Wat de betekenis van je achternaam betreft het volgende:
vroeger kende men veelal geen vaste achternamen. Een kind kreeg als "achternaam" de voornaam van zijn vader met daarachter het toevoegsel -zoon of een daarvan afgeleid toevoegsel. Een patroniem heet dat.
Jan kreeg b.v. een zoon Pieter. Dat was dan Pieter Janssen. Pieter kreeg op zijn beurt een zoon Arie. Dat was dan Arie Pieters(e)(n). etc.
Er is dus ooit ergens een voorvader van je geweest die Lambrecht heette. En zijn kinderen, die dus het patroniem Lambrechts kregen, zijn dit patroniem vervolgens als vaste achternaam gaan gebruiken.
Kijk voor de herkiomst van de voornaam Lambrecht eens op de site van Meertens databank voornamen. Daar zie je dat Lambrecht een variant is van de voornaam Lambert.
Tweestammige Germaanse naam met ongeveer de betekenis 'beroemd in zijn land'. Uit Land- 'land' en -bert 'stralend, glanzend, schitterend' (zie -land- en -brecht-); Landb- werd geassimileerd tot Lamb-. St.-Lambertus (7e eeuw), bisschop van Maastricht; waarschijnlijk gestorven in 705 à '6; kerkelijke feestdag: 17 september. Een andere heilige van deze naam is Lambert, abt van Fontenelle in 688, omstreeks 678 bisschop van Lyon; gestorven 688 (?); kerkelijke feestdag: 14 april. In Engeland kreeg de naam in de Middeleeuwen enige populariteit door Vlaamse invloed.