stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Europa » Genealogie zoek-websites in UK


Profiel afbeelding

Ik ben op zoek naar websites a la "wie is wie" in Engeland. Zijn die er ook en zo ja welke?

Wim de Bruijn-1934

Yolanda Lippens

Ik heb altijd https://www.freebmd.org.uk/cgi/search.pl gebruikt, maar ik zocht meestal in en om Londen.
De gratis indexen van FindMyPast.com kunnen ook helpen, hoewel je voor de echte informatie een betaald abonnement nodig hebt.
Besef dat uittreksels uit de burgerlijke stand van de UK alleen te koop zijn. Je hebt alleen de optie om gewaarmerkte kopieën te kopen die schreeuwend duur zijn. Er zijn soms alternatieven, maar dan moet je naar een Registrar office in de UK toe. Online overheidsinformatie is bijzonder zeldzaam in de UK.

Michaël

Boers

een aantal links staan op www.symbaloo.com/home/mix/genealogie-3
 

meer links: genealinks.tk 

Grtn

Jan K.

Hoi Wim,

ik zal je alvast maar inlichten, genealogisch of familiehistorisch onderzoek in zogeheten Angelsaksische (Engelstalige) landen is vrij pittig. Men is niet zo welwillend om gegevens te verstrekken of digitaal beschikbaar te stellen en vaak moet je er ook nog veel geld voor betalen, dit hoor ik met regelmaat terug van collega-onderzoekers. Dit geldt voor zowel Groot-Brittannië als voor Canada, Nieuw-Zeeland, Australië en andere Britse overzeese territoria (bijvoorbeeld Brits Guyana, St. Lucia, Trinidad en Tobago, etc.).

In de Stamboom Gids is overigens ook een kleine verzameling interessante links naar websites in het Verenigd Koninkrijk te vinden.

Met vriendelijke groet,

Indie van Lieshout

Indie van Lieshout


ik kan een (proef)abonnement op ancestry.co.uk aanbevelen
 

vooral de census records zijn vaak een goudmijn

 

ik heb op ancestry.co.uk ook veel vriendelijke en hulpvaardige, serieuze genealogen "ontmoet" !

 

Grtn

Jan K.Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu