stamboomforum

Forum logoGenetische genealogie (DNA) » Genetische afwijkingen later door voorouders, lichamelijk of psychisch of ziektes.Profiel afbeelding

Hallo, 

Hier mijn vraag: Is wel enig medisch of psychisch gezocht. Wij dragen allen de genen van onze voorouders en dna. Enige ziektes, lichamelijk of psychisch waren er vroeger ook. Toch onder behandelingen en medicaties, lijkt mij onvermijdelijk, dat zulke 'ziekte' en gedragingen toch overslaan op kinderen en kleinkinderen. Het 'erven' eventueel van diabetes, kanker, maar ook geestesziektes. Niet zozeer een vraag, maar om een discussie en te delen ook. Intelligentie werd ook over gebracht, zeg maar. Uit bepaalde 'bloedlijnen' wordt kennelijk al geselecteerd. Stel, jij komt uit een voorouder, met enige 'zwakke' geslacht en genen. In mijn geval ergens inteelt bij voorouder. Bij mijn oma, die verwekt werd door haar moeder en haar oom. Zij kreeg een afwijking als heel klein en stierf vrij jong aan kanker. Dit was van mijn moeder's kant. Van mijn vader's kant: Zijn moeder, ik vond daarvoor in voorouders een nogal 'verstoring' in niet vernoemde echtgenoot en de reden weet ik niet, maar lijkt mij in dit: Nogal stress en verstoringen, die invloed hebben op de opvoeding. Maar ook het gedrag van voorouders, die een nasleep zullen brengen. Volgens mij een enige 'afwijking' eerder door voorouder, bepaalt jou in lichamelijke en geestelijke hoedanigheid! Dit vraag ik mij af, na vernemen 'kwetsbaarheden'. Jij maakt jouw keuzes. Maar enige gedragingen en genetische zaken, lijken mij een generatie over te slaan. En volgens mij was 'inteelt' in bepaalde situaties niet ontdenkelijk, als je met broertjes en zusjes in 1 slaapkamer ligt. In dit volgens mij ook handig om te kijken naar ziektes voorouders en overslaan generaties. En toch...datzelfde gedrag en ziektes krijgen. 

Arie Niezen - 26 jun 2017 - 00:26

Dag Arie,

Je bericht is al wat ouder en ik ben net nieuw op dit forum en ben van alles aan het lezen en kwam dus ook jouw bericht tegen.

Misschien kun je hier antwoorden vinden:
Germaanse Geneeskunde - 5 Biologische Wetten
https://www.germaansegeneeskunde.nl/1-ijzeren-wet-kanker/

Germaanse Geneeskunde - Index
https://www.germaansegeneeskunde.nl/index-ziekten/

Succes!
Marja
 

M.G. de Groot - 27 aug 2021 - 11:46

Voor wie interesse heeft:

Alles in de natuur is gericht op het overleven van het soort. Variatie in genen is hier een belangrijk onderdeel van.

Inteelt geeft minder variatie in genen en is dus "geen voorkeur van de natuur".

Maar door inteelt ontstaan geen "enge ziektes, zoals diabetes of kanker."

Lees en bestudeer de 5 Biologische Natuurwetten (in mijn bericht hierboven) om te begrijpen hoe ons lichaam functioneert.

Ons lichaam is nooit tegen ons en maakt nooit fouten. De natuur/biologie is een wonder.

Hier een paar korte en simpele voorbeelden om een beetje een idee te krijgen:

Kijk altijd eerst naar wilde dieren in de vrije natuur, dat is het meest duidelijk, omdat daar alles direct is. Bij ons mensen gaat veel vooral om interpretaties, omdat wij in een ingewikkelde maatschappij leven.

Als een groep herten opeens bijna geen voedsel meer heeft, doordat hun gebied is bedekt met een dikke laag ijs en sneeuw, dan kunnen de herten een verhongeringsconflict doormaken. De lever maakt extra cellen aan om de functie van de lever te verbeteren, zodat de kleinste voedseldeeltjes alsnog optimaal kunnen worden benut, zodat de herten zo lang mogelijk blijven leven. Deze herten hebben dan na enige tijd allemaal een grotere lever (wat men in de reguliere geneeskunde leverkanker noemt). Elk dier doorloopt zijn eigen biologische proces. De vergrote lever is dus niet "een enge ziekte", ontstaan door erfelijkheid, zomaar pech of besmetting.

Als in een familie een kind langdurig ernstig ziek is, kan er bij verschillende betrokken vrouwen een borstprogramma opstarten. Elke vrouw doorloopt haar eigen biologische programma. Veranderingen aan de borsten van vrouwen binnen die familie ontstaan dus niet door erfelijkheid, pech, ongezond eten of besmetting en is geen enge ziekte. Het is een zinvolle biologische aanpassing van de natuur om het kind van extra melk te voorzien.

Als deze vrouwen (in de reguliere geneeskunde) de diagnose borstkanker zouden krijgen, kunnen ze door een doodsangstconflict longkanker ontwikkelen. Elke vrouw doorloopt haar eigen biologische programma. Longkanker ontstaat dus niet door uitzaaiing, erfelijkheid, besmetting, pech of roken.

Omdat dus diverse leden van een groep of familie dezelfde biologische conflicten kunnen doormaken, zullen ze ongeveer dezelfde symptomen (in de reguliere geneeskunde ziektes genoemd) hebben.

De gevoeligheid voor bepaalde biologische conflicten binnen een bepaalde familie kan afhangen van de normen, waarden, overtuigingen en sfeer binnen die familie. En zo dus ook binnen een bepaald geloof, gebied of zelfs land.

Bekijk voor goede informatie ook bijvoorbeeld video's op YouTube van Biologika Nederland. 

M.G. de Groot - 30 aug 2021 - 10:45

Bedankt, is interessant om te lezen trouwens. 

Arie Niezen - 31 aug 2021 - 03:23

Het is kennelijk gebleken, dat bepaalde ziektes en gedragingen zullen worden overgebracht van voorouder, ouder en dat naar kind. Zoals ook psychische zaken, waarmee psychische stoornissen, depressie, aanleg verslvavingen, pogingen tot zelfdoding,bipolaire stoornissen en ga zo maar door. Hoe verklaart u dat? Wij zijn een individu, maar erven ook genetische bepalingen van onze voorouders in ons bloed. Een broer en zus die een kind verwekken, is biologisch kennelijk niet normaal. Hoe ontwikkelt dat kind? Inteelt en gehandicapte nageslacht. Ik verneem in uw verhaal, dat dit onzin is? Of begrijp ik u nu verkeerd?

Arie Niezen - 31 aug 2021 - 03:39

Dag Arie,

Wat leuk dat je gezien hebt dat ik op je oude bericht heb gereageerd en dit draadje nu actief is na al die tijd. Wat een interessante onderwerpen, he?

Mijn eerste antwoord en voorbeelden op jouw vraag gingen puur over lichamelijke veranderingen. Omdat ik niet wist of jij of iemand anders zou reageren heb ik het kort gehouden. En hoewel de informatie die ik geef zeer interessant en opluchtend is/kan zijn, kan het voor veel mensen wel even moeilijk zijn om te schakelen, omdat we totaal anders geleerd hebben over gezondheid en ziekte en we onze ervaringen (angsten) en conclusies gebaseerd hebben op veelal onjuiste informatie.

Ook psychische veranderingen ontstaan door persoonlijke biologische conflicten en zijn niet erfelijk.

Hier geldt ook weer hetzelfde: "De gevoeligheid voor bepaalde biologische conflicten binnen een bepaalde familie kan afhangen van de normen, waarden, overtuigingen en sfeer binnen die familie."

Begrijpelijk is dat er door schande, schaamte, schuldgevoelens, kleinering, buitensluiting en noem alles maar op wat erbij van toepassing kan zijn binnen de familie waar incest heeft plaatsgevonden, kan leiden tot diverse biologische conflicten bij diverse mensen. Met als gevolg lichamelijke en psychische veranderingen.
Men denkt dan (logischerwijs, maar vanuit onwetendheid) dat "zwakke genen" of incest de oorzaak zijn. En door bevestigende reacties zoals: "Zie je nou wat ervan komt als je het met je broer/neef doet!" worden conflicten nog eens extra versterkt.
Die sfeer van schuld, schande, vernedering en noem maar op, kan binnen de familie uiteraard van generatie op generatie worden meegedragen. Totdat iemand het door kennis en inzicht in staat is te doorbreken, of het uiteindelijk gewoon slijt omdat het te veel generaties geleden is.

En even andersom:
Niet alle nakomelingen binnen een familie of door incest hebben dezelfde lichamelijke of psychische veranderingen (ziektes en psychische stoornissen genoemd in de reguliere geneeskunde).

Ook zal er veel vaker incest voorkomen en vooral voorgekomen zijn in het verleden, waarvan het altijd geheim is gehouden en er gewoon gezonde nakomelingen van rondgelopen hebben of nog lopen.

Zelf ken ik een prachtige jongeman die lichamelijk en psychisch in topvorm is, terwijl zijn opa zijn vader is...

Ook stellen die bijvoorbeeld dwerggroei hebben kunnen kinderen krijgen van gangbare, gemiddelde grootte. Ook mensen die vanaf geboorte blind zijn kunnen ziende kinderen krijgen, en noem zo maar op.

Ik heb op jouw bericht gereageerd omdat ik het zelf ook allemaal bijzonder interessant vind, en ik ben geen arts en weet ook niet alles, dus om samen naar antwoorden te zoeken vind ik zeer boeiend.

M.G. de Groot - 31 aug 2021 - 11:01

Beste Arie

In je vraag uit 2017 breng je veel verschillende punten ter sprake en mede daardoor ben je niet al te duidelijk. In het algemeen kan men stellen dat jij het product bent van je genen (DNA) én van je opvoeding/omgeving. Wat DNA betreft: je genen heb je voor de helft van je vader gekregen en de andere helft van je moeder. Zodoende heb je elk gen dubbel, waarvan er steeds maar één wordt gebruikt; de combinatie van al die werkzame genen hebben mede bepaald tot wie jij uiteindelijk uitgegroeid bent. Als jij het over een "zwak" gen hebt, dan kan het zijn dat jij zo'n gen van je moeder wel geërfd hebt, maar dat dit niet is gebruikt; je hebt immers ook een beter exemplaar van je vader geërfd. Je kan het "zwakke" gen echter wel doorgeven, waardoor het kan lijken dat de "zwakte" een generatie overslaat. Een broer (of zus) heeft niet precies dezelfde genen als jij gekregen; dus misschien heeft hij het "zwakke" gen niet geërfd. Of heeft hij het ook geërfd maar is het bij hem wél gebruikt. In geval van incest is de kans groter dat zowel de vader als de moeder het "zwakke" gen doorgeven, waardoor er bij hun kind geen beter exemplaar van het gen voorhanden is. Hiermee is ook weerlegd wat M.G. de Groot beargumenteert onder "... even andersom".

Mevrouw De Groot schrijft ook: "....conclusies gebaseerd ... op veelal onjuiste informatie." Als zij daarmee de westerse geneeskunde ter discussie stelt, dan raad ik je aan vooral even het volgende te lezen over de door haar gehanteerde alternatieve Germaanse Geneeskunde:  De gevaarlijke theorieën van dr. Hamer | Stichting tegen Kanker en Germaanse Geneeskunde is springlevend - Vereniging tegen de Kwakzalverij

PS.  Overigens is dit een forum over genealogie en niet over erfelijke ziektes.

sprangers - 31 aug 2021 - 20:03 (laatst bijgewerkt 1 sep 2021 — 12:54 door auteur)

Iedereen die een beetje verder kijkt dan de naam/geboorte/huwelijk en overlijden van een voorouder zou kunnen concluderen dat bepaalde ziektes genetisch erfelijk zijn. Als er tenminste sprake is van enig mankement.

ien lejeune - 31 aug 2021 - 20:24

Er zijn kennelijk genetisch bepaalde afwijkingen. Volgens mij met kanker, diabetisch en psychische aspecten. Ik vind de wetenschap Germaanse geneeskunde twijfelachtig. Dat lijkt mij een een soort 'tunnel-visie'. Wie weet wel zelf uiteraard door ontstaan persoonlijk door gebeurtenissen etc. Laat ik het kort tot zover zeggen: Wat voor ziektes of wat voor invloed later door inteelt/incest? Mijn grootmoeder verwekt door haar oom of neef en bleek vrij klein te zijn en op jonge leeftijd te sterven aan kanker. Helaas mag er geen discussie ontstaan over andere zaken, vanwege en het ontstaan van bepaalde seksualiteit en dit verschil in dat. Ene kant ook begrijpelijk. Dank u en jullie voor de antwoorden. 

Arie Niezen - 1 sep 2021 - 05:58

Graag gedaan!

M.G. de Groot - 1 sep 2021 - 08:01

Ik ben misschien nou iets te kort door de bocht maar ik wil dit nog doorgeven. 

De natuur ruimt zichzelf op, de mens valt daar ook onder. 

Zoals gezegd, kort door de bocht maar je kan er alle kanten mee op. 

Zoals de wereld al door de eeuwen heen te maken heeft gehad met pandemie'n en epidemieën. 

ien lejeune - 15 sep 2021 - 13:20

Een interessant gesprek, met stof tot nadenken over voorouders, DNA, nakomelingen en meer: The Trueman Show #52 Maarten Oversier.

M.G. de Groot - 27 nov 2021 - 17:11

Van de website van Germaanse Geneeskunde: "Het is de erkenning dat iedere cel in ons lichaam is toegerust met een biologische wijsheid die wij delen met alle levende wezens".

Mensen, hou het toch lekker bij wetenschappelijk onderbouwde geneeskunde.

Ronk - 7 jan 2022 - 09:52

Namaste,

Voor wie interesse heeft:

"Erfelijke ziekten begrijpen in samenhang met de Germaanse Geneeskunde"

https://www.germaansegeneeskunde.nl/erfelijke-ziekten-begrijpen-in-samenhang-met-de-germaanse-nieuwe-geneeskunde/ 

M.G. de Groot - 10 jan 2022 - 13:49


Mevrouw de Groot,

Mag ik u er nogmaals aan herinneren dat u voor fantasieverhalen hier helemaal op het verkeerde adres bent. Kunt u me bijvoorbeeld vertellen op welk erkend wetenschappelijk onderzoek uw verhaal over die groep herten is gebaseerd?

Maar erger is dat u hier een charlatan blijft promoten die uit de medische stand is gezet, die voor zijn praktijken diverse keren in de gevangenis heeft moeten zitten, die honderden doden op zijn geweten heeft en die de joden de schuld geeft van dit "complot". 

sprangers - 13 jan 2022 - 17:33 (laatst bijgewerkt 13 jan 2022 — 17:33 door auteur)Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu