stamboomforum

Forum logoOnderzoek in de Antillen en Suriname » Informatie over Mathijs Frans Nicolaas van Trigt geboren 1860



Profiel afbeelding

Ik ben op zoek naar informatie van/over Mathijs Frans Nicolaas van Trigt, geboren in Suriname in 1860. Mathijs is mijn betovergrootvader gehuwd met Petronella JacqueIina Elisabeth Biela Bauer in 1900. Samen hadden zij drie dochters. Mathijs was koloniaal ontvanger en betaalmeester, (deurwaarder?) vermoedelijk in overheidsdienst.

Bij de volkstelling in Suriname in 1921 wordt Petronella geregistreerd als weduwe.Over het overlijden van Mathijs heb ik echter t.n.t. geen informatie gevonden. Geen overlijdensadvertentie of iets dergelijks. Binnen de familie is het verhaal dat hij van de ene op de andere dag (op konniginnedag?) plotseling spoorloos verdween (en vermoedelijk is vermoord door één of meerdere personen die waren getroffen door zijn handelen bij zijn beroepsuitoefening?). Er is nooit meer iets van/over hem vernomen, geen spoor van hem is ooit nog gevonden, geen lijk en niemand is dan ook beschuldigd of veroordeeld.  

Naast deze lezing over zijn verdwijnen is er de mogelijkheid dat hij zelf, vrijwillig of gedwongen (ontvoering?), besloot van het toneel te verdwijnen. Heimelijke emigratie met achterlaten van huis en haard. 

De jongste dochter van Mathijs en Petronella werd geboren in 1891. De mysterieuze verdwijning van Mathijs van Trigt moet dus liggen na 1891 en na het huwelijk met Petronella in 1900. Ik ben op zoek naar elke informatie over het verdere leven en verblijf van Mathijs van Trigt .

Goedhoop M - 19 dec 2021 - 22:01

Geen directe aanvulling op jouw vraag, helaas. Wellicht bekend

Voornaam Frans

Geslachtsnaam Klaverweide

Slavennaam Avans

Geslacht man

Datum manumissie 1839-06-12

Datum borgtocht 1839-01-09

Bedrag borgtocht 300

Borgen Mr. J.H. de Friderici en H.M. Wolff de Friderici; Wolff de Friderici vertrekt op 03-04-41: door N.G. Vlier vervangen

Eigenaar Martina van Van Onna als straatv. (3384: en afkomstig van F.J.L.R. van Onna)

Overige informatie GR 12-06-39, no. 797; GR 20-05-34, no. 483 en GR 31-07-34, no. 739: zoon van Dorothea Klaverweide; GR 26-09-50, no. 1207: op verzoek van Dorothea Klaverweide naamsveranding in Frans Nicolaas van Trigt

Ben Wegman - 19 dec 2021 - 22:07

Nog in leven in 1907 volgens stamboek ambtenaren hier

Vermoedelijk al bekend:

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

mvg-Ben

Ben Wegman - 19 dec 2021 - 22:12 (laatst bijgewerkt 19 dec 2021 — 22:16 door auteur)

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Zoeken via www.delpher.nl op naam Trigt, kranten Suriname levert ook enige resultaten op. Ik heb echter geen overlijdensdatum kunnen vinden.

Zie ook krant 15-03-1911   

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Ben Wegman - 19 dec 2021 - 22:26 (laatst bijgewerkt 19 dec 2021 — 22:37 door auteur)

Re: "De jongste dochter van Mathijs en Petronella werd geboren in 1891"

In de volkstelling van 1950 is een dochter van hen te vinden, geboren in 1909: Francis Elisabeth, geboren 7 februari 1909:

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Op de achterkant van de kaart staan de ouders vermeld; volgende scan.

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

(@ Ben, het weergeven van scans uit het Nationaal Archief geeft bij mij de laatste paar dagen allerlei vreemde effecten; één daarvan is een foutmelding met een rode balk in beeld - an error occurred..... Ik heb de indruk dat de indexering van de scans hapert of kapot is. De nummering van de scans klopt niet meer met eerder gemaakte indexen elders, en als ik een scan eenmaal heb, en hier een link plaats, dan kom je als je die link gebruikt weer heel ergens anders uit....vandaar dat ik even geen links plaats. Jouw link hierboven naar een ambtenarenstamboek inschrijving levert bij mij op dit moment ook niet het gewenste resultaat.)

-Bart- - 20 dec 2021 - 09:10 (laatst bijgewerkt 20 dec 2021 — 09:31 door auteur)

Wellicht ten overvloede: de gegevens uit de volkstelling van 1950 van de al eerder genoemde dochter geboren 1891:

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

-Bart- - 20 dec 2021 - 09:27

Dit bericht van 1913 zou wellicht verband kunnen houden met zijn verdwijning:

De West : nieuwsblad uit en voor Suriname, 03-01-1913:

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

-Bart- - 20 dec 2021 - 09:44

@ Bart, bedankt voor de melding.

In aanvulling op jouw laatste bijdrage: er staat een artikel in Delpher waarbij de erfgenamen van van Trigt moeten betalen.

Hierbij nog even de ambtenarenkaart

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Ben Wegman - 20 dec 2021 - 10:32

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Ben Wegman - 20 dec 2021 - 10:38

Bedankt Ben en Bart voor jullie reactie. Ik ben weer iets opgeschoten.Een deel van de informatie was mij al bekend. Een belangrijk deel echter was voor mij nieuw. 

Ofschoon er geen overtuigend directe aanwijzing naar de dood van Mathijs Frans Nicolaas van Trigt bij zit, ontdek ik wel 'voorzichtige' bevestigingen van de verhalen die in de familie de ronde doen over zijn mysterieuze verdwijning, namelijk dat hij inderdaad 'spoorloos' verdween. 

Dat dit blijkbaar toen ook goed bekend was, komt tot uiting in de getuigenverklaring door Ben toegevoegd. Deze verklaring riep nog een andere herinnering bij mij op omtrent 'Mathijs' verdwijning die ook de ronde deed binnen de familie, namelijk dat hij op de een of andere manier betrokken zou zijn geweest bij het Killingerkomplot en 'in verband daarmee' het leven liet. 

Intrigerend vind ik in dit verband dat de getuige zijn geheimzinnige verdwijning bevestigt en spreekt over 'wegloopers'. Wie of wat daarmee bedoeld wordt, is mij niet bekend maar voor zover ik mij de geschiedenis van de gebeurtenissen rond het mislukte het Killingerkomplot herinner, was er inderdaad sprake van verraad.

Ik ben in de informatie over deze gebeurtenis in Suriname de naam van Mathijs Frans Nicolaas van Trigt (nog) niet tegengekomen. Niettemin kan ik mij voorstellen dat in combinatie met de 'malversaties' / vervalsingen die in 1913  in 'De West ' zijn bericht en zoals vermeld, vele jaren teruggaan 'tot den tijd van den waarnemenden ontvanger van Trigt', hij mogelijk gebruikmakend van zijn positie, een rol kan hebben gespeeld bij de financiering van de voorbereidingen van het complot. Maar dit is niet meer dan speculatie en op dit moment misschien wat ver gezocht. Ik blijf desondanks geïnteresseerd in elke informatie die op  een mogelijk verband betrekking heeft. Ook vraag ik mij af welke/wie deze weglopers zijn waar de getuige in zijn verklaring naar verwijst en in welke context zijn cryptische verklaring/regels geïnterpreteerd moeten worden. 

Dat er kennelijk geen lijk gevonden is en ook geen nadere gegevens omtrent de datum van zijn verdwijning/overljjden bevestigt het mysterie dat hierover bestaat en wat vergaande consequenties heeft gehad voor zijn gezin. 

Bedankt nogmaals en ik houd me aanbevolen voor elke informatie die helderheid geeft over de dood of verdwijning van Mathijs Frans Nicolaas van Trigt.

groet

Mikel Goedhoop   

  

Goedhoop M - 4 jan 2022 - 16:02

Mathijs N.F. Van Trigt was ook mijn Bet overgrootvader. Heeft iemand hier enig idee waar de stap Klaverweide naar van Trigt vandaan is gekomen? 

 

 

Manda van Trigt - 2 nov 2023 - 20:43

Sinds de vraagstelling is een deel van de burgerlijke stand van Suriname geindexeerd en online geplaatst, en zijn veel scans van de BS online geplaatst bij het Nationaal Archief van zowel Suriname als Nederland.

Voor zover dat nog niet duidelijk was: de geboorteakte van Matthijs Frans Nicolaas. Ouders zijn (inderdaad) Frans Nicolaas van Trigt en Elisabeth Maria Kerster, echtpaar. Frans Nicolaas is onderwijzer, en 34 jaar oud, dus geboren ca. 1826.

Nu de naamsverandering van Klaverweide naar van Trigt. Zijn moeder Dorothea Klaverweide doet dat verzoek tot naamswijziging in 1839 als F.N. dus ca. 13 jaar oud is. En dat doet ze tegelijkertijd ook voor zijn zus Jacoba Elisabeth van Trigt, alias Jacoba Klaverweide, alias Dora.

Ze heetten dus oorspronkelijk allebei Klaverweide, de achternaam van hun moeder Dorothea. Natuurlijk is dan het vermoeden dat beide kinderen verwekt zouden kunnen zijn door ene N.N. van Trigt. Er zijn 2 geboorteakten te vinden waarin zowel de naam 'Klaverweide' als 'van Trigt' opduiken.

1) d.d. 28-04-1890 met als getuigen Theodorus Eduard Klaverweide en Matthijs Frans Nicolaas van Trigt
2) d.d. 21-06-1869 met als aangever Martinus Johan van Trigt en als getuige ene H.C. Klaverweide. Deze is wellicht relevant. De oorspronkelijke akte is bijzonder slecht leesbaar, maar ik meen te ontcijferen dat Martinus Johan van Trigt 'zes en zestig' 

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

jaar oud is en van beroep 'schrijver'? Dat laatste komt wél overeen met zijn sierlijke handtekening:

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Deze Martinus Johan zou dan dus - geboren ca. 1803 - de vader van Frans Nicolaas en Jacoba Elisabeth kúnnen zijn

En..... die aanname lijkt wél te kloppen. Martinus Johan doet d.d. 07-02-1889 (85 jaar; dat klopt dus)

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

aangifte van de geboorte van Francis Elisabeth Biela Bauer (zie boven), dochter van Petronella Jacquelina Elisabeth Biela Bauer, waarbij later is aangetekend: "erkenning/wettiging: Bij de voltrekking van het huwelijk van Matthijs Frans Nicolaas van Trigt en Petronella Jacquelina Elisabeth Biela Bauer te Paramaribo, den 28-03-1900, is Francis Elisabeth, in tegenstaande akte genoemd, als hun kind erkend."

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Het staat er niet met zo veel woorden, maar het lijkt er toch sterk op dat de grootvader van de vader van het kind hier aangifte doet, een jaar of negen vóór de erkenning bij het huwelijk van de ouders.

Zie voor méér over Martinus Johan van Trigt de volgende akten:

1845 (-1872) o.a. huwelijk met ene Dorothea Christina Samson; er zijn verder nog een stuk of 10 akten te vinden (1835-1854) waarin én Martinus Johan van Trigt en Dorothea Samson voor komen. Dorothea Samson doet natuurlijk onmiddelijk aan Dorothea Klaverweide denken. Het lijk mij onwaarschijnlijk dat het over dezelfde vrouw gaat, want die zou dan over een periode van bijna 30 jaar (1826-1854) kinderen ter wereld hebben gebracht. Dat kán (b.v. leeftijd 16-45) maar is mij net iets te gortig.

Bottom line: dat Martinus Johan van Trigt de vader zou zijn van Frans Nicolaas en Jacoba Elisabeth van Trigt lijkt mij zeer aannemelijk.

-Bart- - 3 nov 2023 - 11:46 (laatst bijgewerkt 3 nov 2023 — 11:51 door auteur)

Slavenregister 1838 m.b.t. Dorothea of Doortje Klaverweide en verwanten:

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

1839:

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

-Bart- - 3 nov 2023 - 12:11

Hi Bart,

Wat een die hard ben jij ;-) Hoe jij dit aan elkaar kan knopen en kan vinden is echt een kunst. Aantal documenten kende ik inderdaad en Dorothea Samson was ik ook tegengekomen maar nog geen goede  deductie kunnen doen. Dank hiervoor. Ik zelf vermoed dat  Dorothea, dochter van Martina van van Onna  een kind van J.F.L.R. Van Onna of een die van de familieleden van de van Onno’s kunnen zijn. Ik zie dat Dorothea op enig moment een conflict met hem heeft gehad. 

weet jij meer over dit conflict?

Manda van Trigt - 3 nov 2023 - 13:04

Hier is de huwelijksakte in 1872 van Martinus Johannes van Trigt en Dorothea Christina Samson. Bijzonder slecht leesbaar:

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Hij is achtenzestig jaar => *~1804, en zij is negen en vijftig => *1813. (Dat laatste lijkt trouwens erg jong voor een eventueel kind in 1826.) Ouders vrijwel onmogelijk te ontcijferen:

Voor Martinus: zoon van wijlen Maria Elisabeth J??????. Voor Dorothea: dochter van wijlen ?Afrikaansche? Marianna van Samson

Akte overlijden van Martinus Johan van Trigt d.d. 2 oktober 1893. Hij was de zoon van Maria Elisabeth John:

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Akte overlijden van Dorothea Christina Samson d.d. 22 mei 1886. Dochter van wijlen Afiba van Marianna van Samson:

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

-Bart- - 3 nov 2023 - 13:38

Dorothea Klaverweide is overleden op 10 juni 1863. Surinaamsche courant en Gouvernements advertentie blad, 13-06-1863:

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

59 jaar, dus geboren ca. 1804. Haar overlijdensakte:

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Over dat conflict weet ik niets.

-Bart- - 3 nov 2023 - 13:55

Nog wat krantenberichten die in het verhaal passen:

Surinaamsche courant : letterkundig dagblad, 01-06-1834:

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Surinaamsche courant, 25-01-1838:

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Suriname : koloniaal nieuws- en advertentieblad, 08-02-1876:

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

(Overlijdensakten 1e helft 1876 helaas niet verfilmd)

De West-Indiër : dagblad toegewijd aan de belangen van Nederlandsch Guyana, 09-02-1876:

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Suriname : koloniaal nieuws- en advertentieblad, 14-06-1907:

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Haar overlijdensakte:

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

-Bart- - 3 nov 2023 - 14:53

Ik ben enige tijd niet actief geweest op My Heritage, met mijn stamboom en op dit forum maar nu ontving nu enkele meldingen die mij nieuwsgierig maakten misschien wel bruikbare gegevens voor mijn stamboom. Helaas trof ik geen nieuwe informatie aan die mij verder helpen bij het 'oplossen' van het mysterie ronde de verdwijning Mathijs Frans Nicolaas van Trigt. Wel een informatie o.a. over de relatie van- en tussen Mauritz, Martinus van Trigt en de van Van Onna stamboom. 

Onderstaande tekst heb ik gekopieerd uit mijn stamboom en gaat daar gedeeltelijk op in. Ik neem aan dat de informatie interessant kan zijn voor Manda van Trigt en dat wat onder de stippellijn ingaat op de vraag die zij hierboven stelde.

 

Martinus Johannes van Trigt is kind van Maria Elisabeth John en Mauritz van Trigt.

- Wanneer Mauritz in 1819 overlijdt is Martinus 15 jaar oud (en zijn zus Alida 11). Uit bekendmakingen uit het krantenarchief is vastgesteld dat Maria Elisabeth John de moeder is van Martinus (en wellicht ook van Alida). Martinus (1804) en Alida (1808) hebben waarschijnlijk wel dezelfde vader en moeder. Moeder (Maria Elisabeth John) overlijdt in het jaar (1808) dat Alida werd geboren. Met het overlijden van vader Mauritz worden Martinus en Alida weeskinderen. 

Gegevens uit de wijkregistratie (zie doc. Sang Ajang) doen vermoeden dat Martinus (en zijn zus Alida) na de dood van Mauritz als pleegkinderen zijn opgenomen in het huishouden van hun tante Elisabeth Petronella Maria van Trigt. Hun vader Mauritz is namelijk een jongere broer van Elisabeth Petronella Maria van Trigt. Dit is vastgesteld op basis van archiefdocumenten.

Alida Agatha staat overigens bij een transportakte (verkoop-overdracht) van de percelen Weidestraat D250, D250a en D250b in 1831, genoemd als Alida Agatha Rens. Dit doet vermoeden dat Elisabeth haar moeder is en Louis Jurgenson Rens haar vader. Of dat Louis Jurgenson Rens haar heeft erkend? Maar dit is onwaarschijnlijk. De derde echtgenoot van Elisabeth, Louis Jurgenson Rens, is op het moment van overlijden van haar broer Mauritz, al twee jaar dood (in 1817). Van erkenning is dus geen sprake. Elisabeth is bij het overlijden van haar broer Mauritz dus alleenstaande weduwe en neemt de kinderen dan 15 en 11 jaar oud, op in haar huishouden.

De verschillen in de registraties van Alida in het huurwaarderegister zijn terug te voeren op een onnauwkeurigheid of fout in de registratie of administratie. Deze conclusie wordt ondersteund door de volgende feiten: bij de verkoop van de percelen aan de Weidestraat in 1831 is Louis Jurgenson Rens 14 jaar dood. En bij de eerdere registratie in 1825 staan zowel Martinus als Alida nog te boek als van Trigt. 

Dat niet Eilsabeth Petronella Maria van Trigt maar Maria Elisabeth John de moeder is van Martinus, kan worden afgeleid uit een krantenbericht in de 'Gepriviligeerde Surinaamsche Courant' van 07-07-1825 waarin de overdracht van de boedel en de nalatenschap wordt bekendgemaakt aan Martinus Johannes van Trigt als de 'eenige overgebleven erfgenaam van wijlen zijne moeder de Vrjie Maria Elisabeth John'. (Zie tekst bekendmaking).  Martinus is dus een mannelijk lid van de van Trigt-tak (gezien de achternaam) verwekt bij Maria Elisabeth John. Ook kan worden verondersteld dat vader en moeder blijkbaar niet gehuwd waren maar dat Martinus (en Alida) wel door de vader, Mauritz van Trigt, werd (-en) erkend.

- Elisabeth van Trigt overlijdt op 20 november 1832. Het testament van Elisabeth P. M. van Trigt is gedateerd 19 november 1832. Eén dag voor haar overlijden. (bron: huurwaarderegister 1827: Weidestraat rechts, wijkletter D.) Haar boedel (huis en erf, gelegen aan de Weidestraat, La, D. No. 250) wordt vererfd aan J.C. Hartman (Surinaamsche Courant 18-11-1833). Martinus is geen erfgenaam.

Elisabeth is echter niet kinderloos gebleven. Bewijs hiervoor komt uit een namens haar, in december 1805 bij ''de Hove van Politie en Crimineele Justitie dezer Colonie', (national archief: 1.05.10.02, 494 scan 313 ev.) ingediend rekest. Uit het rekest blijkt dat Elisabeth "op 22 juni 1805 van een jongen zoon is worden verlost". 

Een bekendmaking van overlijden getuigt van een tweede kind: 'Overlijdensadvertenties en onbeheerde boedels: Overledenen in Suriname, 1 januari 1800 t/m 31 december 1828' (John Sang Ajang). Hier wordt het overlijden geregistreerd van George Jan Nicolaas van Trigt op 17-01-1824 als 'zoon van juffrouw Elisabeth van Trigt, weduwe van Louis Jurgenson Rens, oud 6 jaar en 8 maanden. on, George Jan Nicolaas van Trigt, die in 1824, zes of zeven jaar oud overlijdt. (Zie bij Elisabeth van Trigt).

-============================================================================================================== In 1850 wordt per Gouvernements resolutie van 18 april, het aan de kinderen van Dorothea Christina Samson, met namen - Eduard Rudolf, Adolphina Carolina Christina, Eliza Agnesia, Johanna Antoinette en Rebecca Christina toegestaan zich voortaan met weglating van hunnen familienaam Samson, voortaan die van 'van Trigt' aan te nemen. (Surinaamsche Courant en Gouvernementsadvertentieblad 19 April 1850). Het eerste kind van Dorothes Samson (en vermoedelijk Martinus van Trigt), Petronella Johanna, is dan reeds overleden op de leeftijd van 7 jaar (1835- 1842).

Hiervóór, in 1839, worden op 'verzoek brieven van Manumissie verleend aan de slaven 'Dorothea of Doortje, Andresa, Daantje, Avans en Dora, bekend gestaan hebbende ten name van F.J.L.R. van Onna' en wordt toegestaan dat zij voortaan zullen heten; Dorothea Klaverweide, Andresa Klaverweide, Daniel Klaverweide Frans Klaverweide, Jacoba Klaverweide. Frans en Jacoba Klaverweide (zoon en dochter van Dorothea Klaverweide) wordt vervolgens toestemming verleend tot naamsverandering naar Frans Nicolaas van Trigt (slavennaam Avans) en Jacoba Elisabeth van Trigt. Het verzoek hiertoe komt van Dorothea Klaverweide. Er zijn geen voorlopig aanwijzingen gevonden waaruit blijkt dat Martinus en Dorothea Klaverweide getrouwd waren.

Martinus Johannes van Trigt heeft volgens gegevens uit het bevolkingregister (geregistreed door Max Jabbar) C. van Trigt, hiertoe toestemming verleent (zie brief Cornellie van Trigt). Naar alle waarschijnlijkheid zijn Frans Nicolaas en Jacoba Elisabeth kinderen van Martinus van Trigt, die ten tijden van de geboorte van Frans Nicolaas (Avans) zelf 21 jaar oud was. Martinus erkent daarnaast dus vijf kinderen met Dorothea Samson. Martinus van Trigt trouwt op latere leeftijd (68), in 1872 met Dorothea Samson. De moeder van Frans Nicolaas (Avans) en Jacoba Elisabeth, Dorothea Klaverweide, overlijdt in 1863. Dorothea Christina van Trigt- Samson overlijdt op 73 jarige leeftijd in 1886.  

Martinus van Trigt heeft dus eerst minstens één kind, waarschijnlijk 2 kinderen met Dorothea Klaverweide (-van Onna) t.w. Frans Nicolaas en Jacoba Elisabeth (van Onna- Klaverweide- ) van Trigt. Van haar is de geboortedatum niet bekend. Dorothea Klaverweide overlijdt in 1863. Dorothea Klaverweide en Martinus zijn vermoedlijk nooit getrouwd geweest.

Martinus heeft ook 6 kinderen met Dorothea Christina Samson met wie hij op 68 jarige leeftijd trouwt in 1872.

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Goedhoop M - 6 nov 2023 - 15:03

Beste Bart

 

Elisabeth Francis is niet in 1909 geboren, maar in 1889, Als je goed kijkt staat er een 8 en geen 0.

Elisabeth Francis ook wel genoemd oma Fans, was de oma van mijn vader, Duncan van Trigt.

Groetjes,
Claudia van Trigt

Claudia van Trigt - 9 nov 2023 - 00:27 (laatst bijgewerkt 9 nov 2023 — 00:29 door auteur)


Bedankt voor de correctie; je hebt helemaal gelijk. Haar geboorteakte + erkenning:

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Link in de index.

-Bart- - 9 nov 2023 - 12:57 (laatst bijgewerkt 9 nov 2023 — 12:59 door auteur)







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu