stamboomforum

Forum logoArchiefinstellingen, bronnen en inventarissen » Openbaarheid namen van familieleden in rouwadvententies, rouwkaarten, bidprentjesProfiel afbeelding

@Melle: Publiceren heb ik niet gezegd. En: we zullen in de toekomst wel zien wat de rechter ervan zegt.

ElsRh - 26 feb 2016 - 15:19

@Els,

Als je met dit woordje moeite heb, zal ik er van maken: overneem..

Hopende dit naar te tevredenheid te hebben gecorrigeerd.Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Groet,

Everardus

Everardus Rollema - 26 feb 2016 - 15:54

Beste allen,

In het Burgerlijk Wetboek boek 1 personenrecht artikel 17a staan de overbrengingstermijnen van een gemeente naar een archiefbewaarplaats. Dit is de bron van de door mij genoemde 100, 75, 50 jaar. Het betekent dat openbaarmaking pas kan als deze burgerlijke stand gegevens zijn overgebracht dus BS blijft vóór genoemde jaren bij een gemeente berusten dus ontoegankelijk voor stamboomonderzoek.

De link werkt bij niet !                ik googlede op Burgerlijk Wetboek boek 1 en dan scrollen naar 17a

http://wetten.overheid.nl/BWBR0002656

 

Joep Besteman

J. Chr. Besteman - 26 feb 2016 - 17:41


Internet kan zowel een zegen als een vloek zijn dat weten we intussen allemaal wel. Toen b.v. mijn vader in 1983 onverwacht stierf en wij overmand door verdriet een rouwadvertentie in de krant zetten had niemand in onze familie nog een computer en van internet wist ik persoonlijk weinig af. Volgens mij had je toen ook alleen nog Dos en kwam Windows later pas.

Hoe hadden wij indertijd kunnen bedenken dat die gegevens later wereldwijd te vinden zouden zijn op iets dat internet ging heten? Sterven en geboren worden zijn emotionele gebeurtenissen waarbij een mens al genoeg aan zijn hoofd heeft. En dat bedenkende zou iedereen zichzelf eens moeten raadplegen voor wij als enthousiaste stamboomonderzoekers gegevens over mogelijk nog in leven zijnde mensen op dat grote en soms gevaarlijke internet neerzetten.


met vriendelijke groet,

Ans

A. Schmidt - 27 feb 2016 - 03:23Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu