stamboomforum

Forum logoHelpdesk » Zoeken in OpenArchieven geeft geen plaatsfilter Bonaire of Aruba, maar wel Curacao opgelost



Profiel afbeelding

Betreft Open Archieven (via Firefox browser)

Als ik in WieWasWie de zoek opdracht "Jan" opgeef, kan ik daarna filteren op plaats, zoals Aruba, Bonaire, Curacao, of Suriname.
Als ik hetzelfde probeer bij OpenArchieven met zoekopdracht "Jan*", zie ik alleen Curacao als mogelijk plaats-filter en niet de andere gemelde plaatsen (dit zijn eigenlijk landen, maar soit).

Waarom kan er niet op deze plaatsen gefilterd worden in Openarchieven?

Michaël

Boers 2 - 16 jan 2023 - 14:04

Op Suriname kan gefilterd worden onder "land". Een filter voor Aruba, Bonaire en Curaçao zou inderdaad wel zo handig zijn. Of zouden er wellicht geen aktes uit de genoemde eilanden beschikbaar zijn op Openarch.nl?

Anneke 12 - 16 jan 2023 - 15:06 (laatst bijgewerkt 16 jan 2023 — 15:12 door auteur)

WieWasWie heeft de akten van Aruba en Bonaire, dus ik neem aan dat OpenArchieven ze ook wel heeft.

Michaël

Boers 2 - 17 jan 2023 - 00:41

WieWasWie en OpenArchieven overlappen elkaar grotendeels, maar er zijn toch ook nog behoorlijk wat aktes die wel in de één en niet in de ander zijn te vinden. 

Anneke 12 - 17 jan 2023 - 09:50

Wie was wie heeft momenteel 230 miljoen personen in de database, Open Archieven meer dan 300 miljoen...

https://www.openarch.nl/statistics.php

Yolanda Lippens - 19 jan 2023 - 12:35

Voor wat betreft gegevens van Aruba, deze zijn op WieWasWie afkomstig van het Nationaal Archief. Wat in de praktijk betekent dat het uit de "boedel" van Genlias zat. Het Nationaal Archief biedt wel een oud bestand van Genlias aan maar dat is incompleet. Hoe WieWasWie hier dan toch aan is gekomen is en blijft een raadsel. WieWasWie is nog niet genegen gebleken om die data te delen voor hergebruik door anderen.

Voor wat betreft gegevens van Curaçao moet ik melden dat het hoofd van het Nationaal Archief Curaçao (Max Scriwanek) de gegevens niet wil delen (alleen met WieWasWie). Ik heb geen rechtsmiddelen om hen te dwingen om de gegevens te delen voor hergebruik. Ook heb ik hen klaarblijkelijk nog niet kunnen overtuigen dat door het delen van gegevens meer onderzoekers de bronnen bij het Nationaal Archief Curaçao zullen vinden (oftewet dat het in hun voordeel is).

Zucht.

Bob Coret - 25 jan 2023 - 14:37


Da Bob,

Bedankt voor de uitleg en jammer dat men niet met OpenArchieven wil samenwerken. Het zij zo,

Michaël

Boers 2 - 25 jan 2023 - 15:29







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu