stamboomforum

Forum logoLeeshulp, transcriptie, ook Latijn » Gemeente Utrecht/VOC [opgelost]


Profiel afbeelding

nomaals terugkomende op het schrijven van 31 mei 2019.                     over anna oorbeeck onecht kind van jan oorbeek.            onderaan staat nederduits rerefor.                      toegangsnummer:   711 burgerlijke stand gemeente utrecht en van de VOC begraafregisters.              inv.nr.126       paginanr. 380.

nou even dit:   wat heeft een kind met de VOC te maken??       en nog wel voor die tijd een onecht kind?

dus:nederduits gereformeerd/ toegangsnummer 711/ inventaris 126/ pagina 380.

blijf dus wroeten in utrecht zoals u ziet maar zelfs dan kom je weer vreemde dingen tegen.                  hulp graag.     gr.marian

m.oorbeek

Hierbij de link naar de begrafenis inschrijving die Marian bedoelt, zie hier.

Anje B.

En de discussie van 31 mei 2019 is hier. @Marian, ik zie niets over de VOC vermeld, ook niet in de begraafakte?

Peter S

Vervallen, al eerder vermeld.

Jan Clavaux

toegangsnummer:   711 burgerlijke stand gemeente utrecht en van de VOC begraafregisters.


Kan het zijn dat het dikgedrukte deel buiten je beeldscherm staat ? :

Toegangsnummer:  711 Burgerlijke stand gemeente Utrecht en van de vocɔrmalige gemeente Zuilen: retroacta doop- trouw- en
begraafregisters
Inventarisnummer: 126
Paginanummer:     380

Willem H.

Geniaal, @Willem

Jan Clavaux

precies wat willem omschrijft.             toegangsnummer 711 enz enz.        ze vermelden toch niet voor niets bla bla bla utrecht en van de VOC begraaf registers.             nou iedereen snapt toch VOC, wat heeft het met dit kind te maken?

                                                                                       marian

m.oorbeek

Maar staat ook niet  Burgerlijke stand gemeente Utrecht en van de voc ..., er staat  Burgerlijke stand gemeente Utrecht en van de voormalige gemeente Zuilen ...

Wat jij ziet / leest, is zoals op de afbeelding die Jan Clavaux plaatste.

Wat op onderstaande afbeelding rood is onderstreept, is op jouw scherm weggevallen :


Daardoor lijkt het, alsof er voc staat.

Willem H.

ooo, maar wacht even: uiteraard kan ik niet meer terug vinden, zoals altijd, wel wat er precies staat op de uitdraai let op:

archieven.nl-personen Links in de boven hoek     nu Rechtshttp://www.archieven.nl/nl/zoeken?mivast=0&miadt=0mizig=3 (dit in piepkleine lettertjes)

dan:     Home       Archieven en collecties         Personen        Kranten         (hier onder:)

            Afbeeldingen        Lokaties      Erfgoedgids             (daaronder) Mijn Studiezaal     Help    Contact.     (daar weer onder)  Uw zoekacties: Personen                  Mijn Studiezaal (inloggen).                       Onder personen:oorbeeck     persoon: oorbeeck                  daar onder 24 zoekresultaten     sorteren op:          laatste wijziging:     aflopend:           

Begraafinschrijving Anna Oorbeeck 1-5-1682 (711.126 Utrecht n.h. begraven 1675-1690)

Overledene: Anna Oorbeeck- Relatie: Dochter van Jan Oorbeek- Overlijdensdatum 27-4-1682- Opmerkingen: onecht kind- Aktedatum:1-5-1682- Akteplaats: Utrecht- Gezinte: ned.duits enz- Toegangsnummer: 711 enz en hier komt dan voc, dit is dan volgens kenners voormalige gemeente enz . dat woord VO zou zijn voormalige , maar waar komt dan de C vandaan- Inv.126- en als laatste Pag.nr. 380.         Misschien is het wat duidelijker nu , hoop ik?

Het zou vreemd zijn als het kind op /bij de VOC geboren zijn, dan zou het met vader en moeder hierop zitten, (boot), zo dus: help nog een keer, heel graag.                                    marian

                         

m.oorbeek

p.s alle reactie makers zullen wel gelijk hebben en ik niet, maar dan is dit maar voorgoed opgelost. (voor eigen gemoedsrust)

m.oorbeek

Er staat ook geen c, maar een gehalveerde o. En laat een gehalveerde o nou op een c lijken. Kunnen wij ook niets aan doen...............Onschuldig

Annemarie57

maar waar komt dan de C vandaan


Het rechter stukje van de tweede  o  weggevallen : 


Mogelijk staat  -hervormd) - het laatste woord van de regel erboven (Gezinte: ned.duits enz-) - ook niet helemaal op je uitdraai.

Willem H.


ooooo, oke ik ga mee vaar mee op jullie antwoorden, dus alles opgelost. pfff        iedereen dank voor de rust die ik als paniek beschouwde.

                                                                                        marian

m.oorbeekPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu