stamboomforum

Forum logoArchiefinstellingen, bronnen en inventarissen » Onderscheidingen



Profiel afbeelding

In het overzicht van onderscheidingen, waarbij ik op mijn eigen achternaam (van der Tas) filter, vind ik slechts één match.

De onderscheiding als Lid in de Orde van Oranje Nassau, die mijzelf werd toegekend bij Koninklijk Besluit van 10 juli 2012 nr. 12.001600, vind ik niet terug.

Met vriendelijke groet 

W.H.A. van der Tas

W.H.A. (Pim) van der Tas - 1 jun 2021 - 18:20 (laatst bijgewerkt 1 jun 2021 — 22:33 door auteur)

U heeft uw onderscheiding niet gekregen tijdens de jaarlijkse lintjesregen, maar direct van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Alle Koninklijke onderscheidingen die door de verschillende ministeries worden uitgereikt vallen -denk ik- buiten de lintjesregen-boot en zul je dus niet in de diverse overzichten terugvinden. Het enige dat je kunt doen is op overheid.nl alle staatscouranten doorzoeken op het woord onderscheiding. Je krijgt dan 10-tallen hits per kalenderjaar.

Michaël

Boers 2 - 1 jun 2021 - 21:19

Ik ben uiteraard super trots op de koninklijke onderscheiding die ik in 2012 heb gekregen voor meer dan 40 jaar vrijwillige inzet voor jeugd en jongeren, maar ook voor het meewerken aan natuurbehoud en de verspreiding van het woord daarover.

@Michaël: Overigens is de procedure die men heeft gevolgd voor het toekennen van de onderscheiding dezelfde geweest als die voor de lintjesregen. In samenspraak met de burgemeester is er echter voor gekozen om de uitreiking uit te stellen tot de dag waarop het 40-jarig bestaan zou worden gevierd van de Stichting waarvan ik op dat moment voorzitter was. En om te voorkomen dat het zou uitlekken, is ook de datum van het Koninklijk Besluit enkele maanden opgeschort. 

Stamboom Forum kondigde de beschikbaarheid van de informatie aan en ik hoop dan maar dat ze alle bronnen op voorhand al zouden hebben ontsloten. Het verraste mij, dat er kennelijk meerdere archieven zijn. Maar wellicht dat de redactie daar in de toekomst ook een oplossing voor heeft. We gaan het zien.

W.H.A. (Pim) van der Tas - 1 jun 2021 - 22:44 (laatst bijgewerkt 3 jun 2021 — 18:59 door auteur)

Voor vragen m.b.t. onderscheiding in de Orde van Oranje-Nassau is het heel eenvoudig om te informeren bij de bron.

Bij de Kanselarij de Nederlandse Orden is men uiterst vriendelijk en behulpzaam.

e-mailadres:   info @ kanselarij . nl

 

Grtn

Jan K. (genealinks.tk) - 2 jun 2021 - 09:03 (laatst bijgewerkt 2 jun 2021 — 09:06 door auteur)


Beste Jan K.

Bedankt voor de tip, maar dat was nu net de crux om hier een post te plaatsen. Als StamboomForum ons laat weten, dat in de families van onze genealogie, die wij onderzoeken, personen zitten aan wie een onderscheiding is toegekend, verwachtte ik in het overzicht bepaalde namen tegen te komen van mensen in de families (die ik onderzoek), waarvan ik bijna zeker weet dat zij een onderscheiding hebben ontvangen. Als ik die dan niet tegenkom, vind ik het op z'n minst een vraag waard, hoe het overzicht tot stand is gekomen. Nu leek het alsof ik niet zelf op onderzoek uit hoef, maar dat valt dus tegen.

Ik mag toch aannemen, dat de redactie van StamboomForum.nl op dezelfde manier als u en Michaël suggereren, de bronnen bij de Staatscourant hebben geraadpleegd.

Maar ik laat me graag informeren over het brononderzoek.

W.H.A. (Pim) van der Tas - 3 jun 2021 - 19:05







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu