stamboomforum

Forum logoHelpdesk » nieuwe schermindeling bij GOProfiel afbeelding

Betreft Genealogie Online (via Firefox browser)

Na een update van mijn gegevens op GO zie ik dat de schermindeling veranderd is. Wel even wennen, maar ziet er goed uit

dick nijborg - 18 mar 2024 - 16:40 (laatst bijgewerkt 18 mar 2024 — 19:45 door moderator)

Ik vind het jammer dat nu de foto's niet direct bij de persoon zichtbaar zijn en de boom naar voorouders naar boven niet meer zichtbaar is. Ik had daar bij de (groot)ouders "pasfoto's" zodat je een mooi beeld kreeg van de directe lijnen naar boven. 

 

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

 

 Ik zou dat graag terug willen. Je moet nu "afbeeldingen" apart aanklikken. Of "directe familie" aanklikken. Ik vond het juist zo mooi dat dit direct zichtbaar was. Daar komt bij dat je nu steeds met een tussenstap naar het verleden moet. Als ik een grootouder aanklik kom ik weer bij "details" van die persoon en dan moet ik via "directe familie" naar een eerdere generatie. Bij het oude systeem was het direct duidelijk hoe terug te gaan naar het verleden. Nu moet je zoeken. Jammer.

Groet,

Wim

Wim Hobers - 18 mar 2024 - 21:39 (laatst bijgewerkt 18 mar 2024 — 21:53 door auteur)

De navigatie lijkt me eenvoudig zodanig te wijzigen dat als je op 'n pasfoto klikt je in tabblad Directe Familie belandt op de persoonspagina van de aangeklikte persoon.

Pauline Berens BC - 21 mar 2024 - 16:01

Hebben jullie ook gezien dat de navigatie gewijzigd is? Als je op iets (naam/pasfoto) in tab Directe Familie klikt blijf je in die tab. Je gaat niet verder in de tab Details. Toch 'n hele verbetering, dus bedankt Bob, ondanks 't gebrek aan communicatie.

Op de telefoon is de tab-indeling niet doorgevoerd, zou wel 'n verbetering zijn volgens mij, vooral als je links deelt via Whattsapp etc. Het schema Voorouders (en Nakomelingen) is sowieso niet ontworpen voor telefoons, het schema past zich niet aan aan 't telefoonscherm, ook niet als je de telefoon 'n kwartslag draait. Als je doortikt in het schema op 'n naam/pasfoto beland je op de volgende pagina wel weer in het directe familie schema, net als op de laptop dus.

Pauline Berens BC - 7 apr 2024 - 14:56

dus bedankt Bob, ondanks 't gebrek aan communicatie

Nou joepie

Voordat je weer met een wensenlijst komt @Pauline, lijkt me dat eerst maar eens de problemen met toegankelijkheid die verband houden met deze wijziging door Bob opgelost moeten worden.

https://www.stamboomforum.nl/subfora/4/2/89955/0/in_leven_zijnde_personen_ook_voor_de_auteur_afgeschermd

Rianne Renssen - 7 apr 2024 - 16:32

Dag Rianne, helemaal mee eens dat onderwerp 

https://www.stamboomforum.nl/subfora/4/2/89955/0/in_leven_zijnde_personen_ook_voor_de_auteur_afgeschermd

belangrijk is en zo snel mogelijk opgelost moet worden. Maar waarom zou je mensen ontmoedigen met voorstellen ter verbetering van de functionaliteit te komen vraag ik me af. Ze leiden toch niet af van grote problemen omdat ze vanzelf zakken op de lijst als niemand erop reageert. Ze blijven ook dan tenminste vindbaar via de zoekfunctie. Dit Helpdeskforum is de plek om zulke voorstellen te doen. Yolanda kan als moderator eventueel 'n belangrijk probleem vastzetten bovenaan de lijst en minder belangrijke of verlopen items daar losmaken. Eventueel met 'n aangepaste titel waaruit de urgentie blijkt. Dat lijkt me handig voor Bob, 'n soort non-verbale communicatie die misschien in dit stadium beter bij hem past. En sowieso kan iedereen de urgentie van grote problemen benadrukken  simpelweg door erop te reageren, anders dan te liken, zodat dat probleem meteen weer bovenaan staat. Dus, laten we het een beetje gezellig houden hier op dit forum want er is al genoeg ellende in de wereld zou ik zeggen:-)

Pauline Berens BC - 8 apr 2024 - 20:15

@ Pauline. Voor hetzelfde geldt raakt Bob ontmoedigd door weer een nieuwe wensenlijst van jou. Het gebrek aan communicatie is een groot probleem met o.a. als gevolg dat het forum niet meer gemodereerd wordt omdat het zonder noodzakelijke communicatie voor de vrijwilligers onwerkbaar is.

Hier laat ik het verder bij.

Rianne Renssen - 8 apr 2024 - 21:06 (laatst bijgewerkt 8 apr 2024 — 21:13 door auteur)


Zie mijn reacties op het onderwerp 'schermindeling'.

Jan Hamers

Stamboom Hamers Brabant

Jan Hamers - 13 apr 2024 - 12:29Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu