderdaad wel de mevrouw kunnen zijn die je zoekt, gezien het geboortejaar 1867.

Het kwam vaker voor dat al kinderen zijn geboren, voordat men ging trouwen.

Heb je meer informatie? Wij hebben best veel informatie van de Silahooy/Silahooij/Silahoij familie.

Groet,

Anya Hordijk

Anya Hordijk

Beste Anya Hordijk,

 

Het zou best kunnen, maar is getrouwd met Friedrich Wilhelm an haack en geen R. F. F. Weet u toevallig ook de namen van de ouders van Christiaan Maramua Silahooy? Mijn oudtante dacht dat de vader van maria eclevina, Frans Silahoij was.

Groet,

Benjamin.

Benjamin Klinkenbijl

Ze is overigens overleden op 21 feb 1955 te Bandung. Is het de zelfde vrouw?

Benjamin Klinkenbijl

Beste Benjamin,

De vader van Christiaan Maramoea Silahoij/Silahooy is de heer Frans Pelupessij. Wij hebben geen geboorte- en overlijdensdatum van de heer Frans Pelupessij. We weten wel dat zijn vader Willem Maramua Silahoij/Silahooy heet.

Ook heb ik geen overlijdensdatum van Eklevina Maria Silahoij. 

Wel heb ik een link naar een krantenartikel met daarin het overlijdensbericht van Christiaan Maramoea Silahooy en de vermelding van de namen van de heer en mevrouw An Haack.

http://www.delpher.nl/nl/kranten/view?query=maramoea&coll=ddd&identifier=ddd%3A010285989%3Ampeg21%3Aa0097&resultsidentifier=ddd%3A010285989%3Ampeg21%3Aa0097

(De heer Christiaan Maramoea Silahoij/Silahooy heeft ook een zoon Frans, wij vermoeden dat degene vermeld in de advertentie de zoon is)

Weet je misschien wel namen van de kinderen van de familie An Haack? Die hebben wij wel (nu niet beschikbaar, maar kan ik straks nakijken), misschien is dat een 'bevestiging'.

Groet,

Anya

Anya Hordijk

Aanvulling: 

De familie R.F.F. Anhaack woonden in 1952 in Bandung, zie link

http://www.delpher.nl/nl/kranten/view?query=anhaack&coll=ddd&identifier=ddd%3A010896106%3Ampeg21%3Aa0080&resultsidentifier=ddd%3A010896106%3Ampeg21%3Aa0080

Anya Hordijk

Beste Anya,

De kinderen van familie an haack weet ik niet allemaal. Friedrich wilhelm en Marie Eclevina Silahoy hadden in ieder geval een zoon: Herman Alexander An Haack 1901 te Padang Pandjang. weet u waarom de vader van Marie geen silahoij heette? En weet u misschien ook hoe haar moeder heette? Maria Silalily? kan dat?

Groet,

Benjamin.

Benjamin Klinkenbijl

Beste Benjamin,

De vader heet Frans Silahoij/Silahooij. Pelupessij is een foutje van mij, dit staat in de stamboom van onze familie Pelupessij, vandaar de 'tikfout'.

Het overige ga ik zometeen nakijken.

Wordt vervolgd.

Groet,

Anya

Anya Hordijk

Beste Anya,

Ik hoor graag weer van u. Alvast heel erg bedankt voor de moeite!

Groet Benjamin.

Benjamin Klinkenbijl

Hallo Benjamin, 

Gisteren aanvullende info van onze oom gekregen. Eklevina Maria Silahooy is zijn oudtante, die hij persoonlijk heeft gekend. 

Eklevina was reeds eerder getrouwd met een man die is omgekomen tijdens een scheepramp in Padang. Zij hebben samen 1 dochter. 

Dit is de reden dat zij 'laat' is getrouwd met Rudolf F.F. Anhaack. Zij hebben samen een aantal kinderen, indien gewenst kan ik je de namen sturen. 

Eén zoon heet Herman Alexander, geboren 14/04/1901 te Padang. Overleden op 25/06/1944 te Nomosaki in Japan. Het schip waarop hij voer is gebombadeerd. En hij is vermist en niet gevonden. 

Onze oom wist niet uit zijn hoofd de naam van de moeder van Eklevina. Wellicht volgt dit nog. 

Ik ben wel nieuwsgierig naar de link van Eklevina Maria Silahooy met jou. 

Groet, Anya

Anya Hordijk

Dag Anya,

Weet u zeker dat haar man Rudolf F.F. An haack is? Friedrich Wilhelm en Marie eclevina Silahoij zijn in 1916 Getrouwd. Mijn oudtante (een dochter van Herman alexander) dacht echt dat Friedrich Wilhelm zijn vader was. De info die u heeft over herman alexander bevestigd wel dat het om dezelfde vrouw gaat. Weet u de ouders van Rudolf? Misschien zijn het broers? en is Herman uit het eerste huwelijk van haar? Mijn oudtante dacht dat een van de ouders van Frans Silahoij portugees was, kan dat kloppen?

Groet,

Benjamin.

Benjamin Klinkenbijl


Hallo Benjamin,

Uit het eerste huwelijk is volgens onze oom alleen een dochter geboren. Hij wist niet meer uit zijn hoofd de naam van de man en de dochter. Wellicht volgt dit nog. Hij heeft heel veel materiaal, maar allemaal op papier (stapels).

Volgens onze oom heet de man echt Rudolf. Hun zoon Herman Alexander was getrouwd met L. Wuisan. Zij hebben 2 dochters in de stamboom zonder voornaam maar met geboortedata 04/08/1032 en 06/03/1935. Klopt dit misschien met de geboortedatum van uw oudtante?

Ik weet niet wie de ouders van Rudolf Anhaack zijn. Het volgende verhaal vertelde onze oom. Rudolf is vanuit Duitsland naar Nederland gevlucht. Toen had hij een advertentie gelezen dat mensen werden gezocht Nederlands-Indië voor Nederlands-Indië en heeft daarop gereageerd. Zo is hij in Nederlands-Indië terecht gekomen.

Wij weten niet of een van de ouders van Frans Silahooy portugees was. Maar dat zou heel goed kunnen, want op het eiland Saparua (en dus ook het dorp Ouw) zijn ook nu nog veel Portugese familienamen. 

Ook wij zijn nog op zoek naar meer info over Frans Silahooy en zijn vader (Willem) Maramoea Silahooy. 

Misschien vinden we nog een link die de voornaam bevestigd?

Groet, Anya

Anya HordijkPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!