stamboomforum

Forum logoFamilySearch » Verdwenen Duitse batchnummers/filmsProfiel afbeelding

Eén van de meest frequent door mij gebruikte verzamelingen bronnen in Duitsland, namelijk de indexen van DTB-boeken in het Münsterland, lijken verdwenen van Familysearch. Het gaat bijvoorbeeld om batchnummers van Beckum (http://wiki-de.genealogy.net/Beckum_(Kreis_Warendorf)/Batchnummern) en Ahlen (http://wiki-de.genealogy.net/Ahlen_(Kreis_Warendorf)/Batchnummern; bv. C99540-1), vooral de oudere bronnen. Als je klikt op een batchnummer, ofwel via een externe bron, ofwel via het zoeksysteem van Familysearch zelf, komt er een melding te staan 'No results for film number' or 'No results for batch number'. Heeft iemand meer informatie wat hier is gebeurd? Waarom zou Familysearch deze bronnen weg hebben gehaald?

Mvg,

Dorian Swarts

Dorian Swarts - 18 mei 2020 - 09:24

Kijk eens op matricula münster

Cornelis Alflen - 18 mei 2020 - 10:33

ook Feudingen (Wittgenstein) ne Breidenbach (Hessen) lijken (deels) verdwenen

begin vorig jaar vond ik nog het een en ander in de vroege 17e eeuw in deze plaatsen

:-(

alternatief: betaald abo op Archion,
en dan bladzij voor bladzij doorspitten

 

ook "vroegâh" was niet alle Duite info zichtbaar - buiten Duitsland
zal wel weer een aanpassing in de wet zijn :-/

 

Grtn

Jan K. - 18 mei 2020 - 11:03 (laatst bijgewerkt 18 mei 2020 — 11:05 door auteur)


Tja, dit zijn relatief oude batchnummers. 15 jaar geleden waren ze er ook al, dat weet ik haast zeker. Ik weet niet of dit met wetgeving te maken heeft, want er zijn nog genoeg andere Duitse bronnen wél beschikbaar. Zou familysearch de oude bronnen uitfaseren? Natuurlijk is het mogelijk om via data.matricula.eu direct in de DTB-boeken te speuren - dat doe ik dan ook geregeld -, maar voor lang niet alle boeken zijn indexen beschikbaar en dan was het fijn om via de mormonen snel een zoektocht te starten en dan de scans erbij te zoeken via data.matricula (of inderdaad Archion voor evangelisch).

Dorian Swarts - 18 mei 2020 - 13:54Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu