stamboomforum

Forum logoArchiefinstellingen, bronnen en inventarissen » overlijdens advertenties 1900-2022 waar kan ik deze vinden ?Profiel afbeelding

Ik ben lid van de NGV  maar niet in de gelegenheid het "clubhuis" te bezoeken de site rommelt ok al een tijd net als de hele vereniging. ik was ooit Lid van het CBG . maar ben daar in 2015 mee gestopt toen het roer radicaal om moest daar en ik mij als "vriend" ernstig benadeeld voelde . wel geld incasseren maar het lidmaatschap uitkleden. nu is er online ook veel te vinden maar ik worstel ermee om dit zelf te doen via Delpher zou je dat ook moeten kunnen vinden maar wat ik krijg  geen overlijdens advertentie. Nu krijg ik ook veel hulp van mede onderzoekers hier op het forum die ik ook zeer dankbaar ben. Maar is er iemand die handig is en weet waar ik overlijdens advertenties kan vinden online die zijn gescand ? ik zie wel vanaf 2006 soms vanaf 1998.  ik zoek veel via Google en Geneanet.org ook via Genver  en Wiewaswie .  Begraafplaats-online.

 

                               wie heeft er tips ? 

        Vriendelijke Groeten 

                   Herman Bennink

Hermannus- J Bennink - 25 mei 2022 - 15:38

Op https://www.symbaloo.com/home/mix/genealogie-2 

op de 2e rij van boven vind je aan de rechterkant enkele zwarte blokjes
(onlinebegraafplaatsen | graftombe | familieberichten | begraafplaatsenonlien | mensenlinq | billiongraves)

mogelijk zijn dat interessante links 

 

op Delpher vooral zoeken naar familie-berichten

de mededelingen vanuit de gemeente (geboren, ondertrouw, getrouwd, overleden) zijn ook te vinden op Delpher .... een kwestie van stug doorgaan met zoeken

(nu heb ik toevallig een naam die niet heel veel voorkomt en als die gevonden wordt dan is het zeker familie, dat maakt het voor mij iets makkelijker)

grtn

Jan K. (genealinks.tk) - 25 mei 2022 - 16:45 (laatst bijgewerkt 26 mei 2022 — 15:31 door auteur)

Recentere overlijdensadvertenties (vanaf ca. 2005) zijn o.a. via https://mensenlinq.nl/overlijdensberichten/ redelijk te vinden. Vooral in de Noordelijke provincies in mijn ervaring.

Mark de Vries - 25 mei 2022 - 17:30

En voor overlijdensgegevens, dus data van overlijden, biedt graftombe.online ook vaak uitkomst. Alleen is dan weer de moeilijkheid dat die site inmiddels ook aan de privacy regels is gebonden en dus veel heeft moeten verwijderen.
Nicolette

Nicolette Jentink - 26 mei 2022 - 15:03

Bedankt voor de tips en links nu kan ik in ieder geval weer een stukje verder 

Hermannus- J Bennink - 26 mei 2022 - 18:37

Bij het Stadsarchief van Amsterdam staan onder Indexen de archiefkaarten waarop in de meeste gevallen ook de overlijdensdatum van de betrokken persoon vermeld staat, zodra deze kaarten openbaar zijn gemaakt.

Misschien is dat in andere gemeenten ook zo, maar dat heb ik niet onderzocht. 

Anneke Huijser 47 - 26 mei 2022 - 20:33

@ Anneke  nee daar is Amsterdam helaas uniek in daarom hou ik zo van Amsterdam ze hebben al veel dingen gedigitaliseerd .

Hermannus- J Bennink - 27 mei 2022 - 03:22


Anje B. - 29 mei 2022 - 14:01Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu