stamboomforum

Forum logoHelpdesk » probleem bij "aanknopingspunten in andere publicaties"Profiel afbeelding

Betreft Genealogie Online (via Firefox browser) op adres https://www.genealogieonline.nl/mijn/aanknopingspunten/lijst.php?q=&filter=241&rela=0&periode=202307&startpunt=0&inpublicatie=0&publicatie=14694&sort=0

Er wordt vergeleken met de verkeerde mensen. Waarschijnlijk een foutje in het script voor deze toepassing. Niet alle vergelijkingen zijn fout.

M.vr.gr.

Wim

Wim Kraat - 3 aug 2023 - 09:37

Dag Wim, kun je a.j.b. 'n schermafdruk delen waaruit je probleem blijkt? En beschrijven wat er precies verkeerd gaat volgens jou? Dan kunnen we beter meedenken.

Pauline Berens EBBI - 3 aug 2023 - 12:11

Dag Pauline,

Hierbij een paar voorbeelden:

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

En zo verder...

Wim

Wim Kraat - 4 aug 2023 - 19:50

Dag Wim, bedankt voor de schermafdrukken, ze zien er idd heel vreemd uit, links en rechts betreft niet dezelfde mensen. Kun je a.j.b. per voorbeeld het vergelijkingsvenster sluiten en 'n schermafdruk delen van wat je dan ziet?

Pauline Berens Wesuwe - 5 aug 2023 - 14:54

Bij allemaal zie ik dan wel de juiste gegevens. 

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Wim Kraat - 5 aug 2023 - 17:42

Dat is goed nieuws Wim, het lijkt er dus op dat de knop Open Vergelijkingsvenster z'n werk niet goed doet. Zelf ook even gekeken in mijn publicatie, daar opent de knop Open Vergelijkingsvenster het adres dat je linksonder ziet in de schermafdruk, die nummers verwijzen kennelijk naar de publicatie Stamboom van Eeden en persoon Geert Guichelaar daarin. Gaat prima. Vraag me af waarom het bij jou niet goed gaat. Je gebruikt Firefox zie ik. Heb Edge, Chrome en Firefox geprobeerd. Gaat allemaal goed. Wat zou er anders wezen op jouw laptop/pc/tablet waardoor de knop niet goed werkt? In je schermafdrukken van  gisteren - 19:50 valt op dat het vergelijkingsvenster in Engelse melding toont over de taalswitch, die ik niet kan reproduceren. Je hebt kennelijk Windows, welke versie? Er staan erg weinig programma's op je Taakbalk vergeleken met mijn laptop. Wat is het voor computer, laptop of tablet die/dat je gebruikt? Zie verder dat 't 19 graden is en zonnig:-)

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Pauline Berens EBBI - 5 aug 2023 - 22:16

Dag Pauline,

Ik heb een desktop met Windows 10 in de Engelse taal (inderdaad). Er is niets veranderd met mijn installatie sinds vorige maand. Ik heb trouwens nog nooit problemen gehad van deze aard, dus ik begrijp niet wat er aan de hand is. Nu is deze functie "aanknopingspunten in andere publicaties" een web-toepassing van de site "Stambbomforum". Zelf heb ik daar geen invloed op; ik kan alleen de gegevens oproepen. Ik denk dus eerder dat daar iets veranderd is dat dit veroorzaakt. Ik heb de gegevens van Februari 2023 en Mei 2023 opgevraagd en daar is ook nu geen enkel probleem: geen fouten. Het is alleen voor juli 2023 waar de fouten zich manifesteren.

M.vr.gr.

Wim Kraat

Wim Kraat - 6 aug 2023 - 08:54

Bedankt Wim, ik begrijp inmiddels dat de schade zich beperkt tot juli 2023, vervelend maar gelukkig vanaf augustus weer oké. Ik kan het probleem "knop Open Vergelijkingsventster opent rechts de verkeerde persoon" niet reproduceren. Lijkt me dat ik zo voldoende vooronderzoek gedaan heb en Bob Coret hier verder mee kan. 

Pauline Berens EBBI - 6 aug 2023 - 09:21 (laatst bijgewerkt 6 aug 2023 — 09:50 door auteur)

Pauline,

Ja we zullen zien. In ieder geval bedankt voor het meedenken.

Groeten,

Wim

Wim Kraat - 6 aug 2023 - 12:16

Zie opeens niet meer waar ik 't vandaan haalde dat je probleem vanaf augustus voorbij zou zijn, sorry. De meest recente aanknopingspunten zijn van juli immers. Je schreef over "mijn installatie sinds vorige maand". Kan ook nog wezen dat JavaScript niet of niet goed is ingesteld sindsdien.

Pauline Berens EBBI - 6 aug 2023 - 14:56

Geen probleem. Ik hoop wel dat de fout snel gevonden wordt. 

Beste groeten,

Wim

Wim Kraat - 6 aug 2023 - 17:53

Bob Coret en Yolanda Lippens overleggen 2 a 3-wekelijks, 2-8 voor 't laatst.

Pauline Berens EBBI - 8 aug 2023 - 08:44

Bij het zoeken naar overeenkomsten tussen stambomen, zog. aanknopingspunten, slaat Genealogie Online van beide stambomen het nummer van de publicatie op en het ID nummer van de persoon en de naam van de persoon. Tot enkele maanden geleden werden na heel deze zoekoperatie alle aanknopingspunten gecontroleerd of de ID nummers nog toebehoren aan dezelfde personen. Omdat er de indruk was dat er vele aanknopingspunten verdwenen (wat lastig is al mensen deze al hebben aangevinkt als goed/niet goed) is deze controle uitgezet. Dat blijkt dus geen goede zet...

Uit uw voorbeelden pak ik er één:

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Wanneer je het vergelijkingsvenster opent (of de Jenneke aan de rechter kant), dan zie je dat er rechts géén Jenneke wordt weergegeven.

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

De Jenneke Elisabet Koremans in de publicatie Voornaeme Geslachte en Eenvoudige Luyde had - toen de aanknopingspunten werden gezocht op 30 juli 2023 als ID I86194. In de huidige versie van de publicatie zien we dat Jennke ID I86178 heeft (en Nicolaes van der Feest heeft nu ID I86194).

Het laat dus zien dat de controle "hoort dat ID nog bij dezelfde naam" nodig is (deze zal ik dus weer 'aanzetten'). Gevolg is overigens dat aanknopingspunten waar ID en naam niet meer overeenkomen verwijderd worden (en wellicht de volgende maand weer terugkomen maar op ander ID).

NB: deze controle is slechts een momentopname! De Voornaeme Geslachte publicatie is bijgewerkt op 31 juli (dus als de controle wel was uitgevoerd, had deze op 30 juli geen verschillen gevonden), blijkbaar dus met een GEDCOM waarin personen andere ID's hebben. Daar ligt de grootste uitdaging voor alle functies van Genealogie Online die "vasthangen" aan het ID van een persoon: om stamboomonderzoekers een GEDCOM te laten maken waarbij de ID's van personen hetzelfde blijven.

Ik denk dat ik de controle dus vaker moet uitvoeren om de kwaliteit van de aanknopingspunten hoog te houden. Daarbij moet ik auteurs van publicaties met "wijzigende ID" een bericht sturen dat de ID's van de personen in hun GEDCOM zijn gewijzigd.

Bob Coret - 22 aug 2023 - 14:46


@Bob,

Daarbij moet ik auteurs van publicaties met "wijzigende ID" een bericht sturen dat de ID's van de personen in hun GEDCOM zijn gewijzigd.

Bedoel je dat alle ID's in 'n GEDCOM veranderd zijn of slechts 'n paar die problemen veroorzaken met aanknopingspunten? Mensen moeten in beide gevallen wel weten waardoor ID's die ze aanleveren veranderen. Wat gebeurt er in hun stamboomprogramma of wat doen mensen (onbewust) waardoor ID's massaal wijzigen in hun GEDCOM? Programma gecrashed? Bij ontdubbelen en opnieuw aanmaken van 'n persoon zullen ook ID's veranderen. 

Pauline Berens EBBI - 22 aug 2023 - 15:20Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu