stamboomforum

Forum logoLeeshulp, transcriptie, vertaling, betekenis » Akte Pieter Claesz van Oosten



Profiel afbeelding

Ok dat is wel mijn probleem nog. Die aktes kunmen lezen. Pdf's doorzoeken ben ik heel goed in maar dat :) Heb je op Familysearch dan gezocht op een van de personen in dit geval? Ik ben echt benieuwd want je doet dat zo snel!

Johan Van Oosten - 13 aug 2021 - 23:00

nee, het is geen zoeken. Het is net als vroeger in de studiezalen domweg de aktes doorlezen tot je iets tegenkomt. Ik snap wel dat je daar een paar weken ;-) ervaring voor nodig heb, dat is nu eenmaal niet anders.

Kijk, hier < link > staat bijvoorbeeld de lijst met boeken met protocollen van Zoeterwoude. Dat kun je voor iedere plaats opzoeken via de catalogus van FS. Op het icoontje met het fototoestel klikken en je ziet de thumbnails van de akten. Als je geluk hebt dan staat er in zo'n boek wel een register, en dat scheelt natuurlijk een hoop. Maar dat is in Zoeterwoude in de eerste tientallen jaren niet het geval. 

En snel is het verkeerde woord in dit geval hoor. Ik heb door de jaren heen een heleboel aantekeningen verzameld dus daarin (staat bij mij allemaal in Word) is het wel makkelijk zoeken. Zoeterwoude had ik nooit bekeken maar was ik een paar weken geleden in gaan lezen n.a.v. een andere discussie. Dan komt dit toevallig boven water. 

Frans Angevaare - 13 aug 2021 - 23:15

Dank je Frans! Helpt me echt. Ik heb tot nu toe alles digitaal gedaan, zelfs alles met de telefoon :) Je komt tegenwoordig best ver op die manier maar je merkt dat als je tegen de 16e eeuw aan gaat lopen dit soort kennis toch een rol gaat spelen. Heb je wel eens overwogen om hier cursussen in te geven? Je hebt een werkwijze die niet veel mensen kunnen nabootsen volgens mij. Nieuwe generaties genealogen zouden hier echt van kunnen profiteren denk ik.

Gr,

Johan

Johan Van Oosten - 13 aug 2021 - 23:45


Hi Frans, Deze nog uit het Kohier dorpen in het ressort Leiden. Kennelijk woonden ze in de Weipoort

 

Weypoort

SSW-626   De weduwe van Claes de Noortlander gestelt zijnde op 15 gl. ende

          haer selffs mit eede geëxpurgeert hebbende hier niet

Johan Van Oosten - 20 aug 2021 - 19:10







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu