stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Opsporing Joannes Baptista Vanderwildt opgelost



Profiel afbeelding

Is Maria Theresia Cleerbout ooit hertrouwd? Het antwoord is nee.

Wanneer is je grootmoeder eigenlijk overleden? Op 16 maart 1962 te Amsterdam, 94 jaar oud.

Jacobus - 22 dec 2010 - 21:33

@bas, en jacobus en anderen: mijn vraag was niet of jullie mee in de stamboom zouden klimmen maar of iemand zou weten hoe ik op zoek zou kunnen gaan naar iemand van wie niet geweten is waar en slechts bij benadering wanneer hij of zij is overleden of bij vermissing dood is verklaard. Alles wat jullie hebben opgezocht is mij al geruime tijd bekend, zoals ik ook al heb gemeld. Nogmaals mijn dank voor jullie inzet, maar ik zie liever het zo gedetailleerd meezoeken gestopt. Het is weliswaar openbaar domein, maar daar had ik niet om gevraagd en prettig voelt het niet meer aan. Mvg, Rob

Rob Vanderwildt - 22 dec 2010 - 23:52

Hallo Rob,

Ik geloof, dat je het niet helemaal begrijpt!

" of iemand zou weten hoe ik op zoek zou kunnen gaan naar iemand van wie niet geweten is waar en slechts bij benadering wanneer hij of zij is overleden of bij vermissing dood is verklaard."

Daarvoor is gedetailleerd en stapsgewijs onderzoek nodig en daar waren onder andere Bas en ik intensief mee bezig.

De oplossing ligt nu in het verschiet maar uiteraard stop ik er nu mee.

Jacobus - 23 dec 2010 - 09:52

@jacobus, met de beste bedoelingen hebt u mijn onderzoek zo'n beetje overgenomen en deels overgedaan (onnodig, want alles wist ik al), in het Amsterdamse stadsarchief allerlei documenten betreffende mijn familie ingekeken (toegegeven: openbaar domein) zonder dat ik daarom had gevraagd. U antwoordde een ander forumlid zelfs in mijn plaats. Ik vroeg de weg, niet om het stuur over te nemen. Daar voelde ik me inderdaad niet prettig bij. Het gaat niet om niet-begrijpen maar om iets niet willen. Met vriendelijke groet.

Rob Vanderwildt - 23 dec 2010 - 12:19

Hoewel je belangrijke informatie achterhield en je ons hierdoor op het forum onnodig liet zoeken, weet ik nu de oplossing te vinden.

Denk maar goed na dan kom je er ook wel uit.

Jacobus - 23 dec 2010 - 13:13

Rob, het was zeker niet mijn bedoeling om je met lastige vragen in verlegenheid te brengen. Je mag me gerust buiten dit forum om benaderen via de knop 'neem contact op' in mijn profiel.

Succes met het verdere onderzoek!

Bas Lems - 23 dec 2010 - 13:22

@jacobus, laatste opmerking nog: als u mijn allereerste bericht goed leest, kunt u niet beweren dat ik informatie heb achtergehouden en u dus tot onnodig opzoekwerk heb aangezet. Ik hou het graag correct. Mvg.

Rob Vanderwildt - 23 dec 2010 - 21:33

@ Rob,

Kennelijk is er sprake van een communicatiestoornis. Op een openbaar forum mag iedereen op iedereen reageren.

Zo correct ben je nu ook weer niet. Ik citeer Bas Lems (zie hierboven).

" Dag Rob,

Het is natuurlijk een goed idee om anderen te betrekken bij je zoektocht, maar ik vind dat je dan ook wel antwoord moet geven als ze je iets concreets vragen, zoals ik hierboven bijv. deed in mijn reactie, ik vroeg je toen het volgende:

 

Heb je zelf de overlijdensakte van JBC (1932 ??) geraadpleegd?

 

Wat staat er in de huwelijksaktes / huwelijksbijlagen van de kinderen van JB? Als er een rechtsvermoeden van overlijden van hun vader zou zijn, moet daar een akte van zijn opgemaakt. Immers de toestemming van beide ouders was nodig bij een huwelijk. Daar wordt dan in de huwelijksakte / huwelijksbijlagen naar verwezen. Ben je zo iets ooit tegengekomen? Dan heb je een aanknopingspunt voor verder onderzoek.

 

Is Maria Theresia Cleerbout ooit hertrouwd? Ook dan moet er een procedure tot het vaststellen van het rechtsvermoeden van overlijden van de vorige echtgenoot zijn gevoerd.

 

Wanneer is je grootmoeder eigenlijk overleden? Indien in NL en na 1936, wat staat er dan op haar persoonskaart over haar echtgenoot?

Heb je die vragen wellicht over het hoofd gezien? ;-) ".

 

Je zoekt de "gouden tip". Voor de beantwoording van die vraag is, zoals ik al eerder zei, systematisch en stapsgewijs onderzoek nodig. Daar waren wij mee bezig. Het gaat om een Belgische bruidegom en bruid, die beiden meer dan 140 jaar geleden geboren zijn.

De privacy van levende personen is dus niet in het geding geweest.

 

Jacobus - 24 dec 2010 - 10:56

@jacobus, discussie sluiten graag. U dient er niets of niemand mee. Ik respecteer uw zienswijze, respecteert u dan de mijne.

Rob Vanderwildt - 24 dec 2010 - 12:07


Wellicht niet meer relevant na zo'n lange tijd, maar er blijken inderdaad twéé grootvaders in het spel te zijn geweest, zoals minstens een van u al suggereerde. Grootvader Vanderwildt verwekte twee kinderen en verdween met de noorderzon - de vraag hoe/waar/wanneer blijft onopgelost. De volgende vijf kinderen (onder wie mijn vader) zijn van een andere man, maar werden aangegeven als zijnde van Vanderwildt (scheiding kon niet worden uitgesproken). (2019)

Rob Vanderwildt - 1 okt 2019 - 21:41







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu