stamboomforum

Forum logoFamilySearch » volledig indexeren FS scans



Profiel afbeelding

Ik heb veel te laat de website van genver ontdekt (toch beter de fora bijhouden). Ondanks dit prachtige hulpmiddel kost het toch nog veel geduldig zoekwerk om de juiste scan van bijvoorbeeld een huwelijksbijlage te vinden, zelfs als de index aanwezig is. Een handige IT collega maakte een tooltje waarmee ik een volledige film kan downloaden en vervolgens heb ik in Excel een programmaatje gemaakt waarmee ik razendsnel een film volledig kan indexeren. Op deze wijze heb ik nu alle geboorteactes, huwelijksactes en huwelijksbijlages en overlijdensactes van de gemeente Avereest geindexeerd. Zie http://www.bonmama.nl/BSG%20Avereest.html , http://www.bonmama.nl/BSH%20Avereest.html en http://www.bonmama.nl/BSO%20Avereest.html. De namen van de betrokken personen heb ik er ter verduidelijking bij gezet; deze had ik in het verleden al in een database gestopt.

Hoe krijgen we Genlias nu zo ver dat ze deze linkjes netjes aan de actes toevoegen?

Helmuth Rijnhart - 14 mar 2011 - 21:43

Fantastisch !!

Jan Clavaux - 14 mar 2011 - 22:53

Beste Helmuth,

Ik ben (was) inderdaad ook bezig met Avereest en de plaatsen in de omgeving, maar tegen jouw werk kan ik niet op. Grote klasse. Ik ga er dankbaar gebruik van maken.

Groet

Wim

Wim Hobers - 14 mar 2011 - 23:01

Ziet er geweldig uit Helmuth.

Mvg

Jos

Jos Huigsloot - 15 mar 2011 - 15:25

sluit mij helemaal aan bij de vorige sprekers.

Dank je wel

Anneke van Santen - 17 mar 2011 - 14:55

Hallo Herman,

Ik wil graag snappen wat jij van plan bent. Ik krijg de indruk uit jouw reactie dat er binnen family search transcripties van de actes beschikbaar zijn? Dat zou geweldig zijn, maar die heb ik niet gevonden. Help me even op weg svp.

By the way, inmiddels heb ik ook de links naar de huwelijksactes van Hardenberg online:

http://www.bonmama.nl/BSH%20Ambt%20Hardenberg.html en http://www.bonmama.nl/BSH%20Hardenberg.html

Helmuth Rijnhart - 20 mar 2011 - 19:30

@Helmuth en @Herman,

Om www.genver.nl nog beter te maken dan het nu is, ben ik eigenlijk wel geïnteresseerd in de vermelde tools.

Allerlei extra hulpmiddelen, maar ook andere suggesties en ideeën zijn altijd welkom op info @ genver.nl (uiteraard zonder spaties)

Jakkes - 26 mar 2011 - 15:07

Jan Clavaux - 26 mar 2011 - 15:21


@Jan Cl.

De door jou genoemde topic was mij bekend; sterker nog, o.a. deze topic was een zetje in mijn rug om www.genver.nl te kunnen opzetten met alle gevolgen vandien.

Jakkes - 26 mar 2011 - 15:33







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu