stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Noord- en Zuid-Amerika » Johannes Schenk (in de West, Suriname en Barbados1802-1805)


Profiel afbeelding

Mijn voorvader Johannes Schenk is in 1802 tot en met 1805 in de "Koloniën" geweest volgens een militair stamboek. Hierover is in het forum "Militairen" al een bericht geplaatst. 

We zijn er achter gekomen dat hij in Suriname was gelegerd en in 1804, toen de Engelsen Suriname weer veroverden, hij krijgsgevangene is geworden. In die tijd was Nederland een soort stukje Frankrijk (Bataafse Republiek)

De krijgsgevangen mochten weer afreizen naar het land van afkomst, via een tussenstop in Barbados. Daar werd een konvooi gevormd om zich te beschermen tegen Franse kapers. Mijn voorvader moest vanwege ziekte in een hospitaal in Barbados een volgend konvooi afwachten. Hij kon zich uiteindelijk op 1 maart weer melden bij het Garnizoen te Naarden. Wat mij verder opvalt is dat hij voor zijn 50e is overleden. Wellicht vanwege een langlopende (tropische) ziekte. 

Ik ben op zoek naar achtergrond informatie, literatuur of voorouders van anderen die een soortgelijke geschiedenis hebben. Het gaat mij om de context.

Kan iemand mij hier iets over vertellen?

https://www.stamboomforum.nl/subfora/61/2/63986/0/in_de_kolonin_door_de_engelschen_krijgsgevangen_periode_1802_1804

esa rara

rara

 

en wat is nu de vraag?

niepoort

zuid oost noord/ Rara?

Annemarie57

Marianne Christina


Oei, ik heb kennelijk onbedoeld een bericht geplaatst. (schaam, schaam) Ik was inderdaad ivm met het genoemde bericht over Johannes Schenk (in de West, Suriname en Barbados1802-1805) benieuwd of er meer over de West op het forum is te vinden. In plaats van de zoekbalk had ik het nieuwe berichten vak te pakken. Maar als we toch bezig zijn: wie heeft er achtergrond informatie over de West in die tijd?

esa raraPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu