stamboomforum

Forum logoGenetische genealogie (DNA) » My Heritage en DNA

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.


Profiel afbeelding

Onlangs heb ik de resultaten van mijn MyHeritage-DNA-test ontvangen. Nu ken ik de meeste van mijn achterneven en -nichten en ik zou vrijwel iedere match moeten kunnen thuisbrengen, maar de matches in de 4e of 5e graad in de VS, Zuid-Afrika en Australië absoluut niet. Ook een Nederlandse 'nauwverwante' meneer zegt mij niets. Met een mevrouw uit Australië heb ik onze stambomen een beetje vergeleken. We komen niet verder dan een eventuele gezamenlijke voorvader minstens in de 8e generatie, MH suggereert dat ze mijn achternicht is. Kortom, ik ben nog niet overtuigd...

Ik ben benieuwd naar andere ervaringen!

Ruud Poortier

Ruud Poortier

Dag Ruud,

Je hebt waarschijnlijk autosomaal DNA onderzoek laten doen? Ervaringen daarmee zijn onlangs nog ter sprake gekomen op dit forum (maar dan niet specifiek ervaringen met MyHeritage): https://www.stamboomforum.nl/subfora/31/2/61074/0

Met groet,
Bas

Bas Lems

Ik ben er van overtuigd dat de dna-test van MyHeritage waardeloos is. Van de 1090 personen die volgens de test aan mij gelinkt zouden zijn, komen 1085 achternamen niet in mijn bestand (19.000 personen) voor. Van de overige 5 zou ik misschien gemeenschappelijke voorouders kunnen vinden, maar dan waarschijnlijk vóór 1700. Het lijkt de bedoeling van deze test om je een (erg duur) abonnement op My-Heritage aan te smeren.

E.W.H. Schreuder

Ik vrees dat ik het met de heer Schreuder eens ben. Sinds mijn post van september heb ik alleen maar mismatches ontvangen. Momenteel loopt er één contact dat misschien wat oplevert, maar dat is dan verwantschap minstens in de 12e graad en weer geen achterneef...

Ruud Poortier

Ik heb andere ervaringen dan de heren Schreuder en Poortier. Ik heb via de matches een achterkleinkind van de broer van mijn opa gevonden.

Haar moeder is in de jaren 50 getrouwd met een Amerikaanse soldaat en mijn achter achternicht is in Amerika geboren. Ik heb haar foto's kunnen sturen van haar overgrootvader en -moeder, die ze nooit gekend heeft. De gegevens van haar moeder stemden overeen net de gegevens die ik op de persoonskaart van haar opa en oma heb gevonden.

Verder ben ik bij een aantal matches in de stamboom namen tegengekomen , die ook in mijn stamboom voorkomen.

Flip Huisman

Beste Flip en Ruud,

Wat geweldig, Flip, dat je er zoveel baat bij hebt gehad.

Ik moet toch wat gas terugnemen, want van die 1085 mensen bleken er toch tot nu toe twee verre achterneven te zijn (gemeenschappelijke ouders 8 generaties weg). Ik zoek verder.

E.W.H. Schreuder


-

Marianne ChristinaPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!