stamboomforum

Forum logoOnderzoek in België en Luxemburg » Vastlopen in het zoeken in Vlaamse bronnen sterfdatum o.a. Johannes Jacobus Raff geb. 09-09-1879


Profiel afbeelding

Ik loop vaak vast in het zoeken in Vlaamse databases. In Nederland kun je bij WieWasWie gewoon op 1 achternaam zoeken en dan krijg je een hele lap, hier krijg ik maar 4 resultaten terwijl ik weet dat er veel meer moeten zitten. En hoe zou je een beetje wijs kunnen worden tussen al die scans. Op de site van Oostende is nog te doen, maar Antwerpen vind ik een ramp met zoeken. Zo vraag ik me af of er nog graftombes zijn te lezen zoals in Nederland of een stamboomzoeker en of je in kranten naar overlijdensadvertenties kunt zoeken. Zo kan ik geen sterfdatum vinden van Johannes Jacobus Raff geboren 09-09-1879, zijn vrouw Maria Ludovica Willems, geboren 16-03-1882, hun zoon René Karel Raff geboren in 1907 en een zoon in 1917. Is er iemand die tips voor heeft om het zoeken niet zoveel tijd te laten kosten?

Nienke Oudbier-Wiarda

Pauwel

Hallo Nienke, we moeten natuurlijk de regels van een ander land, respecteren, ze hebben wat afwijkende regels t.o.v. Nederland. Wij zijn hier nogal verwend met diverse genealogische site's, zoals per provincie enz. En waarschijnlijk zal nog niet alles openbaar zijn.

Maar dit nog gevonden: (o.t.w. 2 broers van J.J. Raff)

Augustinus (August) Dominicus (Dominic) Raff, geb. 1875 te Vlissingen, geh. 1901 Hoboken met ene: Joanna Maria Verschueren, geb. 1879 te Hoboken. En ene Cornelis (Corneel) Joannes Pieter Raff, geb. 1876 te Vlissingen, geh. 1896 te Hoboken met ene: Rosalia Margareta Maria Zeelmaekers, geb. 1878 te Aarschot.

En op de Zeeuwse site nog een Augustinus Raff gevonden, eb wel geb te Cornet (Italié), geb. ca. 1751, was 59 jr. toen hij trouwde op 28-11-1810 te gem. Vlissingen, Akte nr.47, met ene: Colette Petronille de Backer, geb. ca. 1767 (43 jr.) te Dunkerque.

En de ouders van J.J. - A.D. - en C.J.P. Raff waren: Christiaan Karel Raff en Hiske Olderman.

En de ouders van M.L. Willems waren: Ludovicus Franciscus Willems en Joanna Philomena Jonckheer.

Veel succes.

DHv. E.


hier krijg ik maar 4 resultaten terwijl ik weet dat er veel meer moeten zitten

Wat bedoel je hier precies mee?

PauwelPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu